Jump to content

Teamviewer commercial use detected. Alternative gratuite?

robotboy

Recommended Posts

Salutari, a trebuit sa intru remote, folosind Teamviewer, pe un alt calculator si sa editez niste documente. Toata distractia a durat undeva la 2-3 ore iar la un moment dat am primit un mesaj din partea soft-ului care ma anunta ca a fost detectata folosirea lui in scopuri comerciale (commercial use detected). Nu l-am folosit in scopuri comerciale, din punctul meu de vedere cel putin... insa de fiecare data cand incerc sa ma conectez acum dupa 1-2 minute ma deconecteaza si primesc iarasi mesajul cu utilizarea comerciala.

Am intrat pe site-ul lor (https://community.teamviewer.com/English/kb/articles/5265-why-do-i-see-commercial-use-suspected-commercial-use-detected) si am completat formularul de reset insa nu am primit niciun raspuns...

Ce ar trebui sa fac in acest caz? Am incercar reinstalarea insa nu se schimba nimic. Se poate scapa de aceasta "eroare"? Ar trebui sa ma duc spre alternative? si daca da, ce alternative gratuite mi-ati recomanda?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Daca ai editat documente si a durat mult este foarte posibil sa te fi incadrat la:

Commercial use applies to home office:
If you use TeamViewer for home office, it is commercial use – even if you just quickly connect to your work computer to check your emails. It does not depend on whether you register your TeamViewer Account with your personal or company email address.

Altfel, din cate m-am documentat ID-ul de Teamviewer este unic si este generat la prima instalare/rularea a programului. Dupa prima instalare/rulare, fie ca dezinstalezi si reinstalezi soft-ul ID-ul ramane acelasi generat initial si ar tine cont de cateva atribute: intrarile adaugate in Registry Editor, adresa MAC, volume ID si data crearii folder-ului Program Files.

Pentru a ti se genera un nou ID de Teamviewer ar trebui sa dezinstalezi soft-ul in caz ca e instalat apoi sa schimbi atributele de care am amintit mai sus (unii spun ca au schimbat doar MAC-ul si a fost suficient).

Dupa dezinstalare, verifica si sterge folder-ul Teamviewer din Program Files, apoi din Win+R -> %appdata% daca exista.

Intrarile din registry care ar trebui sterse sunt:

• Pentru Windows x86: HKLM\SOFTWARE\TeamViewer\Version[X] sterge valoarea DWORD ClientID;
  • Pentru Windows x64, sterge valoarea ClientID din HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\TeamViewer\Version[X];
  • Verifica daca exista si cheia HKEY_CURRENT_USER\Software\TeamViewer si/sau HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\TeamViewer iar daca da, sterge-le.

Pentru a schimba adresa MAC a placii de retea: deschide File Explorer -> click dreapta pe My PC -> Manage -> in Device Manager extine Network Adapters -> dublu click pe adaptorul de retea folosit -> Properties -> advanced -> Network Address -> Value -> introdu o noua adresa MAC formata din 12 caractere hexadecimale (poti folosi programelul Technitium MAC Address Changer pentru schimbarea si/sau generarea de adresa MAC random).

Volume ID-ul ar trebui sa-l poti schimba cu Volume ID v2.1 iar pentru schimbarea datei folder-ului Program Files ai putea folosi NirCMD utility si o comanda precum:

nircmdc.exe setfilefoldertime "C:\Program Files" now now

Ca alternative, eu as merge pe Remote Desktop din Windows 10 Pro (ai nevoie neaparat de versiunea Pro): https://support.microsoft.com/en-us/windows/how-to-use-remote-desktop-5fe128d5-8fb1-7a23-3b8a-41e636865e8c

Daca nu, ar mai fi: AnyDesk, ThinVNC, UltraVNC, Ammyy Admin, Chrome Remote Desktop.

• Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif