Jump to content

Statul Pe Scaun Dauneaza Grav Sanatatii


gaby

Recommended Posts

Este concluzia unor cercetatori britanici, care avertizeaza ca indiferent cat sport am face in timpul liber, o slujba de birou ne poate costa scump. Riscurile de boli cardiace sau diabet cresc de cateva ori.

Solutia ar fi sa profitam de orice ocazie ca sa ne ridicam in picioare si sa nu ne asezam la birou decat cand e absoluta nevoie.

14801_birou.jpg

In ultimele decenii, omenirea a devenit sedentara. Ne stimulam creierele cu o multime de inventii electronice, dar trupurile ni le folosim din ce in ce mai putin. Multi dintre noi stau pe scaun in timpul programului de lucru, iar apoi se relaxeaza tot stand: la televizor, la film, intr-un bar. Aceasta inactivitate face mult rau organismului.

Vestea si mai proasta este ca sportul pe care il facem in timpul liber nu contracareaza efectele negative ale activitatilor sedentare, precum lucrul la computer sau uitatul la televizor. Explicatia sta intr-o enzima care ajuta corpul sa descompuna si sa digere grasimile din alimente.

Solutia propusa de autorii studiului este sa folosim orice prilej pentru a ne ridica in picioare. Celor care fac o munca de birou, solutia nu li se pare insa potrivita.

Autoritatile britanice trateaza cu toata seriozitatea concluziile acestui studiu si cauta modalitati de a reduce timpul petrecut de copii pe scaun.

Sursa: ProTV

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

cam tot ce gasesc cercetatorii astia e daunator.....sa va dau un exemplu cercetatiorii au spus ca, cartoful contime amidon si faci cancer ....ei uite ca bunicii mei au mancat cartofi toata ziua si au trait mai mult decat spune un cercetator...ideea e ca in ziua de azi nu se mai gasesc alimente fara chimicale.......pana si in aer sunt chimicale!!!

Link to comment
Share on other sites

Pai pentru ca totu e daunator.. Am evoluat milioane de ani cu mancare putina, lucrand fizic pentru mancare, cu timp liber pentru relaxare.

Acum avem mancare plina de energie, mancare care trece direct sub forma de grasimi, grasimi pe care nu le mai ardem pentru ca suntem sedentari. Totu de la fizic pana la psihic nu este creat pentru o astfel de viata..

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.