Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pentru că de acum vă voi stresa cu zeci de întrebări și nelămuriri despre și pentru C++, am creat un topic special pentru a nu asalta forumul cu zeci de subiecte.

Ce reprezintă float? L-am găsit la un algoritm și încerc să-mi dau seama cine-i domnul și ce face.

Posted

• Tipul float
Reprezinta variabile de tip real [numerele cu virgula], (în lb. engleza se foloseste punctul zecimal în loc de virgula). De exemplu 2.5 

In general, numerele duble (tipul float) sunt stocate folosindu-se formatul standard IEEE-64, care furnizeaza 64 de biti. Acest format va permite sa stocati valori care pot merge pâna la 1,8 x 10 la puterea 308 sub forma de numere duble si furnizeaza aproximativ 14 cifre dupa punctul zecimal (sau cifre semnificative) de precizie. 

Iata câteva exemple de numere duble (tipul float)

• 123.4567    - Numar de tip float
  • 1.2e3;         - Reprezinta: 1.2 * 103
http://www.marplo.net/php-mysql/siruri_variabile.html

stiu ca e luat de la un tutorial php dar avand in vedere ca php e bazat pe C ma gandesc ca tot asta inseamna

Posted

Da , float e pentru numere reale.

Deci cu float declar orice variabilă reală, nu?

Daca sti ca e intreg atunci il declari cu int / long , dar daca e real il pui cu float.

Posted

Iti recomand sa-ti procuri carti in orice format vrei tu, scrise de autori de incredere. Dupa o simpla cautare pe net dupa materiale de studiu si review-uri asupra lor, iti vei putea defini o lista.

Nu mai invata programare pe forumuri. E haos. Apeleaza la ele dupa ce simti ca vrei sa te arunci pe geam chinuindu-te la o problema 3 zile si 3 nopti.

Posted

cam aiurea sa inveti de pe carti cand tu nu ai bazele.. am incercat sa inteleg carei faza cu OOP mai demult si sincer nam inteles mare lucru..

Insa cand sa pus cineva sami explice frumos, toti termenii etc, a fost al naibii de simplu.. (depinde probabil si ce carte prinzi)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Intr-un subiect ca: "Intrebari ce nu merita topic separat" vor fi foarte greu de gasit informatiile, mai ales cand topicul ajunge la 30 de pagini. De aceea, consider ca este mai bine sa deschizi cate un subiect/topic nou pentru fiecare intrebare pe care o ai, cu un titlu descriptiv, pentru a evita ca aceleasi intrebari sa fie puse de mai multe ori.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.