Jump to content

Cumparare Ram 8Gb Langa O Placuta De 2 Gb?

Go to solution Solved by gaby,

Recommended Posts

Posted

Salut, momentan am 4gb ram(2x2gbDDR3 1333mhz Cas Latency CL=9 ) in calculator si ajung in momente cand folosesc 90-95% din ei.Am ivy bridge si am 2 slot-uri pentru ram.Vreau sa scot o placuta de 2gb si s-o inlocuiesc cu una de 8 GB sa fiu sigur ca macar o perioada stau relaxat din ptdv al memoriei ram.

Am inceput sa citest pe internet (idee proasta ca-ntotdeauna) si am vazut ca este bine sa fie ambele placute de aceasi marime, cu cat are CL mai mic cu atat "incepe" mai repede si toate draciile.Eu stiam cl 7 1066mhz, cl9 1333/1600mhz si cl 11 1600 mhz.Asa ca-s putin nedumerit...Pot lua un ram normal ddr3 1333 mhz de 8gb si sa-l pun langa o placuta de 2gb fara probleme ?

Posted

bump, se poate sa-mi raspunda cineva inainte de blackfriday ? :D

Am vazut pe palca mea de baza, 2 DIMMs support for DDR3-1066/1333 MHZ up to 16GB max.

Asta inseamna ca nu-mi vor merge ram cu frecventa mai mare de 1333 mhz sau doar o sa ii coboare la 1333 mhz.

Posted

o sa ii coboare. Ar trebui sa mearga orice RAM, insa sunt cazuri cand nu merge. Sunt sanse slabe sa nu mearga, dar probabil va merge. (eu am pus ram care avea CL si frecventa diferita in 2 laptopuri si unul era de la apple care se stie ca nu joaca bine cu hardware care nu e al lor si mi-a mers) 

Daca cumva nu merge, majoritatea (nu stiu daca e prin lege sau nu) vanzatorilor vor accepta produsele inapoi. Moment in care poti incerca cu o placuta deferita. Dar repet, probabil va merge.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

• Solution
Posted

Cel mai probabil vor merge impreuna, 2GB + 8GB, dar vor functiona in mod "single channel" si la frecventa cea mai mica dintre ele.

Decat sa iei un modul de 8GB, mai bine cumpara un kit de 2 module de cate 4GB, la 1600 MHz sau 1333 MHz (ele oricum vor merge la 1333). Alege-le pe cele mai ieftine si cu garantia cea mai mare.

Oricum, daca nu ai sistemul de operare 64bit, nu vei vedea mai mult de 3,2GB ram.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Mersi de raspuns.Calculatorul este pe 64 de biti.Problema este ca am calculatorul in garantie si n-as vrea sa-l duc de 2-3 ori la service sa-mi schimbe niste ram.

@gaby imi poti explica mai in detaliu ? Din cate am citit pe internet ar merge cu 15% mai incet single channel dar nu se observa decat in benchmark.Daca iau 2X4GB as avea 8gb in dual channel si ar fi mai bun decat 10gb in single channel ?

Sa-sa nu cred c-o sa reusesc sa vad placuta de 2gb ddr3 asa ca mai bine o folosesc pe cealalta decat sa raman cu ea pe cap

Posted

Dual-channel sau nu, intotdeauna este bine sa ai module cu latente echivalente. Daca nu, ambele vor functiona la specificatiile celei mai slabe de pe respectivul canal.

Este important de stiut daca cele 2 sloturi de pe placa ta sunt asociate unui singur canal, sau sunt conectate la canale diferite.

Diferenta de performanta single vs. dual channel este neglijabila in aplicatiile uzuale.

• Upvote 1
Posted

OK, am intele.Stiam ca daca pui memori cu frecvente diferite ele vor merge la frecventa cea mai mica dar aveam dubi in legatura cu faptul ca placa mea de baza suporta 1333 mzh max si nu stiu daca imi vedeam rami de 1600.O sa cumpar un bat si o sa vad.O sa revin cu un edit dupa ce se lamureste tot.

Posted

Ca sa vezi daca placa ta suporta, intri in BIOS si vezi ce poti sa schimbi acolo: BCLK, multiplicatori / ratios, frecvente RAM, latente RAM.

Eu, de exemplu, la placa mea (ASUS ROG Maximus VI Hero) am zeci de setari si pagini multiple numai la capitolul RAM. Este BIOS-ul plin de setari de finete.

Posted

Nu este adevarat.

Eu discutam cu VladOac despre suportul placii de baza pentru DDR3-1600. De mers merge cu orice memorie pe orice rating superior, dar placa suporta ?

Aia era nedumerirea.

• 2 weeks later...
Posted

Multumesc pentru raspunsuri.Merge ram cu frecventa mai mare pe placa asta de baza H61M-P20.Coboara la 1333 mHz si functioneaza dual channel.Am luat 2 memorii ram de 4GB si se observa.Timpul de randare la scenele mare a scazut cu 15-20%.Am luat memoriile hyper X fury si alte minuni Kingston.Le-am gasit pe Emag la cu reducere de 30% astfel fiind cele mai ieftine.

http://www.emag.ro/memorie-kingston-hyperx-savage-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl9-1-5v-xmp-hx316c9srk2-8/pd/DQ8SRBBBM/

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.