Jump to content

Specialist In Securitate Cibernetica - O Noua Meserie Pe Piata Romaneasca


AddicTed

Recommended Posts

O nouă meserie va apărea în România, aceea de specialist în domeniul securităţii cibernetice, iar în prezent se lucrează la fişa postului, urmând să fie introdusă în codul ocupaţional şi să i se stabilească standarde salariale, a declarat Sorin Encuţescu, consilier de stat al primului-ministru.

cyber-security1.jpg

"Preocuparea noastră în acest moment este aceea ca instituţiile să aibă oameni specializaţi care să poată să lucreze cât se poate de calificat în acest domeniu. De aceea, odată cu dezvoltarea sistemului de atribuţii instituţionale, în momentul de faţă se lucrează inclusiv la fişa posturilor pe care urmează să fie încadrate, în aşa fel încât să putem fi în măsură să creăm în România şi să punem în codul ocupaţional funcţia de specialist în domeniul securităţii cibernetice. Această nouă meserie trebuie recunoscută şi trebuie introdusă în codul ocupaţional român, de unde inclusiv putem stabili standarde de salarizare", a spus Encuţescu la un seminar organizat de grupul UTI.
El a arătat că în strategia industriei naţionale de securitate a fost introdusă o nouă componentă, cea a dezvoltării şi susţinerii operatorilor economici publici şi cei de stat, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul securităţii cibernetice.
"Practic, în acest moment, există în conţinutul strategiei o componentă care se referă la încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a start-up-urilor în domeniul securităţii cibernetice. Sprijinim şi încurajăm crearea de astfel de companii", a adăugat Encuţescu.
Consilierul a menţionat că statul intenţionează să acorde facilităţi fiscale companiilor care investesc în securitatea cibernetică.
Teodor Cimpoeşu, director la compania de securitate cibernetică certSIGN din cadrul UTI, a declarat că în România atacurile cibernetice nu sunt făcute doar de români, ci şi de către străini.
"Este o ameninţare, pe de o parte, pentru utilizatorul individual, care stă pe internet, de la simplul fapt că îi sunt furate datele de login şi conturile de reţele sociale, până la a-i fi furate datele bancare sau chiar banii din cont. La companii este mai grav, pentru că le pot fi afectate structurile informatice cu care îşi desfăşoară activitatea", a mai spus Cimpoeşu.

Link to comment
Share on other sites

Iti dai seama ca invatand aceste lucruri cu securitatea cibernetica, o sa te pasioneze si atacurile si o sa le dai mai multa atentie.

 

Gen o sa spui, 

 

'daca tot stiu sa ma apar de atacuri cibernetice, de ce nu pot sa stiu si cum se produc' etc.. apoi o sa fii atras mai mult de atacuri decat de securitate si cine stie poate faci o facultate la Prahova, Jilava..  :) ( ma refer ca multi dintre romani vor multe moka )

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

@why: e chiar invers, pentru ca tu cauti brese de securitate, deci trebuie sa testezi sistemul pentru brese, deci faci hacking, ca mai apoi sa le poti repara.

 

Adica nu stiu daca, exact la asta se refera meseria de 'specialist in securitate cibernetica' ..dar e valabil ce-am spus mai sus.

Link to comment
Share on other sites

@why: e chiar invers, pentru ca tu cauti brese de securitate, deci trebuie sa testezi sistemul pentru brese, deci faci hacking, ca mai apoi sa le poti repara.

 

Adica nu stiu daca, exact la asta se refera meseria de 'specialist in securitate cibernetica' ..dar e valabil ce-am spus mai sus.

Da, deobicei ca sa sti cum sa protejezi, tre sa sti sa spargi. In caz contrat ai doar o lista de operatii pe care o respecti si..cam atat.

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.