Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cat timp trebuie sa incarcam bateria telefonului, pentru prima oara, pentru ca aceasta sa dureze mai mult?

Odata ce ati achizitionat un telefon nou, dupa descarcarea bateriei, aceasta trebuie incarcata. Ei bine, probabil ca va intrebati cat timp trebuie ca aceasta trebuie sa stea la incarcat pentru a fi formatata.

Uita-ti mai jos cateva sfaturi:
1. Incarcati bateria telefonului pentru prima oara 10-14 ore.
2. Este bine sa incarcati bateria telefonului, dar acesta sa fie inchis, daca este posibil. Lucrul acesta face ca incarcarea sa dureze mai putin si ajuta si la calibrarea bateriei.
3. Incarcati bateria telefonului numai cand aceasta este epuziata.
4. Scoateti telefonul de la incarcat numai cand bateria acestuia este complet incarcata.

Aceste reguli sunt valabile pentru toate telefoanele mobile si maresc timpul intre incarcari, fac ca viata bateriei sa fie mai lunga, dar nu sunt folositoare pentru Ultra Mobile Computers (UMC).

English version:
1. Charge your devices battery 10-14 hours at the first time, after you buy it.
2. Always charge your device switched off if possible. This makes the charging time shorter and helps the battery to "calibrate".
3. Start charging when battery is almost or totally exhausted.
4. Finish charging only when the battery is full.
Thease rules are increasing time between the charges and increasing battery lifetime as well but may not be useful for Ultra Mobile Computers (UMC).

P.S: Pentru bateriile LI-ION, vedeti: Acumulatoarele Li-Ion necesita formatare?

Succes :pct2:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 year later...

Posted

Buna ziua !

Stiu ca bateria nu se lasa mai mult de 12 ore la incarcat pentru ca apoi va aparea acel fenomen care exista cu adevarat,in care bateria se va umfla,si ne si arata ca se consuma si mai repede,in mai putin de 1-2.Nu stiu cati dintre voi ati intalnit aceasta problema dar pot afirma ca am intalnito recent chiar si la mine.

• Upvote 1
  • 7 months later...
Posted

si eu am lasat un tel vechi la incarcat vreo 2 zile fara sa stiu si na patit nimik :crazy:

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

• 8 months later...
  • Moderators
Posted

Nu mai exista bateriile de acum 3-4 ani.. care trebuiau "formatate" ca asa spuneau dealerii de unde le cumparam. Acum poti sa incarci telefonul si o ora.. si sa n-ai nici o problema cu el.

Iar faza cum "umflatul" bateriei se intampla la fluctuatii de curent.. nu neaparat daca sta telefonul la incarcat mai mult decat trebuie. Poti sa ai ghinion sa fie o fluctuatie de curent si priza sa faca un scurt, si telefonul fiind la incarcat, bateria e prima afectata.

Si eu am patit aceeasi chestie.. dupa ce mai avea pujtin si imi exploda telefonul ca nu mai incapea bateria in carcasa, am schimbat bateria, si la 4-5 zile las telefonul incarcat toata noaptea, si nu pateste nimic bateria.. are deja un an bateria noua ..si merge struna.

• Upvote 1
Posted

Intr-adevar, in zilele noastre, bateriile din terminalele moderne nu necesita formatare decat daca este specificat in manualul acestuia. Important este ca ciclurile de incarcare-descarcare sa se faca complet, performantele maxime ale bateriei fiind obtinute de abia dupa 2-3 incarcari si descarcari complete.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

performantele maxime ale bateriei fiind obtinute de abia dupa 2-3 incarcari si descarcari complete.

Stiam ca la bateriile noi nu e recomandat sa se ajunga la 0%, pierzand astfel din capacitate, ci e recomandat sa le incarci inainte.

love is a verb
Love is a doing word

• gaby unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.