+GodsOtherHand Posted July 8, 2017 Report Posted July 8, 2017 Hey guys. Ce mai faceti? Am venit si eu cu ceva intrebari. Mi.am facut si eu recent un comp de gaming (well..mining si gaming) si as avea ceva intrebari despre cum sa imi asigur temperaturi ok. Configuratie: MB: Asrock Fatal1ty AB350 GAMING K4 CPU: AMD Ryzen 5 1400 Cooler: Stock (ala nasol fara pic de cupru in el, doar aluminiu) Carcasa: DeepCool Tesseract SW (http://www.pcgarage.ro/carcase/deepcool/tesseract-sw-black/) Ventilatoare: 1 in fata si 1 in spate care au venit cu carcasa, si am mai pus inca unul de la Noctua sa bata direct peste placa video. Momentan sunt multumit de temperaturi, chiar daca procesorul trece de 70 in full load. Nu sta in full load deci nu e problema. Totusi, in curand, vreau sa imi iau un alt cooler si sa fac OC pe CPU. Ma gandeam la asta:http://www.pcgarage.ro/coolere/noctua/nh-d15-se-am4/ ( e overkill dar peste 2-3 ani cand fac upgrade la CPU vreau sa imi ramana coolerul. Sper totusi ca are loc pe placa de baza si nu imi blocheaza ceva:)) ). Dar din moment ce sufla aer paralel cu placa de baza, nu prea o sa se raceasca ea. Daca mai pun inca un ventilator pe lateralul carcasei, sa sufle aer peste ea, ajunge sa raceasca toate componentele din jurul CPU-ului? Ce alte sfaturi mai aveti? love is a verb Love is a doing word
Moderators gadeas Posted July 8, 2017 Moderators Report Posted July 8, 2017 Welcome back. Parerea mea este sa iei Noctua fara sa te mai gandesti la alt cooler, poti pune inca 3 coolere laterale sa bata pe toate componentele din juru CPU-ului si tot no sa faca cat face acel Noctua, eu am un Noctua NH-D14 (modelu mai vechi) si inca merge perfect fara probleme de 4 ani (3 iulie 2013), peste 2 ani ceva de genu am de gand sa-mi schimb si eu I7 3770K-ul care am acum momentan cu OC todeauna la 4.3Ghz si temperatura full load ajunge la 80ºC cand e foarte cald in camera (~30ºC), deci inca are loc destul, iarna il pot duce la 4.4Ghz. Chiar daca momentan e overkill, merita, mai ales ca e ceva ce e pentru multi ani sa te tina si Noctua iti ofera suportii la modelele noi daca le ceri. Tin sa anunt ca eu am un Corsair 500R ca si carcasa, fan-ul meu lateral de 200mm inca il am montat pe langa 2 front, 2 sus si 1 in spate sa scoata toata caldura, ventilatia mea probabil e overkill, defapt GTX-ul meu 1070 in idle nici nu se aprinde fanu, si cand ma joc si sta in 90+% load timp mult, nu stiu daca ajunge la 65-70ºC si fan-ul abea se misca. Si inca ceva, daca e sa cumperi cooleru, ai grija ca poate nu-ti mai incape fan-ul lateral deloc, avantaju la carcasa mea este ca are iesirea acea laterala putin in exterior. PHP Developer - Not available for freelancing right now Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament
+GodsOtherHand Posted July 9, 2017 Author Report Posted July 9, 2017 Mie imi e putin aiurea de placa de baza. Placa mea de baza poate OC dar nu e cea mai buna la asta. Îmi e frica sa nu se încălzească prea tare VRMul. Mai ales daca nu o sa mai am loc de ventilatorul lateral de deasupra CPUului. Oare un AIO nu ar face treaba la fel de buna? ( pot monta radiotorul pe partea de sus a carcasei, si at am loc garantat si pentru ventilator lateral) love is a verb Love is a doing word
Moderators gadeas Posted July 9, 2017 Moderators Report Posted July 9, 2017 Daca e sa fie vorba de un Corsair Hydro Series H110i: https://www.emag.ro/cooler-cpu-corsair-hydro-series-h110i-racire-cu-lichid-280mm-cw-9060026-ww/pd/DT0P72BBM/ Atunci da, ar fi ok si aia, chiar daca Noctua poate raci putin mai bine, sau cel putin asa am vazut in mai multe grafice. Spoiler Ce ai mai putea face daca nu iti incape fan-ul lateral este sa pui sus 1 sau 2 care sa bage aer-ul, asta va impinge aer rece de sus pana jos, chiar si pe spatele GPU-ului care va ajuta temperatura putin. PHP Developer - Not available for freelancing right now Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament
+GodsOtherHand Posted July 9, 2017 Author Report Posted July 9, 2017 Mie h100i cred ca mi.ar trebui, ca am loc doar pt 2x 120mm in carcasa. Doar ca nu am vazut compatibil cu am4 love is a verb Love is a doing word
Moderators gadeas Posted July 9, 2017 Moderators Report Posted July 9, 2017 Atunci nu incape, fan-urile de la H100i is de 140mm fiecare. PHP Developer - Not available for freelancing right now Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament
+GodsOtherHand Posted July 9, 2017 Author Report Posted July 9, 2017 Ai idee de un AIO bun care sa aibe 120mm si sa intre pe am4? love is a verb Love is a doing word
Moderators gadeas Posted July 10, 2017 Moderators Report Posted July 10, 2017 Pai, ai putea lua editia de 240mm, care are fanuri de 120mm. http://www.pcgarage.ro/coolere/corsair/hydro-series-h100i-v2-extreme-performance/ PHP Developer - Not available for freelancing right now Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament
+GodsOtherHand Posted July 10, 2017 Author Report Posted July 10, 2017 Nu mentioneaza am4 la socket. Exista de cumparat adaptorul separat? Ca nu am vazut.. love is a verb Love is a doing word
Moderators gadeas Posted July 10, 2017 Moderators Report Posted July 10, 2017 http://www.corsair.com/en-eu/am4-amd-retention-bracket-kit-for-hydro-series-coolers Din pacate nu trimite in Romania... Poate daca cunosti pe cineva in afara si sa til trimita sau chiar la alte magazine din ro daca au asaceva... Altceva inafara de ala, nu prea ar fi, majoritatea nu suporta inca AM4 si daca e sa fie montura vanduta separat, e out of stock. Problema este miningu si toti au sarit pe AMD-uri acum. PHP Developer - Not available for freelancing right now Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament
Recommended Posts