Jump to content

Atasare date dintr-ul tabel separat utilizatorilor

Recommended Posts

Posted (edited)

Buna seara PCTroubleshooting! Am un proiect mai bizar in php cu baze de date mysql si nu stiu cum sa-l termin, este inceput, aproape e gata dar mai am de facut cateva lucruri la el, mai exact am doua tabele pe moment: users si equipment si vreau sa atasez fiecarui utilizator un echipament, sa pot muta echipamentul de la un utilizator la altul si sa mai am o pagina care sa contina un scurt istoric unde a fost fiecare echipament in parte si la care utilizator. Daca ati putea sa ma ajutati va rog, ma chinui cam de o saptamana si nu reusesc sa finalizez proiectul.

Edited by Flavisu96

• Moderators
Posted

Iti mai trebuie inca o tabla care sa contina un fel de log pentru a tine toate transferurile de echipament. In care sa se salveze useru vechi, useru nou, echipamentu vechi, echipamentu nou, data de modificare/transfer incaz de vrei sa arati in istoric cand a fost realizata modificarea.

Dupa pentru a arata un istoric poti sa dai un select * la tabla si sa-i dai un order by la coloana cu data salvata asc/desc in functie de cum vrei si sa pui un limit X la sfarsit incaz ca vrei sa limitezi istoricu.

Daca vrei sa scoti datele de la useru nou si ala vechi, le poti afla de la id-ul care le salvezi pe tabla de log si dupa sa dai un select la tabla users la idu respectiv.

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

Posted

Iti mai trebuie inca o tabla care sa contina un fel de log pentru a tine toate transferurile de echipament. In care sa se salveze useru vechi, useru nou, echipamentu vechi, echipamentu nou, data de modificare/transfer incaz de vrei sa arati in istoric cand a fost realizata modificarea.

Dupa pentru a arata un istoric poti sa dai un select * la tabla si sa-i dai un order by la coloana cu data salvata asc/desc in functie de cum vrei si sa pui un limit X la sfarsit incaz ca vrei sa limitezi istoricu.

Daca vrei sa scoti datele de la useru nou si ala vechi, le poti afla de la id-ul care le salvezi pe tabla de log si dupa sa dai un select la tabla users la idu respectiv.

As vrea acum sa inserez intr-un tabel niste date dintr-un formular dar totodata si continutul unui camp din alt tabel, stiu ca un cod de copiere a datelor este : INSERT INTO `istoric`(`condition`) SELECT `status` FROM `echipament` WHERE `nr_inventar` = '".$nr_inv."'; si cel de inserare in tabel a valorilor din imput la submit este: INSERT INTO istoric SET  id_user = '".$user."', id_equipment = '".$nr_inv."', start = '".$startdate."',end = '".$enddate."', comment = '".$comment."', imi poti spune cum as putea combina cele doua query, pe moment imi insereaza in doua linii din tabel diferite

Posted (edited)

Scuzati dublu post, nu am putut da edit, imagine din phpmyadmin dupa Submit : http://i.imgur.com/mqp1yDa.png

Vreau ca in loc de cele doua randuri sa fie doar unul, In Depozit de la contidion sa fie in randul de jos (condition isi preia datele dintr-un camp din alt tabel,)

Edited by Flavisu96

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.