Jump to content

Problema BIOS-HP G6 dupa instalare 8GB RAM


Recommended Posts

    Salut meseriasilor si Hristos s-a inaltat!...cer mii de scuze,sunt nou si eu pe aici,as dori sa ma ajutati intr-o problema care imi da,de ceva timp mari batai de cap. 
Dupa o intalare de Windows ca la carte pe un - HP G6-1268SL- cu i5 si RAM-4Gb-DDR3------upgradabil  pana la 6Gb!... fac o mare greseala si  mai pun inca o memorie de 4Gb,in prima faza chiar merge-dupa pornire mi-a arat chiar 8Gb!...bineinteles ca bucuria mea a fost de scurta durata,il inchid si il redeshid-MORT!...tot incerc-NIMIC(pornea doar dupa 100 de butonari!)-nu-mi venea sa cred!... mi-am dat seama ca ceva grav s-a intamplat-posibil-BIOS-ul !
   Din acel moment,m-am documentat intens,am incercat tot ce e posibil -NIMIC,am incercat sa fac update de BIOS in windows si chiar in DOS-NIMIC, am downloadat  softuri,dump-uri de BIOS MAIN+EC,scheme,etc.....mi-am cumparat pana si programator -CH341A ,si am reprogramat U22-Winbond-W25Q32!..acelasi rezultat!......as vrea sa discut despre flash-uirea acelor memorii-MAIN si EC(in schema sunt 3-U12,U13,U22!!!), sunt prea multe necunoscute!...cer ajutorul vostru,eu sincer m-am blocat!...e destul de complicat, vom discuta amanunte pe parcurs.
   Astept ceva variante si va multumesc anticipat.

 

Edited by fany22
Link to comment
Share on other sites

  • gaby changed the title to Problema BIOS-HP G6 dupa instalare 8GB RAM

Salut, adevarat s-a inaltat! Ai scos memoria in plus si nu mai intra in Windows? Ai incercat sa reinstalezi Windows-ul dupa patanie? Nu mai pleaca deloc?

De regula, daca pui mai multa memorie RAM decat limita admisa, ori nu iti pleaca pana nu o scoti (beep-aie, da eroare de memorie si/sau iti da BSOD), ori pleaca dar iti afiseaza cata memorie RAM aveai inainte.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Link to comment
Share on other sites

normal ca am dat afara cea de a doua memorie,chiar am schimbat-o pe cealalta,am refacut configuratia cum a fot mai inainte....nimic!....nici un BIP!...nu booteaza!

offtopic -interesant cineva mi-a schimbat titlul,dar nu-i rau..multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Adaug mai jos niste poze...exclus varianta ca ar fi placuta mai mare sau mai mica,am specificat ca a functionat foarte bine cu 8G!!!

placuta RAM originala este SAMSUNG+4Gb , sunt sigur ca prin adaugarea  de RAM mare 6Gb a alterat BIOSul MAIN+EC,intrebarea este, care?🤔...cred ca o sa ma apuc si de EC--u13🙄

IMG_20180518_141027.jpg IMG_20180518_141618.jpg IMG_20180518_141835.jpg 

 

 

 

Edited by fany22
Link to comment
Share on other sites

Ughm... pe ram scrie pe unul PC3L si pe celalt PC3 iar alte sume difera. Aia poate fi doar frecventa dar la ram de desktop

DDR3L e low voltage si DDR3 e normal voltage

 

Daca e la fel, PC3L poate fi low voltage si celalt sa fie normal voltage.

Ai sculele necesare sa schimbi toti tranzistori aia arsi ? :))

Link to comment
Share on other sites

ok,sa zicem ca difera ceva intre ele,dar de ce a functionat super cu 8Gb?....memoriile le-am testat pe aceasi jucarie,bineinteles ,cu multe butonari pana o lua-o data pornit putea funtiona non stop!...si ce tranzistori as putea sa verific?🤔....eu tot la bios raman, dar nu stiu de care sa ma leg🤔

 

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca pozele pe care le-ai aratat de pe placa sunt tranzistori arsi. Erau mai negri de fel.

Si pe pc, poti pune ram ddr3 cu ddr3l si o sa mearga. Pana nu mai merge.... Cum ai avut si laptop vechi, poate aia a fost tot ce i-a trebuit.

Incearca sa-l duci la un service. Pentru 30 lei macar stii ce-ai facut :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.