Jump to content

Recommended Posts

Posted

Problema conectare HDD Extern la PC

HDD Extern este urmatorul model: http://www.azerty.ro/hdd-extern/hdd-extern-western-digital-digital-elements-desktop-1tb-black

Problema: La conectarea hdd la PC nu se intampla nimic. Sistemul nu il vede, nu poate fi accesat pentru ca nu ai ce sa accesezi. Led-ul se aprinde, hdd-ul se aude ca ruleaza, nu scoate sunete ciudate.

Am incercat un alt cablu USB, care din pacate nu a avut niciun rezultat.

L-am desfacut din carcasa de plastic. Am dat jos suportul din spatele HDD-ului, un suport care iti permite sa il conectezi prin USB si sa il alimentezi. L-am conectat la PC prin SATA, de aceasta data PC-ul a ramas blocat.

Aveti vreo idee?

HDD-ul era folosit pentru backup. Contine date foarte importante. Date despre cateva firme, conturi bancare, liste persoane etc.

HDD-ul nu mai functioneaza dupa o cadere brusca de tensiune. S-a intrerupt curentul electric dupa care a revenit, un interval de circa 2-3 sec.

Aveti altei idei? Credeti ca mai pot recupera datele de pe hard?

Posted

Problema conectare HDD Extern la PC

HDD Extern este urmatorul model: http://www.azerty.ro/hdd-extern/hdd-extern-western-digital-digital-elements-desktop-1tb-black

Problema: La conectarea hdd la PC nu se intampla nimic. Sistemul nu il vede, nu poate fi accesat pentru ca nu ai ce sa accesezi. Led-ul se aprinde, hdd-ul se aude ca ruleaza, nu scoate sunete ciudate.

Am incercat un alt cablu USB, care din pacate nu a avut niciun rezultat.

L-am desfacut din carcasa de plastic. Am dat jos suportul din spatele HDD-ului, un suport care iti permite sa il conectezi prin USB si sa il alimentezi. L-am conectat la PC prin SATA, de aceasta data PC-ul a ramas blocat.

Aveti vreo idee?

HDD-ul era folosit pentru backup. Contine date foarte importante. Date despre cateva firme, conturi bancare, liste persoane etc.

HDD-ul nu mai functioneaza dupa o cadere brusca de tensiune. S-a intrerupt curentul electric dupa care a revenit, un interval de circa 2-3 sec.

Aveti altei idei? Credeti ca mai pot recupera datele de pe hard?

daca acel mediu de stocare ar fi recunoscut ai putea sa le recuperezi cu un program gen recuva.in cazul tau sunt firme care recupereaza date sterse contra cost,cauta si tu pe net.

Posted

ai incercat diverse sisteme de operare, diverse compuri.. long shot dar alta sansa nu vad. Eventual s-o fi dus circuitu ala (vorbea Dan intr-un alt thread: ca is sanse sa schimbi aia, si sa il readuci la viata..dar donorul tre sa fie exact acelasi model..)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

ai incercat diverse sisteme de operare, diverse compuri.. long shot dar alta sansa nu vad. Eventual s-o fi dus circuitu ala (vorbea Dan intr-un alt thread: ca is sanse sa schimbi aia, si sa il readuci la viata..dar donorul tre sa fie exact acelasi model..)

Acest lucru am sa incerc maine. Am sa revin aici cu un update si va spun daca am reusit ceva :) Sper sa reusesc

Posted

Cand l-ai conectat pe SATA, il vedeai in BIOS?

Daca nu ti-l vede placa de baza, inseamna ca este stricat de-a binelea pe la electronica. E posibil sa poti recuperezi datele.

Astia erau destul de tari, poate poti apela la ei sa iti faca o diagnosticare: http://www.qdr.ro/contact.html

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Cand l-ai conectat pe SATA, il vedeai in BIOS?

Daca nu ti-l vede placa de baza, inseamna ca este stricat de-a binelea pe la electronica. E posibil sa poti recuperezi datele.

Astia erau destul de tari, poate poti apela la ei sa iti faca o diagnosticare: http://www.qdr.ro/contact.html

Mersi pentru raspuns gaby.

Da in BIOS il vedeam, insa nu am putut sa mai fac nimic pentru ca PC-ul a ramas blocat.

Daca nu o sa reusesc nimic in cursul zilei de maine voi apela la cei recomandati de catre tine. Mersi

Posted

Am promis ca revin cu un update.

Pe USB nu mai am sanse sa conectez hard-ul. Motivul este un scurtcircuit in acea placuta. Insa hard-ul este funcional pe SATA.

Am schimbat 4 magistrale SATA pana am nimerit una buna. Am reusit intr-un final sa recuperez datele de pe hard. In acest moment hardul ste activ, ruleaza fara probleme.

Va multumesc pentru suportul acordat. O zi buna :cheers: :cheers:

• Moderators
Posted

Un hdd extern, e un hdd intern, intr-un rack, conectat prin SATA.

Daca problema la tine a fost partea electrica de la rack-ul in care era hdd-ul, de ce ai schimbat 4 magistrale SATA ca sa il conectezi la pc ? :|

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.