Jump to content

Recomandare monitor gaming (144hz sau 60hz)?

robotboy

Recommended Posts

Salutari, in urmatoarea perioada s-ar putea sa ma intereseze sa achizitionez un monitor de gaming. Nu sunt foarte lamurit daca este un must sa aleg 144hz sau pot linistit sa merg pe 60hz?
Stiu ca e bine ca timpul de raspuns al monitorului sa fie cat mai mic (1-2 ms). Ajuta la un FPS mai bun 144hz? Merita sa ma concentrez pe acest aspect?
Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Depinde ce tip de gaming vrei sa faci. Daca vrei sa te duci spre pro, te poti duce linistit pe un 144hz. Daca esti amator nu cred ca merita un monitor cu 144hz, mai degraba eu as merge pe un 75hz/60hz dar cu o diagonala cat mai mare(ASTA VA SCADEA DIN FPS).

Din cate am experimentat eu, pe un 75hz si un 60hz(fireste ca diferenta nu este atat de mare), fps-urile sunt la fel doar ca jocul este mai "smooth" din ce imi pot da seama.

Depinde totul de buget si de preferinta personala. Uite aici un link pentru diferenta de hz:

• Like 2
  • Thanks 1

In teorie, ochiul uman poate percepe diferente pana in 120 hz. Tot ce trece peste, e doar marketing. Dar da, se simte o diferenta intre 60 si 144hz.

In completare cu ce a spus Hira mai sus - trebuie sa ai si hardware capabil sa scoata in jocuri 120+ fps. Altfel se face "bottleneck" la monitor si degeaba il cumperi cu tot felul de mofturi, dar te joci de pe un Pentium sau un A10 de la AMD etc. (sper sa prinzi ideea :)) ) 

Te ajuta foarte mult in jocuri gen CS GO, PUBG, Fortnite si care mai sunt cu o rata de refresh mai mare - dar nu ai nimic de pierdut daca joci si cu 60/75hz

• Like 1
  • Thanks 1

Imi aduc aminte de vremea in care toata lumea voia peste 100 cadre pe secunda (fps) in Counter Strike 1.6. Isi faceau tot felul de setari astfel incat sa scoata un fps cat mai mare in joc, desi monitoarele erau toate pe 60Hz si chiar daca ti se afisau 100 sau 150 fps, imaginea era aceeasi, pentru ca rata de reimprospatare a monitorului era 60Hz (asta inseamna ca monitorul poate sa redea maxim 60 de cadre pe secunda). Chiar daca calculatorul era suficient de puternic sa ruleze jocul la 100 sau 150 fps, monitorul nu stia sa afiseze decat 60 de cadre (pentru a face ca jocul sa cunoasca limitarile monitorului trebuie activata functia V-Sync, iar in acest fel fps-ul va fi egal si pe cat se poate constant cu rata de reimprospatare a monitorului).

• Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Am inteles si observat ca imaginea afisata de un monitor cu 144Hz este mai odihnitoare/placuta ochiului.

Ce ati alege dintre cele de mai jos?
Monitor LED Lenovo Gaming Legion Y25f-10 24.5 inch 1ms FreeSync 144Hz
Monitor LED Acer Gaming KG251QDbmiipx 24.5 inch 1 ms Black FreeSync 240Hz
Monitor LED LG Gaming 24GM79G-B 24 inch 5 ms Black FreeSync 144Hz

Eu sincer m-as duce pe Lenovo.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Acer, sau Lenovo. Dintre cele 3 as merge pe Lenovo doar ca e mai aspectuos si ar completa look-ul de "gaming" :D. Si garantie 3 ani.

LG sau Samsung, daca nu e un OLED. nu prea m-as complica. Dar costa mult...

Ca sa scoti minim 144hz trebuie sa treci pe Display Port sau DVI-D, nu HDMI.