Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am o problema , vreau sa imi cumpar componentele necesare unei unitati desktop si nu stiu daca pot sa le combin.

Procesor Intel® Core™ i3-4160, 3.60GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, Box

HDD WD Blue 1TB, 7200rpm, 64MB, SATA 3

Placa de baza MSI H81M-P33, socket 1150

Memorie HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V

DVD Writer Asus DRW-24F1ST/BLK/B/AS, SATA, Negru, Bulk

Placa video Sapphire AMD Radeon R7 240, 4096MB, DDR3, 128bit, DVI, HDMI, VGA
Si o sursa de 400W  

Pot la le combin ? , imi trebuie o sursa mai buna ?,daca am uitat o componenta importanta , si daca puteti sa imi spuneti o alta placa video mai buna cam de 400lei

Multumesc!!!

Posted

Componentele enumerate de tine sunt compatibile intre ele, cu mentiunea ca sursa ar fi bine sa fie macar de 400W reali, sau poate mai mare ca sa nu ai surprize mai tarziu.

Placa video aleasa de tine e ok la cca 380 lei, dar in aceeasi gama de pret poti gasi un nVidia GeForce GT 740, 1GB GDDR5 care te va ajuta mai mult in jocuri.

Ca idee in ce priveste memoria video, pentru performanta in jocuri conteaza mai mult viteza memoriei (GDDR5 fata de DDR3) decat marimea ei.

Si in final, nu uita sa prevezi bani in buget si pentru o carcasa in care sa bagi toate cele de mai sus :)

• Upvote 1
Posted

Multumesc pentru ajutor !

Pai la placa de baza scrie ddr3 pot sa bag si gddr5?

Nu are legătură tipul memoriei RAM [ în cazul tău , DDR 3 ] cu cel al plăcii video [ cum este mai sus , GDDR 5 ] .

• Moderators
Posted

deci placa  Placa video MSI AMD Radeon R7 260 OC, 1024MB, GDDR5, 128bit, HDMI, 2x DVI, Display Port, Propeller Blade Technology

http://www.emag.ro/placa-video-msi-amd-radeon-r7-260-oc-1024mb-gddr5-128bit-hdmi-2x-dvi-display-port-propeller-blade-technology-r7-260-1gd5-oc/pd/DS0LQBBBM/    nu se poate atasa?

Placa video are PCI Express 3.0

Placa de baza are 2 sloturi PCI Express 2.0.

Compatibile fara probleme.

Posted

​Așa știam și eu , dar spune - i asta celui care s - a trezit că a luat o GPU PCI - E 3 . 0 și când să o pună la al său PC cu slot de 2 . 0 - Failed .

Doar încercam să elimin orice risc .

La RAM am pățit mai rău .

Am luat Kit - ul și deși '' pe foaie '' era totul OK ... '' beep - beep - beep '' .

• Moderators
Posted

​Așa știam și eu , dar spune - i asta celui care s - a trezit că a luat o GPU PCI - E 3.0 și când să o pună la al său PC cu slot de 2 . 0 - Failed .

Failed? Niciun failed. Daca pui 3.0 pe 2.0, vei avea limitarile 2.0, irelevant.

Le fel si in cazul SATA3 - SATA2.

Posted

Probleme pot sa apara din varii motive. Lista acea pusa de Terror e cu "modelele testate". Pot aparea probleme, desii foarte rar. 

Deasemenea, majoritatea magazinelor iti permit sa returnezi produsul in termen de cateva zile fara nici o problema. 

Parerea mea e ca va merge. 

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Cum a spus Courage, nu ar trebui sa fie vro problema, placa video va pierde putin din putere din cauza ca placa de baza ruleaza pe 2.0, nu 3.0 cum este placa video. O pierdere minora care abea o sa iti dai seama. Mai jos las un tabel cu un test pe 2.0 si 3.0 cu un GTX Titan si testat pe doua placi de baza.

ziuN40J.png

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

• 2 years later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.