Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua.Acum cateva luni am achizitionat 2 placute ram a cate 2 GB fiecare.Le-am montat frumos,am deschis calculatorul dar se misca urat de tot,chiar pot sa zic ca mergea prin reluare,deabia puteai sa faci ceva.Chiar daca in cartea placii de baza spune ca suporta 4Gb.. suporta din parti [-x .Ok,nu mergeau 4GB am zis sa cumpar 2 placute de 1 GB. Le-am montat si pe acestea,dar surpriza,din 2GB cat ar trebui sa-mi arate, imi recunoaste doar 1.44 GB . Am cerut sfaturi pe mai multe forumuri,dar nu am primit tocmai cele mai bune raspunsuri,asa ca am zis sa o las balta.Acum reiau aceasta problema deoarece nu pot face mare lucru cu 1gb ram si devine stresant.

Si daca ajuta la ceva : pe XP am 1.43 si pe windows 7 1.44 :))

Orice raspuns este binevenit. O zi buna !

SUCCESS.The only place you'll find success before work it's in the dictionary.

Posted

Placa de baza si memoriile sunt bune.Tin sa precizez ca atunci cand am avut cei 4 GB ram , am incercat sa las doar o placuta de 2GB , si un slot liber,dar aceasi treaba .. 1.43GB :-?

Placa de baza este ECS P4M890T-M.

Posted

Placa de baza daca mai este in garantie? Nu.. nu cred. Placa video nu este integrata.

Posted

UltimateBootCD. Incearca sa faci teste.

Nu poti face nimic pe 1gb? common, acu cativa ani 1gb era lux.

teai plimbat prin bios sa vezi, sa te joci oleaca cu el? Poate ai cine stie ce prostie :-??. uitate asa din curiozitate.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Am umblat in bios.. nimic. Si oricum , nu aveam ce prostie sa fac..

Bine zici .. acum cativa ani :)):))

Posted

sigur nu e problema de la winowsul folosit? Asa am patit cu o versiune mai veche de windows care imi recunostea 2GB si nu 3GB sau cam asa ceva. Dupa ce am instalat alta versiune de windows mi-a recunoscut toti ramii

• Upvote 1
Posted

sigur nu e problema de la winowsul folosit? Asa am patit cu o versiune mai veche de windows care imi recunostea 2GB si nu 3GB sau cam asa ceva. Dupa ce am instalat alta versiune de windows mi-a recunoscut toti ramii

Nu cred..nici pe XP nici pe 7?

Posted

so..nu mai facem teste pe componente?

O sa fac maine cu ubcd ,am nevoie de un cd.

Posted

Uita-te prin BIOS daca ai vreo optiune numita "Memory Remap"; daca este, dezactiveaz-o sau activeaz-o in functie de starea in care se afla (daca e enabled pune disabled, si invers), apoi verifica cata memorie iti vede.

Daca nu ai rezolvat nimic cu ce am scris mai sus, incerca sa verifici in "start -> run -> msconfig -> BOOT.INI -> Advanced Options -> MAXMEM"; cum este setat ? E debifat ? Daca e bifat, cata memorie iti arata ?

Daca nici asta nu ajuta, vezi ca mai e o chestie cu memoriile RAM, exista single sided memory ram (cu cipuri pe o singura parte) si double sided memory ram (cu cipuri pe ambele parti). Uita-te prin manualul placii de baza si vezi daca nu cumva placa ta suporta memorii cu cipuri pe o singura parte iar cea cumparata este double sided...

Memorii single-sided:

crucial1large.jpg

Memorii double-sided:

1060646522300.jpg

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Multumesc frumos pentru raspunsuri,dar acum am alta problema. Nu mi se mai deschide calculatorul,cum il deschid se reseteaza.Monitorul nu se deschide deloc.. o fi placa de baza de vina sau procesorul? Mi s-a mai intamplat asa cu procesorul dar l-am rezolvat..Voi deschide topic nou daca este nevoie. O zi buna :)

Posted

Multumesc frumos pentru raspunsuri,dar acum am alta problema. Nu mi se mai deschide calculatorul,cum il deschid se reseteaza.Monitorul nu se deschide deloc.. o fi placa de baza de vina sau procesorul? Mi s-a mai intamplat asa cu procesorul dar l-am rezolvat..Voi deschide topic nou daca este nevoie. O zi buna :)

Ce modificari ai facut inainte sa se intample asta ?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Ce modificari ai facut inainte sa se intample asta ?

Umblasem la rami sa vad daca nu sunt double-sided si am deranjat ventilatorul de pe procesor,am rezolvat.Multumesc frumos de raspunsuri !

In legatura cu raspunsurile primite mai sus :

- Nu este in bios Memory Remap

- MAXMEM este debifat

- Memoriile actuale sunt single-sided.

Memoriile actuale sunt pe frecventa 800 iar conform specificatiilor placa mea de baza suporta doar pe frecventa 533 ( click ).Din cate am inteles nu se mai fabrica memorii ram pe 533 , deci sa fie aceasta principala problema?

Posted

Nu cred... daca e sa ai memorii de 800 si suporta de 533, cred ca o sa-ti mearga dar la frecventa de 533.

Mie placa imi suporta si 667 si 800 si am 1 placuta de 1GB de 667 si una de 2GB de 800 si le recunoaste pe amandoua.

Daca sunt 2 palcute incearca-le separat si vezi daca le recunoaste in intregime pe toate.

• Upvote 1
Posted

Nu cred... daca e sa ai memorii de 800 si suporta de 533, cred ca o sa-ti mearga dar la frecventa de 533.

Mie placa imi suporta si 667 si 800 si am 1 placuta de 1GB de 667 si una de 2GB de 800 si le recunoaste pe amandoua.

Daca sunt 2 palcute incearca-le separat si vezi daca le recunoaste in intregime pe toate.

Le recunoaste.

Posted

Pai daca le recunoaste cand sunt singure nu cred ca e problema de compatibilitate.

Ce placa de baza si procesor ai? nu cumva sunt ff vechi si suporta maxim 1.4GB RAM?

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.