Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bună ziua stimați utilizatori. De câteva luni aș putea spune, stau pe gânduri în legătura cu conexiunea mea la internet. Pentru început, vreau să vă spun că am un router vechi de vreo câțiva ani (3 sau 4 ani). Am conectat cablul cu fibră optică iar rezultatele testului „Speedtest by Ookla” sunt următoarele: 

Ping ms: 3 / Download mbps: 91.11 / Upload mbps: 94.67

Cel puțin eu cred că sunt valori destul de mici. Recent, al meu vecin și-a achiziționat un laptop i7, GTX 1660 și are router de la Orange și atunci când a băgat cablul cu fibră optică și a efectuat un speedtest by Ookla, ajungea lejer la aproape 1 GB (valori de 900+).

Eu dețin un HP pavilion, i5, GTX 980M. Credeți că aș putea prinde și mai mult de 94 mbps? Dacă da, ce aș putea să fac?

Mulțumesc! O zi bună!

Posted

Salutari. Despre ce router vorbim aici?

Chiar si prin fibra optica, tu ai viteze de 100 MB se pare, pentru ca atat duce. De cat e viteza abonamentului tau?

De asemeni, viteza reala de download o imparti la 8 (100 : 8 = 12.5 MB/sec), mai scazi o interferenta radio cu alte electrocasnice, mai un cablu de slaba calitate, ajungi la 10 MB, Ceea ce e ok

• Like 1
  • gaby changed the title to Conexiune internet 91-94 Mbps pe fibră optică RDS?
Posted
On 5/9/2020 at 4:52 PM, Artanis said:

Salutari. Despre ce router vorbim aici?

Chiar si prin fibra optica, tu ai viteze de 100 MB se pare, pentru ca atat duce. De cat e viteza abonamentului tau?

De asemeni, viteza reala de download o imparti la 8 (100 : 8 = 12.5 MB/sec), mai scazi o interferenta radio cu alte electrocasnice, mai un cablu de slaba calitate, ajungi la 10 MB, Ceea ce e ok

Salut, vorbim despre un FiberLink300 de la RDS-RCS; în contract mi se spune 300 mbps, minim 150, iar speedtest-ul de multe ori nici la 90 nu ajunge. 

Posted

Verifica placa de retea a laptop ului. Du-te la Settings -> Network & Internet -> Change adapter options -> dublu click pe Ethernet si vezi ca la speed iti da o valoare. Daca iti apare 100 inseamna ca atat iti duce placa de retea sau de atat iti este abonamentul. Daca iti apare 300 atunci suna la rds.

Posted
22 minutes ago, Daniel H. said:

Verifica placa de retea a laptop ului. Du-te la Settings -> Network & Internet -> Change adapter options -> dublu click pe Ethernet si vezi ca la speed iti da o valoare. Daca iti apare 100 inseamna ca atat iti duce placa de retea sau de atat iti este abonamentul. Daca iti apare 300 atunci suna la rds.

Da, aparent apare 100. Și mă gândesc să iau FiberLink1000, care cică duce maxim 1000 mbps pe un i7, oare pe al meu GTX 980M, i5, cât o duce? O prinde măcar 600?

• 1 month later...
Posted

De obicei, pe porturile de Ethernet ai viteze de 100 Mb/s. Reclamele pt routere trebuiesc citite foarte atent, marea majoritate duc 300 Mb/s doar pe Wi-Fi. Pe cablu sunt limitate doar la 100 mb/s

Posted

Eu am avut o problema identica cu a ta, si s-a dovedit dupa multe telefoane si dupa multe echipe tehnice ca echipamentul de pe scara era " stricat ", asta dupa ce mi s-a spus ca am placa de retea stricata si ca sunt eu cel nebun.

Iti recomand sa le spui sa iti verifice echipamentul, sa faca o analiza tehnica si sa te cableze si in alta parte la un echipament mai mare sa vada daca persista vitezele mici.Sau sa iti vina un tehnician cu un laptop si sa testeze personal vitezele.

Inca o chestie cauta dupa speed and duplex si vezi ca nu cumva sa ai limitata banda la 100mb/s

WWW.TECTONICPX.COM [ Professional Web Design Services ]

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.