Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut!

Am un laptop dell n5110 care l-am desfacut ca sa il curat si am observat ca pe placa de baza ar avea un loc unde este semnat intr-un patrat "VGA" dar sunt doar pedurile fara chip si m-ar interesa daca as cumpara un chip video si l-as lipi acolo ar fi o idee buna? ar mai funcitona placa de baza? as strica ceva la ea? pt ca am vazut ca pe siteul celor de la dell unele modele de la n5110 sunt prevazute cu chip video de la nvidia 525m si ma gandeam ca daca as cumpara acel chip si l-as adauga probabil ar merge, m-ar interesa pt ca laptop-ul meu are doar intel hd graphic 3000 ... Am aparatura nesesara pentru a lipi acel chip dar as vrea un sfat din partea dvs ca sa nu fac vreo prostie

Multumesc anticipat

Posted

Nici sa nu iti treaca prin cap sa faci asa ceva :D.

In primul rand placa video ar trebui conectata intr-un slot MXM pe plata de baza si nu lipita. Daca ai slotul poti sa incepi sa cauti o placa video compatibila. Daca nu, nu.

Pe langa toate astea ar trebui impreuna cu placa sa faci rost si de cooler-ul placii video.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Nu toate laptopurile au slot MXM.

"Placa video" in acest caz este hardwired pe placa de baza, DAR conectata la magistrala PCI-E, la fel cum si la variantele desktop placa audio si placa de retea sunt lipite pe placa de baza si conectate tot la magistrala PCI-E.

Desi ai putea sa-ti lipesti un chip grafic acolo, sunt sanse mari sa lipseasca memoriile si circuitele de suport, deci, sa nu mearga. Pe urma, ti-ar mai trebui si un BIOS modificat.

Daca ai echipamente pentru reflow / reballing, baga si tu un anunt si niste preturi la servicii undeva pe forum.

Posted

Nu toate laptopurile au slot MXM.

"Placa video" in acest caz este hardwired pe placa de baza, DAR conectata la magistrala PCI-E, la fel cum si la variantele desktop placa audio si placa de retea sunt lipite pe placa de baza si conectate tot la magistrala PCI-E.

Desi ai putea sa-ti lipesti un chip grafic acolo, sunt sanse mari sa lipseasca memoriile si circuitele de suport, deci, sa nu mearga. Pe urma, ti-ar mai trebui si un BIOS modificat.

Daca ai echipamente pentru reflow / reballing, baga si tu un anunt si niste preturi la servicii undeva pe forum.

am echipament pentru reflow si as avea cu ce sa lipesc acel chip ... doar ca nu stiu chiar tot ce mi-ar trebui ... pentru ca din cate observ pe langa acel "patrat" unde indica VGA sunt si 4 "dreptunghiuri" mai micute unde scrie VRAM ... care banuiesc ca ar fi chip-uri pentru memoria ram dedicata ... ceea ce nu stiu exact ce fel de chip-uri ar fi compatibila... pur si simplu pe mine ma intereseaza foarte mult ideea de a invata lucruri noi... pentru ca banuiesc ca daca e lasat acel spatiu gol... e clar ca s-ar putea si adauga... :) asa ca impreuna poate poate ajungam undeva... si sa aflam impreuna ceva :D

MOBO-00336-2.JPG

Posted

Da, ar fi interesant un experiment.

Din cate vad, modelele noi de N5110 detin chip Nvidia GeForce GT 525M si 1GB VRAM care banuiesc ca e GDDR5 facut de Hynix.

Vad ca mai lipsesc si o multime de condensatori din jurul memoriilor care probabil sunt de decuplare.

Trebuie investigat serios inainte sa te apuci. Nu uita de BIOS. Degeaba lipesti piese daca nu rezolvi si partea software.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.