Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare.

Am un laptop si recent am luat memoriile RAM de pe vechiul laptop (2x2GB=4GB) si le-am pus pe noul meu laptop...

Am observat chestia asta: ramca.png

Incercasem sa-mi fac un server de metin si atunci am observat ca pot folosi doar pe cei 3.. atunci la ce au mai scris cei de la Acer ca suporta 4GB ?

Ca pana la urma daca nu pot folosi decat 3 n-are rost sa-i tin pe toti.. mai bine las 3.

Posted

Suporta, nu stiam asta cand am instalat windows-ul si de asta am pus pe 32 biti.

As vrea si alte solutii daca se poate, sau macar sa fie ceva sigur ca nu-mi place sa reinstalez Windowsul toata ziua.. am multe date de pastrat.

Posted

nu stiu sa poti trece de la 32 la 64.. poate vine cineva cu o super solutie, dar eu nu stiu sa se poata.. 

Next time, salveaza datele pe alta partitie, nu pe C, pt ca odata si odata, tot o sa trebuiasca sa reinstalezi windowsu, uneori nu din propria alegere..(faci o partitie D unde ti grosul, iar pe C eventual programele doar..)

app, miam amintit de o faza :D

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/11/it-i-install-windows-7-32bit-twice-would-that-make-it-64bit.png

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Stiu poti trece doar prin reinstalarea Windows-ului(procesoru' meu suporta 64..).

Asa am dar din cate stiu este mai bine sa formatezi tot odata ce instalezi Windowsu'.. :-?

Mereu am programele + Windows-ul in C si lucrarile, jocurile, pozele, muzica in D.

Posted

Nu. E bine sa formatezi tot ca sa scapi de eventualii virusi, daca te simti cu musca pe caciula. In rest, nu ai motiv sa formatezi tot..

Poti instala si fara sa formatezi Cul la o adica, dar o sa ai o gramada de gunoi (vechile fisiere din windowsu vechi o sa ramana, etc), asa ca Cul e bine sa il formatezi..dar atata tot.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Cu cata usurinta spuneti ca nu se poate. Macar a incercat cineva ?

Mai sapati. Limitarea este impusa in kernelul 32bits din motive lesne de inteles (ca tot vad ca sunteti la capitolul programare pe aici). Kernelul fiind tot un program, se poate patch-ui daca ai sistem PAE-ready, altfel n-are rost sa incerci.

Dupa modificare vei putea utiliza atat de multi Giga cat nu-ti incap in laptop.

Posted

adica sa puna un kernel ce suporta PAE? chestia asta merge doar pe windows server din cate stiam eu.. Stiam ca exista un patch neoficial (pt win7) , dar nah.. e neoficial

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Trebuie sa te ajute si hardware-ul/BIOS ca sa poti merge pe varianta PAE.

Cine e baiat destept, sapa si face teste. Cine nu, merge dupa turma.

• Moderators
Posted

Din moment ce windowsul vede toata memoria, nu exista: foloseste doar x...

Sunt o groaza de tweak-uri care iti pot elibera si pe 32bit toata memoria din calculatorul tau. Dar mai bine iti pui OS pe x64. Cea mai simpla varianta.

Sa nu intram in detalii de kernel aici Raziel, userii sunt useri, Daca mie imi plac bananele, nu inseamna ca vreau sa invat despre istoria maimutelor.

Posted

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/gg487503.aspx

nu e chiar ok, te imiteaza totusi la 4gb pt xp, (si pt win7 din cate am inteles) pe cand pae permite pana la 64gb in mod normal...

However, "client" versions of 32-bit Windows (Windows XP SP2 and later, Windows Vista, Windows 7) limit physical address space to the first 4 GB for driver compatibility [5] and licensing[4] reasons, even though these versions do run in PAE mode if NX support is enabled.

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

Cei drept, adauga juma d giga..

love is a verb
Love is a doing word

• 2 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.