Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cred că soluția la care te-ai gândit este cea mai ineficientă. În locul tău le-aș face conturi pe Google și astfel pot beneficia de Google Docs. De asemenea, au la dispoziție și sisteme de calendare și notițe, etc.

Cu privire la securitate, am încredere că nu intră oricine să vadă ce au firmele astea.

Practic nu trebuie să instalezi Microsoft Office pe stații, totul merge din browser.

Dacă era să faci mașini virtuale, trebuia să faci câte o mașină pentru fiecare angajat, cu softurile necesare, instalate. Pentru că nu pot munci patru oameni printr-un VNC la o mașină virtuală.

În plus, gândește-te...îți trebuie conexiune la Internet de tip business, cu lățime de bandă și uptime garantat, care sunt foarte costisitoare. Trebuie înregistrat un domeniu, trebuie cumpărat echipament, care nu e ușor de întreținut și care consumă multă energie. Gândește-te foarte bine la lucrurile astea.

Dacă optezi pentru Google Docs, toate fișierele ce le-au folosit în M. Office sunt compatibile cu G.Docs, la fel și în celălalt sens.

Se pot sincroniza calendare, se poate participa la editarea unui singur document de către mai mulți utilizatori, etc. Sunt niște chestii aparent mărunte, dar deloc triviale, când se pune problema implementării.

O altă aplicație foarte faină este Dropbox (unul dintre puținii care oferă cloud hosting cu stocarea informațiilor criptate), se pot partaja fișiere, sincroniza dosare, etc.

Eventual cercetează piața serviciilor online, pentru că nu merită să deții atât amar de infrastructură pentru niște contabili.

Posted

Degeaba ii spui lui de google docs daca firma nu vrea. Daca el zice "hai sa facem google docs" ei o sa zica "ha sa cautam pe altu care ne face ce vrem".

Desii la asta sunt d acord cu gh0st, si eu cand am citit postu, tot la google docs mam gandit.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

pai cam asa sta treaba cu astia. eu locuiesc in Basel si pe aici sunt multi turci care sunt fara nicio ofensa nimanui cam retardati. De aceea ei vor sa ma ocup eu de tot si sa ma traga pe mine la raspundere daca li se intampla ceva. le-am explicat ce mi-a zis ghost ieri si cica google le fura datele.Daca totusi aveti alte idei le-as primi cu mare recunostinta.

PS Ma gandeam la ceva de genu un cloud privat ceva de genu dropbox numa ca sa inchiriez un server dedicat si sa il configurez. Nu stiu daca e ok dar alta idee nu am.

• Moderators
Posted

Cred ca pana la urma ai nevoie de un consultant. Trebuie sa ii explici despre ce e vorba iar el iti propune ce si cum trebuie sa faci. Asa pe forumuri publice nu poti sa dai prea multe detalii despre ceea ce vrei sa faci.

Daca oamneni vor lucra cu exceluri si worduri poti sa faci un ftp si sa-si traga ei fisierele..si sa lucreze de pe calculatoarele lor de-acasa... dar e urat asa. :D

Posted

pai cam asa sta treaba cu astia. eu locuiesc in Basel si pe aici sunt multi turci care sunt fara nicio ofensa nimanui cam retardati. De aceea ei vor sa ma ocup eu de tot si sa ma traga pe mine la raspundere daca li se intampla ceva. le-am explicat ce mi-a zis ghost ieri si cica google le fura datele.Daca totusi aveti alte idei le-as primi cu mare recunostinta.

PS Ma gandeam la ceva de genu un cloud privat ceva de genu dropbox numa ca sa inchiriez un server dedicat si sa il configurez. Nu stiu daca e ok dar alta idee nu am.

Dacă Google le fură datele, la fel o poate face și un furnizor de VPS, sau cloud hosting (gen Dropbox), sau orice băiețel deștept, dacă-ți păstrezi datele acasă, pe un server.

Eu cred că le-aș râde în față, la faza cu "Google le fură datele". Așa sunt eu, mai cinic.

Din moment ce sunt accesibile prin Internet, sunt ca și "publice", pentru cine știe ce și cum.

Iar dacă nu ai vreo datorie sau angajament față de ei, mai bine lasă-i în amarul lor, că nu merită să-ți arzi neuronii cu oameni care nu înțeleg.

• 3 years later...
Posted

Salut,
Se pare ca sunt in aceeasi situatie , Sunt nou in domeniu si m-am gandit sa apelez la serviciile celor de la windows azure ,Am 6 unitati ThinClients si nu stiu cum sa le conectez la acest server virtual de la microsoft si sa aloc pentru fiecare utilizator resuursele necesare si drepturile de user.Am serverul e un quad core cu 14gb ram si windows 2012 R2 . Pe el vor rula aplicatii gen office (de birou).Pentru toate astea am  nevoie de un vpn +backup+server .Ma ajuta cineva sa configurez acest server as dorii ca utilizatorii sa se conecteze prin Remote Control al windows-ului
Multumesc!

• gaby changed the title to Configurare server pentru Virtualizare si Remote Control

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.