Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, astazi am observat ca nu mai am decat 2 GB spatiu liber pe partitia C care are un total de 50GB. Pe aceasta partitie nu am instalat decat Windows-ul. Am efectuat un Disk Cleanup dar nu am eliberat decat 1 GB... Am luat la calculat cat cantareste fiecare folder de pe C si nu ajungeam la 50GB... Am intrat in Folder Options si am bifat optiunea "Show hidden files and folder" respectiv am debifat optiunea "Hide protected operating system files". Asa am descoperit ca pe C am doua fisiere are ocupa destul de mult, respectiv: hiberfil.sys si pagefile.sys.

hiberfile.png.1fdae31da68a0791a80a6a8a3c

Ce sunt acestea? Le pot sterge?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Ceea ce vroia GodsOhterHand sa spuna (:troll:) este ca ambele sunt niste fisiere de sistem.

hiberfil.sys este fisierul utilizat de modul de hibernare al Windows-ului pentru a stoca starea curenta a PC-ului. Dimensiunea fisierului este aproximativ egala cu cantitatea de memorie cu acces aleatoriu (RAM) instalata pe computer. Daca fisierul nu este prezent, PC-ul nu va putea hiberna.

Daca vrei sa stergi acest fisier va trebui sa deschizi CMD si sa scrii urmatoarea comanda: powercfg.exe /hibernate off (urmand a apasa tasta Enter, desigur)

Detalii suplimentare despre acest fisier aici: https://support.microsoft.com/ro-ro/kb/920730

pagefile.sys este fisierul utilizat de Windows drept memorie virtuala. Nu ti-as spune sa-l stergi, ci in cel mai rau caz sa-l muti de pe C pe o alta partitie. Cum poti face asta gasesti aici: http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/what-is-pagefilesys-can-i-remove-pagefilesys-3608749/.

Vezi si: https://support.microsoft.com/ro-ro/kb/314834

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 year later...
Posted

Buna,

Am si eu aceeasi problema ca si robotboy. Windows 7, partitie C, 50 GB plina ochi (uneori imi arata 0kb). La fel, daca adun fiecare folder nu-mi da 50 sau macar aproape (am 32GB). Am facut Disk Cleanup. Am dezinstalat tot ce am putut (calc mai chel ca asta nu am avut niciodata).  Fisierul hiberfil.sys are doar 1.5 Gb - nu l-am dezinstalat. Acum rulez cu 800 MB in curand urmeaza la dezinstalat si hiberfil. Am dezinstalat si Bitdefender-ul care stiu ca mananca multe resurse (si am scos reteaua sa nu iau vreun virus). De fiecare data cand dezinstalez imi apar max 1 -2 GB liberi si apoi dispar treptat. Banuiesc ca ruleaza ceva in spate dar nu ma prind ce e.

Inca un amanunt, de fiecare data cand inchid calc tot instaleaza updates... nu multe 1 -2.

Ma puteti ajuta va rog?

Merci

• Moderators
Posted

Nu stiu cum sa zic, dar, windows-ul nu ocupa doar 20 GB asa cum scrie pe net. O data ce-ai inceput sa faci update-uri si sa instalezi patch-uri, va creste.

Spre exemplu, windows 7-le meu ocupa acum 60GB.

Posted

Vreau si eu sa vad acel Windows 7 care are 60 GB ! (fara programe)

" N-am, pleacă ! "

Posted

inclusiv pe site-ul Microsoft la requirements este trecut 20GB pentru varianta pe 64-bit. Cu toate patch-urile si update-urile nu ar trebui sa depaseasca 30GB

Posted

Dan are dreptate, in aceeasi situatie sunt si eu. Cu tot cu updateuri, Windows 7 ocupa destul de mult (fara alte aplicatii 3rd party pe langa).

• Moderators
Posted
On 4/3/2017 at 9:00 PM, Cjb said:

Vreau si eu sa vad acel Windows 7 care are 60 GB ! (fara programe)

Poftim (atasat).

Capture1.JPG

PS: Programele sunt instalate in Program Files. Sunt si fisiere temp pe care as putea sa le sterg, dar nu de 60 GB. Sa fim seriosi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.