nikolas Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 De catva timp mi se intampla la monitorul PHILIPS 170c un fenomen mai ciudat si anume faptul ca in partea stanga a ecranului de sus pana jos pe o latime de 9...10cm se vede mai incetosat decat restul ecranului. Ce ar putea fi ?... sa mai intamplat la cineva asa ceva?... cum se poate rezolva?
+Smeagoll Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 Incearca urmatorii pasi intra in meniul monitorului (trebuie sa ai un buton) si dai optiunea degauss si daca nu merge nu stiu!Probabil ai apasat pe monitor si a ramas o pata!Nu stiu altceav ce sa zic!Succes in rezolvarea problemei!
gaby Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 cauza dupa cum spune si smeagoll pe un limbaj mai complex este magnetizarea monitorului tau.urmeaza instructiunile spuse mai sus ( intri in meniul monitorului si vezi ca ar trebui sa aiba demagnetizare/ degauss apesi acolo si ar trebui sa se demagnetizeze.) cam asta ar fi, daca nu se intampla nimic dupa demagnetizare ar putea fi ceva de la el si te sfatuiesc sa il duci cat mai repede la un service(daca mai ai garantie la el cu atat mai bine). succes sper sa reusesti Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
Guest Guest Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 Mii de scuze :Nail Biting: am uitat sa specific ca monitorul este cu cristale lichide TFT
RaZoR Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 Nikolas daca doar in strong dc ti se vede incetosat atunci monitorul nu are nimic. Membru al asociatiei nationale "darma-s-ar scolile?"
aligaby Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 Era specificat in subiectul topicului ca e vorba despre monitor LCD. In acest caz este exclusa notiunea de demagnetizare deoarece LCD-urile nu folosesc bobine de deflexie pe orizontala si verticala ca si CRT-urile. Ecranul unui LCD este ca un sandvici format din mai multe straturi ( electrod, strat de cristale lichide, oglinda etc ) iar din cauza unoi soc mecanic s-ar putea ca unul din acele straturi sa se fi deplasat foarte foarte putin. Sfat: mergi cu el la service. Vitrine frigorifice orizontale si verticale de refrigerare si congelare Parchet din lemn masiv exotic
Guest Guest Posted December 18, 2006 Report Posted December 18, 2006 Explicatia ta este foarte adevarata dar mie greu sa cred ca a suferit un soc fizic, deoarece el sta numai pe birou si singurele socuri care le are sunt doar cele care le fac cand sterg praful. Este posibil sa fie ceva de la electronica?
Tavicu Posted December 18, 2006 Report Posted December 18, 2006 Explicatia ta este foarte adevarata dar mie greu sa cred ca a suferit un soc fizic, deoarece el sta numai pe birou si singurele socuri care le are sunt doar cele care le fac cand sterg praful. Este posibil sa fie ceva de la electronica? ← este posibil ca atuncea cand ai sters monitorul sa fi apasat mult prea tare pe ecran...sau cand a fost cineva la tine si tu nu ai fost prin camera sa il fi lovit neintentionat si sa nu iti spuna...sau pur si simplu de la drivere! Am vazut pe aici un post ca ti se vede numai in dc++ este adevarat?
Johhny Posted December 18, 2006 Report Posted December 18, 2006 Si eu am tot un LCD Philips, numai ca varianta 170S, driverele sunt excluse eu nu le-am instalat niciodata, de la faptul ca l-ai sters prea tare nu se poate sa fie, nu se strica doar de la asta. Problema poate sa fie de la un soc mecanic produs in acea parte de ecran, cum spune si aligaby ca sau deplasat acele straturi, si daca este asa nu prea are ce sa-ti faca nici service-ul, intre acele straturi este o substanta ca un fel de gaz, care are legatura cu acele culori, si asta trebuie sa fie cauza incetosari acelei parti. Daca nu ai garantie la el in romania nu vei avea sansa sa-l repari
Guest Guest Posted December 19, 2006 Report Posted December 19, 2006 OK, sunt lamurit cu alte cuvinte trebuie sa ma gandesc deja la un altul
+Smeagoll Posted December 19, 2006 Report Posted December 19, 2006 Problema sa rezolvat deci topic closeD!
Recommended Posts