Jump to content

Review Xiaomi Mi Smart Clock

gaby

Recommended Posts

Pentru ca aveam deja cateva produse din ecosistemul Xiaomi, atunci cand am vazut Mi Smart Clock m-am gandit ca este fix ceea ce imi lipsesea - un ceas de camera inteligent, cu ecran tactil si Google Asisstant prin intermediul caruia pot controla dispozitivele din toata casa, fara a mai fi nevoie de butonarea telefonului mobil. M-am informat putin in legatura cu el, m-am gandit, hotarat si razgandit de cateva ori si pana la urma l-am comandat. Am luat in calcul si Google Nest Hub insa datorita dimensiunilor mai mici impreuna cu gandul de a nu amesteca foarte mult ecosistemele am ales Xiaomi Mi Smart Clock.

JOm5DUL.png

Ce functii mai are in afara de cea de ceas/alarma si pentru ce l-am luat eu?

• este un smart IoT control hub (pot controla prin comenzi vocale diferitele dispozitive inteligente din casa - veioza inteligenta, becuri inteligente, aspirator robot, purificator aer, boxe, televizor, etc.);
  • obtinerea de raspunsuri la diferite intrebari precum "care este prognoza meteo pentru astazi", "ce zi este astazi?", "in ce data suntem astazi?", "ce inseamna x lucru?", "cum se spune fraza/cuvantul ... in limba franceza?" etc.
  • pot reda muzica, podcast-uri sau eimisiuni de pe Spotify, YouTube si alte servicii de streaming, pot asculta inclusiv radio;
  • pot afla rapid ultimele noutati la nivel international via Reuters;
  • functioneaza cu Chromecast, astfel incat pot transmite emisiunile, filmele sau muzica preferata direct pe televizor sau pe difuzoare, folosind vocea;
  • poate fi folosit pe post de rama foto digitala;
  • poate afisa imagini de la camerele de securitate compatibile cum ar fi Mi Home Security Camera;
  • este cineva in casa care chiar te asculta!

Ce nu mi-a placut?

• mi-ar fi placut sa nu fie dependent de priza;
  • mi s-a intamplat de cateva ori sa vorbeasca singur, sa asculte Kiss FM si sa redea stirile - posibil sa fi facut asta pentru ca a interpretat diverse discutii (la intensitate inalta) ale vecinilor drept comenzi;
  • uneori se restarteaza aparent fara un motiv anume - nu mi-am dat inca seama daca face asta pentru ca instaleaza actualizari sau nu;
  • il tin intr-o camera unde este si un televizor iar daca sting lumina si televizorul ramane aprins senzorul de luminozitate adaptabila de pe ceas o ia putin razna din cauza sceneleor la care ia parte (camera devine intunecata dupa care se lumineaza rapid si tot asa) si face ca ceasul sa se blocheze/sa nu mai raspunda la comenzi pana se stabilizeaza - nu cred ca poate fi evitat comportamentul acesta pe vreun dispozitiv atata timp cat senzorul de luminizotate este activ, deci nu pot spune ca este un minus/o problema particulara cu dispozitivul dar am considerat ca merita mentionat si acest aspect. Pentru a evita acest comportament eu am dezactivat luminozitatea adaptabila si o setez manual/vocal.

Disponibilitate si pret:
Eu l-am comandat de pe Vexio (link produs) pentru ca eMAG (link produs) nu il mai avea pe stoc, iar pretul variaza intre 239 si 300 de lei (eu l-am luat cu 241 lei). Il au si cei de la PC Garage (link produs) insa in momentul scrierii articolului il comercializeaza la un pret ridicat fata de copetitie.

Caracteristici tehince:

• Ecran LCD 3.97 inch Touch-Screen cu rezolutia de 800 x 480 pixeli;
  • Memorie: 1 GB RAM + 4 GB ROM;
  • Procesor: MT8167S Cortex A35 quad-core 1.5GHz;
  • GPU: PowerVR GE8300;
  • 2 microfoane incorporate;
  • Difuzor incorporat 1.5″ pentru redarea muzicii – claritate sunet HD;
  • Conectivitate: Bluetooth v5.0 si WiFi 2,4G;
  • Sistem audio: Built in 2W;
  • Dimensiuni: 113 x 81.5 x 68 mm;
  • Greutate: 272 g;
  • Sisteme de operare compatibile: Android 4.4+, iOS 9.0+;
  • Continut pachet: Dispozitivul Mi Smart Clock, alimentator retea 5V/2A, manual utilizare.
  • Like 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Mi Smart Clock foloseste Google Assistant care momentan nu are suport pentru limba romana, deci comenzile trebuie rostite in limba engleza/franceza/spaniola/germana sau alte limbi suportate si cunoscute de utilizator.

Are mai multe fete de ceas, insa nu exista un magazin de unde sa poti descarca altele.

• Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif