Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am citit astazi un articol de pe TechSpot care indica faptul ca 4GB de RAM ar fi suficienti pentru gaming, in conditiile in care sistemul per total nu depaseste aceasta valoare. S-au facut teste cu 4, 8 si 16 GB de ram pe un calculator cu Intel Core i7 6700K 4.2GHz, GTX 980 si DDR4 2666MHz RAM.

Ei spun ca diferentele de FPS-uri sunt minore sau chiar inexistente:

GTA 5: 4GB RAM - 55FPS | 8GB RAM - 56FSP | 16GB RAM - 56FPS
Batman: Arkham Knight: 4GB RAM - 98FPS | 8GB RAM - 101FSP | 16GB RAM - 102FPS
F1 2015: 4GB RAM - 109FPS | 8GB RAM - 109FSP | 16GB RAM - 109FPS

De asemenea, in testele uzuale (2 browsere cu 12 tab-uri deschise, client de email, Photoshop, Word si Excel, 2 programe de instant messenger, DropBox, OneDrive, Malwarebytes, sublime text, o aplicatie SFTP si plex server) acestia nu au reusit sa umple mai mult de 70% din cei 4GB RAM, iar la adaugarea a inca 4GB nu a fost inregistrata vreo crestere de performanta.

Ei spun ca locul unde conteaza cel mai mult cantitatea de memorie ram detinuta este compresia de fisiere unde sistemul cu 4GB RAM a tras performantele in jos cu 30%.

Ce parere aveti de aceste afirmatii? Credeti ca sunt intr-adevar suficienti 4GB de RAM pentru gaming?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Din cate stiu, memoria RAM nu este folosita in jocuri pentru diferenta de FPS-uri, ci pentru streaming-ul de assets. Cu 4GB de RAM e posibil ca jocul sa mearga "impedicat" si sa existe intarzieri in incarcarea assets sau obiectelor din joc.

Totodata, sunt deja multe jocuri care nu vor sa plece decat daca ai 8GB de ram, de exemplu.

Astfel, pentru gaming decent, 4GB de ram nu sunt suficienti.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Au foarte mare dreptate,deocamdata...

Faptul ca apar 2-3 jocuri fomiste de cel putin 6/8 GB de RAM nu face ca ce spun ei sa fie eronat...

Pana mai acum 2 ani foloseam 2 GB in gaming...pe jocuri noi aparute,pe medium...Era binisor.

Mai nou vad ca depinde si pe ce stochezi jocul (HDD/SSD)...

N-am testat teoria inca...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.