Jump to content

De ce cumpara lumea iPhone desi este scump?

robotboy

Recommended Posts

De mai multa vreme ma tot intreb de ce lumea continua sa cumpere iPhone-uri (si nu in cantitati mici) desi telefoanele din punct de vedere al specificatiilor sunt de multe ori sub cele ale altor brand-uri (iPhone are 4GB de ram de exemplu, ul alt brand are 8, etc.). Pe vremuri explicatia comuna a celor care detineau iPhone-uri era "pentru ca nu se blocheaza - asa de des", dar in prezent sa fim seriosi, de multa vreme telefoanele Android de top merg din ce in ce mai fluent, drept pentru care motivatia asta cade.
Asadar, de ce continua lumea sa cumpere iPhone-uri desi acestea devin din ce in ce mai scumpe iar specificatiile sau diferentele de la o versiune la alta de cele mai multe ori lasa de dorit (dpmdv cel putin)?

Voi ce spuneti? 🤔

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Telefonul a devenit de multicel un indicator al statutului pe care il ai sau pe care vrei sa il arati ca il ai. Intotdeauna bogatii lumii au ales telefoanele scumpe precum Vertu, iPhone cu carcasa de aur si diamante si alte asemenea. Astfel, aceste modele premium le dau ocazia oamenilor sa pozeze in oameni cu bani, chiar daca multi dintre ei le iau in rate sau la abonament.

Acelasi lucru l-as putea spune si pentru cei care isi iau BMW, Audi sau mai stiu eu ce marca de lux cu volanul pe dreapta, la mana a 5-a.

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Păi am eu câteva motive pentru care am iPhone:

• ecosistem;
  • update-uri, pe care le primesc mai mult de 2 ani;
  • aplicațiile, care de multe ori sunt optimizate pentru iPhone
  • plus obișnuința, dacă acum am un iPhone care îmi place, dar devine învechit și apar probleme de baterie, nu aș alege un Android de exemplu, pentru că știu deja ce îmi oferă un iPhone.

Plus că, nu e nevoie să îți iei iPhone 11 Pro ca să beneficiezi de ce am scris mai sus.

• Thanks 1

ECILA ROMÂNIA

Am cunoscut persoane care preferau iphone doar din simplu fapt ca celelante pareau prea complicate. Am incercat sa-i arat unui prieten cateva alternative si am ajuns la un Huawei p20 lite . Putem spune ca s-a indragostit de el. Am ajuns la concluzia ca lumea prefera sa ramana in zona de confort decat sa incerce ceva nou.

• Like 3

19 hours ago, robotboy said:

La ce te referi cand spui ecosistem?

Lucrezi mai ușor dacă ai și un MacBook, plus că am mulți prieteni care au iPhone și mi-e mai ușor să fac un Face Time decât să îi sun pe Whatsapp și iMessage mă ajută.

Update: Acum o să iasă iPhone SE 2020 care o să fie best buy la US$349, probabil la noi o să fie 399. În banii ăștia ai alege un Samsung Galaxy A71 sau un iPhone SE 2020? 

• Like 1

ECILA ROMÂNIA

6 hours ago, Craze said:

Lucrezi mai ușor dacă ai și un MacBook, plus că am mulți prieteni care au iPhone și mi-e mai ușor să fac un Face Time decât să îi sun pe Whatsapp și iMessage mă ajută.

Update: Acum o să iasă iPhone SE 2020 care o să fie best buy la US$349, probabil la noi o să fie 399. În banii ăștia ai alege un Samsung Galaxy A71 sau un iPhone SE 2020? 

Am inteles. A71 e mid range, dar probabil ca si SE 2020 va fi cam tot pe acolo.

13 hours ago, heAdgN said:

In Romania multi oameni (nu toti ) aleg Iphone pentru ca sunt inculti si cred ca sunt mai cool daca au un Iphone . Am mai auzit o replica la cineva de genul "Imi iau iphone ca da bine in mana ". 

Asta e cea mai buna replica pe care am auzit-o 🤣😂😅.

Ce importanta are resolutia ecranului, sau mai stiu eu cu ce bazaconii se lauda producatorii? De ce sa pui display 2k, cand jocurile iti vor rula prestabilit in Full HD (si asta daca e optimizat pt resolutia aia) si multe altele. De ce sa ai procesor cu 8 nuclee, cand tu nu ai nevoie de toate cele 8 sa stai pe Facebook, Instagram si alte mizerii? De ce sa ai procesor grafic cu 20 de nuclee, cand tu joci Candy Crush sau mizeria aia de RAID? :))

Singurul lucru dupa care m-as uita e intr-adevar memoria interna de stocare + memoria RAM, dar si cu asta a inceput sa se exagereze. Degeaba se pune 8 GB RAM daca telefonul respectiv primeste 2, maxim 3 updates de soft pe perioada lui de viata.

E o chestie mai mult de gust, si mai recent, de opulenta. Ceea ce in 2020 spune multe despre cum va ajunge lumea (tampita de ecrane),

Lumea cumpara Apple pentru ca e "trendy", foarte putini din necesitate sau care folosesc absolut tot ce are de oferit.

Eu folosesc un Note 5 din 2014 si nu am absolut nici o problema, ba e chiar mult mai interesant sa folosesti acel S-Pen inclus in completarea documentelor in format electronic (salvezi hartia din a fi printata - un exemplu de utilitate).

Apple te limiteaza atat software, cat si hardware cum sa folosesti telefonul (sau alte produse). Android e open source, il poti instala chiar pe un laptop antic de prin 2005 si-l readuci la viata (reciclare hardware - alt exemplu de utilitate).

• Like 2

• Moderators

Depinde de persoana.

1. Dpdv al calitatii hardware / software (excluzand accesoriile), apple nu face produse proaste Combinat cu pretul ridicat, unii merg pe ideea ca e scump pt ca e de calitate.

2. Mai sunt care au si alt hardware apple (macbook de ex, sau iMac, iPad, etc) si vor sa mearga pe linia asta.

3. (Aici intra marea majoritate), din moment ce apple ii asociat cu fitzele, si unii vor sa para ceea ce nu sunt + ca nu le pasa deloc de specificatiile hardware, isi iau iphone ca sa dea bine. Altfel nu-mi dau seama cine ar da $800 pe un telefon cu ecran hd lcd in 2019 sau cat costa iphone xr.

• Like 1

• 2 weeks later...

Ce vârstă ai de ai scris în conținutul tău despre specificații? Nu te informezi puțin înainte? 🤦‍♂️

Apple cu 4GB RAM pe iOS este echivalentul a 8GB RAM pe Android, ceea ce arată cât de pr*st este optimizat Android-ul de are nevoie de atâta RAM - mai mult RAM înseamnă și un consum mai mare de energie. Apple are cel mai bun procesor de pe piață, cea mai bună baterie și cameră foto. Materialele premium sunt net superiorare oricărui ”flagship” de pe Android.

De ce este scump? În primul rând că nu oferă Android și oferă alt software (culmea, și mai bun) -- orice telefon cumperi are Android, mai puțin la Apple. Încâ cer puțin pe telefoanele lor având în vedere și ecosistemul.

Mai nou, unii producători (cum este Samsung) au ajuns la prețul unui iPhone (și mai mare, chiar) având Android, Android pe care îl găsești pe atâtea telefoane și într-un buget mai mic.

PS: Elon Musk care este omul tehnologiei în acest moment, folosește tot iPhone. Știe el mai bine de ce.

Edited by Altaïr

Sunt de acord cu tine ca iOS este mai optimizat decat Android, asa cum au spus si baietii mai sus. Au intr-adevar un procesor performant, dar despre cea mai buna baterie si camera foto, am indoieli. Baietii de pe Dxomark spun ca in momentul de fata cea mai buna camera pe un telefon mobil se afla pe Huawei P40 Pro, Apple 11 Pro Max ocupand pozitia a 10-a in clasamentul lor: https://www.dxomark.com/category/smartphone-reviews/

Ai îndoieli în privința bateriei nefolosind un iPhone 11 Pro Max, așa-i? 😅

Sunt teste și pe YouTube în care un telefon din 2019 (în comparație cu unul din 2020) are o baterie care ține cu 2 ore mai mult. Probabil noul iPhone 12 Pro cu o baterie mai mare + A14 o să aibă o autonomie de cel puțin 3 ore în plus față de celelalte. Enorm de mult.

Dxomark sunt o glumă, poți face și aici un research despre cine sunt ei. În schimb îți las două poze aici:

https://pbs.twimg.com/media/EWXvQEtWkAAa-ip?format=jpg&name=large

https://pbs.twimg.com/media/EWXvbc6XYAICjYl?format=jpg&name=large

PS: Întreabă un developer iOS de ce aplicațiile sunt mult mai bine optimizate pe iOS și de ce se câștigă mult mai mult.

• 2 months later...