Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, urmeaza sa termin clasa a8-a sa sustin examenul de capacitate si sa intru la un liceu. Am 2 profile care cred ca mi-se potrivesc dar nu stiu inspre care sa ma indrept.

Liceul de Marină (Navrom) s-au Liceul Auto!

La Liceul de Marină am de ales intre:

- Electrician sau Mecanic pe vapor

La Liceul Auto am de ales intre:

- Electronica automatizari s-au Mecanic.

Ce sfat imi oferiti?

Posted

Ei , eu acuma nu - s cel mai neutru aici , sunt clasa a - Xa A pe Mecanica [ auto ] si daca [ mai ales daca ] te atrage , teoria si tot ce presupune acest profil [ module , specializare , instruire practica , etc . ] , va fi foarte frumos .

Daca doresti , iti pot detalia cam ce faci la ore pe Mecanica Auto . :D 

• Upvote 2
Posted

Treci la auto =)) (la auto sunt si eu in ultimul an pe Electronica-Automatizari)

Ce sa zic mare branza nu faci,la practica nu inveti nimic..mai mult munca in folosul liceului.Fix de asta nici nu am fost pe la practica..

Acum depinde ce meserie vrei sa ai,mie unul imi e scarba de mecanica..

Eu pe Electronica-Automatizari ca meserie ies Tehnician Operator de calcul..ceva mai bine daca vrei sa lucrezi la Calculator.

Daca alegi auto ai grija ca in a 12-a se lasa pe capete  =))  ,majoritatea claselor deabea daca au promovabilitate de 50%

• Upvote 1

Posted

Eu ti-as spune sa te duci pe ce iti place mai mult dintre cele doua profile.

De asemenea, detaliile despre mecanica auto nu ar fi rau sa fie scrise in acest topic, poate mai sunt de folos si altcuiva, si nu pe privat.

P.S: Nu prea stii cand se scrie "sau" legat si cand dezlegat. Atentie la proba de limba romana.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Eu zic ca electronica si automatizarile sunt de viitor.

P.S: Nu neg ca ai scris in graba, dar iar ai scris "sau" dezlegat cand trebuia sa il scrii legat. Sper ca nu iei in nume de rau ce-ti spun, dar ar putea sa-ti fie folositor.

P.S.S: Daca tot suntem in cadrul categoriei "Scoala Mea": sau se scrie legat atunci cand se poate inlocui cu ori (ex: Marina sau auto?) si dezlegat atunci cand nu poate fi inlocuit cu ori, sau cand dupa acesta urmeaza o actiune (ex: S-au dus la liceu.)

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Pai , o sa le postez si aici : [ pentru auto ]

''

deci

a - IXa

pe langa 2 ore de Fizica pe saptamana [ la care te - as ruga sa fii atent ] , ai :

- 1 de chimie [ la fel , tot aceeasi sugestie , vor avea legatura la module ] ,

- gen 3 - 4 ore de mate pe saptamana [ M2 ] ,

- la fel si romana [ 3 - 4 / sapt . ] ,

- lmbi straine [ 2 eng + 1 fr / sapt . ] ,

- bio , geo si restul cate 1 ora ,

- 3 ore de practica / sapt . #

Module - specializare - specialitate ai : SSM + Masurari tehnice

si alte 3 dupa cum urmeaza : Studiul Materialelor , Desen Tehnic , Asamblari Metalice .

Chimie + Mate + Fizica = tre ' sa le mananci pe paine ... [ parerea mea de elev ] ... si a profesorilor .

Pan' la urma Mate - i M2 ...

Iar la module , IP si tot ce e cu '' special '' tre ' sa fii foarte atent si de asemenea sa nu scazi niciodata sub nota 8 .

In vara vei avea IPC = Intsruire Practica Comasata - 3 saptamani [ din iunie de cand termini cursurile teoretice de baza , cam pana in iulie asa - pe la sfarsit ] ...

ai si proiect [ e posibil sa inveti dupa masa p'atunci ] ...

Clasa a - Xa vine cu Organe de Masini , Asamblari ale structurilor metalice si Organe de Ridicat si Transportat .

Cu toate 3 treci ca prin branza daca esti atent in primul an . [ sunt gen cele 5 mai generalizate si avansate dar foarte OK ] .

Intr - a - XIIa , la final de an , e un proiect combinat cu CAD [ pe incepi sa - l ai ca materie in clasa a - XIa ] ...

''

# Copy - paste de pe privat .
  • Upvote 3
Posted

Depinde ce te atrage..sincer, eu sunt la Mate-Info Clasa a X-a, si pot sa spun ca regret un pic ca nu am dat la un liceu AUTO!

Insa, alegi ce iti place mai mult, cum a zis si gaby , automatica este o meserie de viitor.Desii, multi gandesc ca "mecanicul" este un om , care nu a "studiat mult ca sa ajunga aici" e o prostie.

Bafta la examenul de capacitate !

• Upvote 2
Posted
Îţi dau o părere personală,pentru că nici eu nu sunt la un liceu ceva de genu',dar mai bine te duci la AUTO.

De ce ? Am o rudă care este patron la un garaj auto,şi am învăţat şi eu cate ceva de la el,şi este super frumoasă, îţi recomand.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Eu am ineput la mecanica auto si in a X a mi s-a schimbat profilul in mecatronica.

Mecanica + electrica sunt meserii de viitor asa ca automat pe oricare dintre ele le-ai alege vezi avea sanse sa castigi bani frumosi in viitor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.