Jump to content

Libertatea Internetului Din Romania Este In Pericol, Dupa Semnarea Unui Acord

Recommended Posts

Posted

Care vine vinerii in Universitate si la ce ora? eu ies de la munca(acolo lucrez) si ma opresc la protest ! Pe la orale 15:00 sunt acolo ! Carei din Bucuresti si vine sa precizeze sa intalnim undeva sa mergem la punctul Protestului.Care doreste e bine venit,iara pentru ceilalti din celelelate orase daca nu aveti pe nimeni de pe forum sustineti prieteni sa iasa la protest in orasele voastre si mergeti alaturi de ceilalti la ANTI-ACTA !

Posted

Am observat un dezinteres cam total din partea colegilor mei... chiar nu le pasa ca prin acest tratat le sunt incalcate drepturile garantate de constitutie (si anume libertatea de exprimare si dreptul la intimitate si chiar la informare). Multi sunt de acord cu acest acord deoarece considera ca cei cu drepturi de autor pierd foarte multi bani din cauza pirateriei. Bineinteles ca toti dintre ei descarca filme/muzica/ jocuri etc. Ei mi-au raspuns ca daca eram vreun proprietar de drepturi de autor nu mi-ar fi convenit sa pierd bani ca lumea nu cumpara, si pirateaza. E aiurea rau... daca generatia asta din care fac si eu parte e asa de, de lemn, oare ce va urma? Observ tampirea generatiilor pe zi ce trece, nu ca eu as fi vreun geniu care s-a gasit sa comenteze, dar din punctul meu de vedere cam asa este. We are lost!

Posted

nu prietene ! te inselii.... doar partial. De ce? deoadere ei nu realizeaza acm pentru ca parintii le dau banii de buzunar si pentru ca descarca tot ce le place sau au nevoie de pe net gratis,ne cunoascand valoarea banului si pentru ca NU sunt EI in cunostinta de cauza.In primul rand se vor lovii de probleme cand nor sa mai aibe baniiii,cand vor munci si nu se vor ajunge cu baniiii,cand nu le vor mai da parinti sau fratii baniiii si fiecare lucrur pe care sil cumpara il vor dramuiiii ! E ei pun punctu de vede din partea unui mare afacerist nu din punctu de vedere sarac/muncitor/student(la mine la munca sunt bellboy care sunt la facultatea americano-romana si muncesc pe 1000 ron si abia se descurca "cu exeptia parintilor si lucrurilor personale cum mai pot face si ei bani". Colegii tai inva nu au "crescut" si nu sunt inca la "realitatea umana" se vor trezi cam pe la 25-30 cand vor visam ai putin ptr ca nu mereu visele devin realitate si facultatea nu te face niki imparat niki afacerist.Fii tu mia treaz si daca ai pe cine trezii si invata la realitate fao cu mare drag(oste) si interesc comun,personal si national.N ui uita inca un amanunt de care sa nu te miri in viata " prostia e in floare-chiar daca cu toti suntem nebuni!"

Posted

" Romania va amana procesul de ratificare a acordului ACTA pana cand Curtea Europeana de Justitie se va pronunta pe acest subiect, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

El a precizat ca subiectul a fost discutat in sedinta de joi a Guvernului.

"Astazi a fost o decizie la nivelul Cabinetului: in urma unor discutii cu ministrii responsabili pe problema ACTA. S-a tinut cont de evolutiile internationale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeana s-a adresat Curtii de Justitie pentru o evaluare a acordului. Tinand cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea sa fie amanata pana cand vom avea un raspuns al Curtii de Justitie si abia apoi se va lua o decizie in acest sens in privinta acordului ACTA in ceea ce priveste Romania", a spus Suciu.

Comisia Europeana va apela la Curtea de Justitie a UE, cea mai inalta instanta europeana, pentru a determina daca Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului.

Mai multe state europene contesta acordul si au blocat ratificarea lui pana la clarificarea situatiei.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea in sens larg, de la medicamente si piese auto la pirateria pe internet.

ACTA a fost tinta unor proteste masive de strada in mai multe state europene si in alte parti ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA sustin ca formularile vagi din tratat pot conduce la ingradirea unor drepturi si libertati precum libertatea de expresie, dreptul la viata privata sau libera circulatie a ideilor."

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.