Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am de ceva timp o ciudatenie cu perifericele mele USB, desi am eu o banuiala ca este de vina un hub USB prost.

Am 4 porturi USB pe placa de baza:

1 - hub usb alimentat separat, in care nu se afla nimic

2 - microfon USB

3 - mouse USB wireless, cu incarcator de baterii incorporat in receiver

4 - hub cu alimentare prin USB, la care am legate tastatura, un DVD writer extern, imprimanta si inca un HUB identic, dar care nu are nimic conectat la el

Problema este in felul urmator: de fiecare data cand conectez ceva in hub-ul de la portul 1, imi dispare cate un dispozitiv USB conectat la oricare din porturi. Deci, sa zicem ca pun un stick in hub-ul de pe portul 1. PC-ul va vedea stickul, dar imediat va inceta sa mai vada ori tastatura, ori mouse-ul, ori DVD writerul etc. si nici macar un "Scan for new hardware" in Device Manager nu functioneaza. Trebuie sa scot stickul, apoi sa dau Scan for new hardware, si abia atunci imi reapare dispozitivul USB disparut.

Configuratie sistem: Mobo Abit IP35-Pro, CPU Intel E8400 socket 775, 4GB DDR2 1066 MHz 5-5-5-15 Mushkin dual channel kit, Windows 7 Ultimate x64.

Are cineva idee ce se intampla ? Numarul maxim de device-uri/port USB il stiam pe la 127, deci nu cred sa fie asta o problema. Ceva conflicte sau probleme de compatibilitate, iar nu cred sa fie cazul, din simplul motiv ca nu conteaza ce bag sau ce pica. Orice conectez in plus, fie camera foto, fie stick, fie telefon, imi pica oricare din device-urile deja prezente...

Posted

Ca sa fiu sigur ca am priceput schema:

port 4 usb din MB -> hub usb -> tastatura

-> DVD

-> imprimanta

-> alt hub usb alimentat, dar nefolosit

Asa este ?

Posted

Pai ideea este urmatoarea: o suporta USB-ul 127 de device-uri, dar tu ai disponibili 500mA per port. Asa ca daca ambele hub-uri se alimenteaza din acelasi port din calculator si mai ai si alte device-uri conectate, s-ar putea sa nu-ti ajunga amperajul. Incearca sa distribui uniform device-urile pe porturi.

• 1 year later...
Posted

Buna ziua.

Sper ca am postat bine.Am un stik de memorie SanDisk de 32Gb,pe care nu l-am mai folosit de vreo 2 luni.

Ieri am incercat sa copii ceva pe el si cand l-am introdus in usb mi-a cerut formatare.Am dat ok dar nu ma lasa deoarece de fiecare data imi spune  ”the disk is write protected ”.Se mai poate face ceva cu el?Mentionez ca nu am facut vreo setare sau altceva in afara de formatare si la ultima folosinta fonctiona perfect.

Cu stima.

• 2 weeks later...
Posted

Stick-ul nu are un switch (lock -> unlock)?
Uite pe aici: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-fix-write-protection-errors-on-a-usb-stick/ si aici http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/storage/3456666/how-format-write-protected-flash-drive/ cateva metode pe care le poti incerca. Daca niciuna nu functioneaza, ma tem ca stick-ul s-a stricat.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.