Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare. De 2 zile a început să-mi facă figuri sistemul.

Pur şi simplu se albeşte monitorul şi pc-ul nu mai răspunde la comenzi. Nici măcar din butonul on/off nu pot să-l mai opresc, de cel Reset nici nu mai zic.... Am observat că ledul portocaliu uneori se stinge definitiv alteori ramane aprins.

Cauza cred eu , este de la placa video. Am scos-o si am ramas doar cu ce-a on-board. Vad ca nu mai face figuri.

Sau..mi-a zis cineva ca e posibil sa fie si de la sursa..

Dupa 2 zile de functionare doar cu placa video on board azi am montat din nou cealalta placa. Acum nici in Windows nu mai apuca sa intre , se blocheaza inainte sa intre in bios.

• Moderators
Posted

Ce sursă ai?

Defapt, spune toată configuraţia calculatorului.

Rămân cam două variante: ori placa video e buşită, ori sursa nu mai administrează destul curent şi pentru placa video, făcând astfel figuri.

Lus: nu cred. Memoria consumă foarte puţin.

Posted

Din moment ce zici ca cea onboard merge, inseamna ca te-a lasat placa video sau sursa nu mai are putere sa o duca. Dar, ca sa fii sigur, incearc-o pe un alt sistem, la vreun prieten ceva, respectiv o sursa la sistemul tau.

Nu ar putea fi si de la memorie? (intreb)

Pav: Nu ma refer la consum. Daca tii modulul RAM pe duca, nu-ti face figuri? Erori, restarturi aiurea, blocari etc?

fWy1P.gif

Posted

Configuratia este urmatoarea:

Placa video: Gigabyte Nvidia GeForce 9800GT

Placa de baza: Gigabyte GA-GR1M-S2L

Sursa: Davio 460W

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3ghz

Ram: 4gb

Sursa e luata o data cu calculatorul..acum 4-5 ani ... Placa video nu stiu daca are 2-3 ani.. m-as mira sa strice asa repede..

Posted

da ai icnercat macar cea zis lus, sa duci placa video la un prieten? Dai banii asa, aiurea, fara sa sti ca asta e cauza.

Nu am la cine sa o duc sa fac proba..altfel o duceam de prima data cand mi-a facut figuri.Stiu cativa prieteni dar au laptop..

Posted

@ Dan O. : De praf am curatat-o chiar cand a inceput sa-mi faca figuri. Dar nu e praful vinovat.

@ Courage : Cand spui "alimentare separata" te referi la un cblu din sursa care sa intre separat in placa video ? .. pentru ca eu nu am asa ceva..

Posted

Da, arata cam asa.

4qirzr.jpg

Din cate vad pe aici, sunt modele si cu alimentare separata dar si pe sursa. Dar din moment ce spui ca nu are, presupun ca e separata, cum zic si baietii mai sus.

Sa ne spui daca ai rezolvat cu sursa.

fWy1P.gif

Posted

Victorieee ! :D Am rezolvat. Sursa era de vina. Mai exat un pin din mufa cea mare care intra in placa de baza era ars. Probabil chiar ala alimenta placa video. Placa consumand mult a supra solicitat sursa.

Acum o intrebare de final.

Sursa cea noua care am cumparato are si almentare pentru placa video. Cea veche nu avea.

Sa montez alimentarea sau sa o las sa se alimenteze de pe placa de baza ?

post-30303-0-44058400-1346749786_thumb.j

Posted

Daca placa video este prevazuta cu alimentare suplimentara, fa-o.

Pinii din mufa nu se ard ca prostii. Ori ai avut un scurt-circuit in apropiere, ori este o zona de contact imperfect. Ai face bine sa verifici atent inainte de a-i da drumul in productie.

• Upvote 2
  • Moderators
Posted

Eu sunt surprins ca ti-a mers calculatorul cu placa video conectata la curent in placa de baza... (in conditile in care placa video cere alimentare separata). Dar e bine ca ai rezolvat pana la urma.

PS: poza pusa de Lus, omefege..ce asemanare izbitoare cu pc-ul meu :D ..

• Upvote 1
Posted

Nu trebuie sa fi surprins. Slotul PCI-E x16 v2.0 asigura 75W parca, suficienti pentru a avea ceva pe ecran.

Placa cere alimentare suplimentara pentru a-i asigura wattajul necesar pentru modul de "forja". In BIOS-ul unei placi video sunt setate cel putin 3 regimuri de functionare, schimband frecvente si voltaje in functie de necesitati.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.