Jump to content

Comanda stergere linii duplicate din SQL?

Ove

Recommended Posts

Salutari,am si eu o problema oarecum,deci,a trebuit sa import posturile de la un blog wordpress la altul,totul ok,in procesul de importare a dat crash,ma rog ce s-a intamplat!

Treaba sta in felul urmator,in baza de date s-au creat mai multe linii identice,cate 2-3 datorita problemei de la import,as dorii sa le sterg pentru ca incarca baza de date foarte mult,degeaba!

Cum as putea face asta? Cu ce comanda? 

• gaby changed the title to Comanda stergere linii duplicate din SQL?
On 11.04.2016 at 10:18 AM, GodsOtherHand said:

stergi totul si dai import la datele vechi? Din cate inteleg, alea vechi nu aveau duplicari

Nu mai am backup la datele vechi,iar treaba este ca de-a lungul timpului s-au mai adaugat la baza de date minim 500 posturi! :(

As lua la sters fiecare linie,ideea e ca la un post sunt cam 3 linii..si sa zicem ca la 500 posturi doar sunt cate 3 linii...ar fi jale! 

O sa las asa,nu cred ca am vreo solutie,eventual sa iau "manual" sa mai elimin din ele in timp pentru a nu creste foarte mult marimea bazei de date

• Moderators

Solutie exista, inca is mai multe, nu doar una.

1. Faci un script in php ( se poate si in alt limbaj de programare care poate lucra cu baza de date ), extragi datele din baza de date intr-un array, si cu un foreach + cateva verificari le salvezi in alt array, acel array final va trebui sal insertezi din nou in baza de date.
  2. Se poate si cu linii SQL sa scoti de la o coloana X, Y, etc ( cate ai nevoie sa crezi ca e unic ) si sa faci un distinct sau group by acele coloane. Acolo ar trebui sa se afiseze coloanele care nu se repeta daca query-ul e corect, rezultatu ar fi noua ta tabla, ii dai export si le poti importa din nou.
  3. Ceva si mai complicat si care poate te intereseaza ar fi o amestectura intre ambele puncte de sus, asta te-ar ajuta sa nu ai o tabla cu id-uri primare de genu: 1, 6, 9, 15, 18, etc. Ci sa fie cum trebuie cu auto-increment: 1,2,3,4,5,6, etc

Daca e vorba de 10.000 posturi, nici nu merita oboseala parerea mea, poate crezi ca is multe, dar... nu prea, is foarte putine parerea mea, unde muncesc eu 10.000 intrari se fac intr-o clipire de ochi ( poate chiar si mai multe ) intre toate serviciile si site-urile care avem, stiu ca e posibil sa nu putem compara serverele ca putere, dar na, ai putea observa cat ocupa baza de date in total si sa faci un calcul aproximativ cam cat ar ocupa fara acele randuri ce vrei sa scoti, daca problema e de la inceput, asta ar fi vro 1/3 daca e sa fie de la bun inceput cu dubluri.

PS: Ce nu inteleg e cum te-a lasat sa dai import la id-uri primare repetate, sau na, aceasi id s-ar fi plans ca exista deja in baza de date daca ar fi o baza de date facuta cum trebuie.

• Upvote 1

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament