Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sal all. As dori sa achizionez un laptop. Pe laga mobilitate, trebuie sa ofere Hardware pt o functionare optima in grafica. Asadar trebuie sa functioneze pe el programe gen AutoCAD. Pretul nu as dori sa depaseasca 2100 lei.Cam ce caracteristici ar trebuii sa aibe? Astept propuneri, merci.

Posted

vrei proiectare? Soo.. banui ca tiar trebui o placa video decenta, cu multa memorie. De ce laptop? Sti ca laptopurile nu exceleaza la asa ceva..

Cel zis de gabryel e cel mai slab..

Acum alegerea ta e intre varianta lu Pav (adica un procesor bun, si o placa decenta de 1gb) , si varianta lu Marius (procesor putin mai slab, dar mai mult Vram. Sti ca pentru tine Vramul e foarte important, so e alegerea ta. Daca crezi ca iti ajunge 1gb, varianta lu Pav. Desii nush daca o sati ajunga 1gb..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

System Requirements AutoCAD 2013

For 32-Bit AutoCAD 2013

Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions) or Microsoft® Windows® XP Professional or Home edition (SP3 or later)

For Windows 7: Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon™ dual-core processor, 3.0 GHz or higher with SSE2 technology

For Windows XP: Pentium 4 or AMD Athlon dual-core processor, 1.6 GHz or higher with SSE2 technology

2 GB RAM (4 GB recommended)

6 GB free disk space for installation

1,024 x 768 display resolution with true color (1,600 x 1,050 with true color recommended)

Microsoft® Internet Explorer® 7.0 or later web browser

Install from download or DVD

For 64-Bit AutoCAD 2013

Microsoft Windows 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions) or Microsoft Windows XP Professional (SP2 or later)

AMD Athlon 64 with SSE2 technology, AMD Opteron® processor with SSE2 technology, Intel® Xeon® processor with Intel EM64T support and SSE2 technology, or Intel Pentium 4 with Intel EM64T support and SSE2 technology

2 GB RAM (4 GB recommended)

6 GB free space for installation

1,024 x 768 display resolution with true color (1,600 x 1,050 with true color recommended)

Internet Explorer 7.0 or later

Install from download or DVD

sursa

Acuma nu știu ce sa zic. Pentru editare foto/video deobicei se cer multe resurse in special video, dar la AutoCAD nu știu să ceară așa mult. Pe vechea configurație rulam binișor AutoCAD 2007... acuma voi știti

În concluzie eu aș alege laptopul lui Pavilion. Nu cred că e vreo problemă ca placa video e doar de 1GB si nu 2Gb. Deobicei nu e nevoie de mai mult de 1GB mai ales nefiind vorba de gaming.

Posted

Am studiat ofertele. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Vad ca majoritatea ati recomandat Acer. Stiu ca acestea sunt mai ieftine, dar sincer nu prea as avea incredere in acest Brand. Sincer as fi mers pe Asus, stiu ca pretul creste. Nu stiu sigur cum e cu placa video, adica ce diferenta o fi intre 1 si 2 Gb. Nu stiu daca se aplica aceleasi principii ca la RAM. La procesor as fi mers pe un i5. Si aici mai vine o intrebare a mea, i3 are turbo sau merge doar la 2.1 sau 2.5 cum am vazut la un model?

E clar ca toti dorim ceva f bun, si sa aibe si procesor, si RAM, si placa video, mai ales ca raman in urma asa repede. O sa ma decid, poate mai mares putin bugetul, la caracteristici imi place modelul dat de Gabriel. Placa 610 este fosta 520,aveti idee? Si care ar fi diferenta dintre palaca video 540 si 610.

Intrebari multe. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.Sper sa ma decid.

Posted

1. Calitatea ASUS e peste ACER din orice punct de vedere, doar că Acer oferă multe dotări la preţuri mai mici. Văd că bagă şi garanţie 2 ani pentru persoane fizice mai nou.

2. 610 e un GeForce SIMPLU, fara GT. GT 540 e mai bun.

3. La editări e posibil să te ajute mai mult 2 GB la placa video

Posted

Uite: scrie şi în descriere:

Suport DirectX 11, Tehnologia NVIDIA Optimus, Tehnologia NVIDIA CUDA fac din noua placa video un inlocuitor de incredere al lui 520M.

Adică se apropie de performanţele lui GT 520M. De GT 540M nici nu se atinge :).

• Moderators
Posted

Diferenta intre 1gb si 2gb la placa video e sesizabila la rezolutii mari... nu la notebook-uri de 15/17. Nu merita placa de 2gb. Poate ea sa fie si GTXZY..

Iar pentru editare grafica.. la 2100 de ron n-ai ce sa-ti iei. Mai strange bani, asta e recomandarea mea. i3-ul n-o sa te ajute prea mult. i3-ul din punctul meu de vedere e pentru browsing.. mai ales pe laptop-uri. O sa iti mearga .. o sa fie ok..pana cand o sa aiba 100 grade..si n-o sa ti se mai incarce nimic pe el.

Posted

Diferenta intre 1gb si 2gb la placa video e sesizabila la rezolutii mari... nu la notebook-uri de 15/17. Nu merita placa de 2gb. Poate ea sa fie si GTXZY..

Iar pentru editare grafica.. la 2100 de ron n-ai ce sa-ti iei. Mai strange bani, asta e recomandarea mea. i3-ul n-o sa te ajute prea mult. i3-ul din punctul meu de vedere e pentru browsing.. mai ales pe laptop-uri. O sa iti mearga .. o sa fie ok..pana cand o sa aiba 100 grade..si n-o sa ti se mai incarce nimic pe el.

Tot nu inteleg ce va agitati cu atatea rezolutii mari.. daca un monitor de 1024x728 sau cat are, e suportat de o placa video de 12mb (si merg si filme 720p pe laptopu ala), nu inteleg ceti trebe 1gb orice rezolutie ai avea..

i3 pentru browsing? hai mai laso..maine poimaine aflu ca e bun doar pe post de mp3 player..

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Tot ce spun este ca i3 nu isi merita banii. Tot 2 core-uri are, la fel ca un core 2 duo sau dual core. Diferenta e platforma, intr-adevar, nu e termen de comparatie, dar nu merita. Mai ales pentru ce vrea el sa faca.

Posted

Am inteles. Multumesc tuturor de raspunsuri.

Concluzii:

-probabil o sa merg pe ceva cu 2 Gb la video

-i5

-ASUS

Si probabil pe la vreo 2500 lei. Vazusem un model asemanator dat de Gabriel, numai ca avea alt cod, dar la fel ca specificatii. Cred ca o aleg ceva asemanator. Mai astept poate ceva oferte.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.