Jump to content

Recommended Posts

Posted

Defragmentarea calculatorului poate mari parametrii de functionare. Atunci cand sesizati incarcarea greoiae a anumitor aplicatii, defragmentarea este o solutie excelenta pentru aceasta problema. Defragmentarea consolideaza spatiile libere lasate de fisierele sterse sau de aplicatiile dezinstalate.

Pasi :

1. Apasati Start->(All) Programs-> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter

2. Alegeti partitia pe care doriti sa o defragmentati.

3. Analizati spatiul castigat printr-o eventuala Defragmentare facand click pe "Analyze". Daca rezultatul este de genul "defragmentation is not necessary" inseamna ca acesta nu este inca necesar.

4. Daca rezultatele procesului de analiza sunt "You Should Defragment this Drive" atunci este bine sa incepeti rularea procesului asigurandu-va ca nu veti mai avea nevoie de access la calculator pentru intreaga perioada de defragmentare.

5. Cand procesul s-a incheiat faceti click pe "OK!"

6. Modificati marimea Memoriei Virtuale : Start->Control Panel->System-> Advanced.

7. Performance-> Settings-> Advanced apoi selectati "Change" in campul dedicat Memoriei Virtuale nu inainte de a citii in manualul producatorului valoarea optima a acesteia.

8. Restartati calculatorul.

Sfaturi:

1.Utilitarul implicit de defragmentare din Windows este destul de inflexibil si procesul de defragmentare poate dura ceva mai mult timp, mai ales in cazul hard discurilor de volum mai mare >60-80 Gb.

Astfel se recomanda dedicare unei perioade de timp in care nu folositi calculatorul, cum ar fi noaptea, pauza de masa, etc.

2.Procedura de scriere pe disc este total interzisa in timpul defragmentarii deoarece interveniti in timp real in procesul de selectare si mutare a datelor. In ceea ce priveste utilitarul Defrag din Windows, procesul de defragmentare va incepe din nou de la 0 % dupa fiecare scriere pe disc.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

are ceva daca avem unele aplicatii active in timpul defragmentarii (WinAmp, Yahoo!Messenger etc.)?

Cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unul pe altul.

• 3 weeks later...
Posted

dar la mn cred ca este o problema........:-?..........nu am "disk defragmenter".........se poate lua de undeva???

cum sa nu il ai :O ? este un component al windows-ului !

Urmeaza calea atent: Apasati Start->(All) Programs-> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

da deci chiar nu este.........am urmat si " Apasati Start->(All) Programs-> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter" am cautat si la search.............degeaba......... :((

phpg4tjfyamta5.jpg
Posted

eu am gasit darce faci cu ala?

ce sa faci cu ce???cu disk defragmenter?? "Defragmentarea calculatorului poate mari parametrii de functionare. Atunci cand sesizati incarcarea greoiae a anumitor aplicatii, defragmentarea este o solutie excelenta pentru aceasta problema. Defragmentarea consolideaza spatiile libere lasate de fisierele sterse sau de aplicatiile dezinstalate."

phpg4tjfyamta5.jpg
Posted

ce versiune de windows ai ?

ciudat rau... si windows 98 are aceasta optiune... :O

ma interesez sa vad daca poti face rost de el, de pe cd-ul cu windows, Install Optional Windows Programs nu este, sa vad din alta parte.

Edit Later:

M-am mai interesat putin. Ia verifica daca nu cumva ai disk defragmenter aici:

C:/Windows/system32/dfrg.msc

Daca nu e nici acolo, poti folosii si alte utilitare care fac acest lucru, si anume:

Diskeeper sau O&O Defrag

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

din cate stiu eu mai bine inchizi tot si lasi defragmentarea sa isi faca treaba.cel mai bine gaseste-ti timp mod32 de ex te duci afara undeva si lasa pcu deschis, desigur si defragmentarea.acest proces dureaza destul de mult dupa cum a spus si gaby.nu te astepta in 30 de min sa termine.

Uite Napster nu ai cum sa nu gasesti :)) e chiar aiurea:

post-23-1193336927_thumb.jpg

AssassinsCreedSig2.png
Posted

ce sa faci cu ce???cu disk defragmenter?? "Defragmentarea calculatorului poate mari parametrii de functionare. Atunci cand sesizati incarcarea greoiae a anumitor aplicatii, defragmentarea este o solutie excelenta pentru aceasta problema. Defragmentarea consolideaza spatiile libere lasate de fisierele sterse sau de aplicatiile dezinstalate."

ms

Posted

Aproximativ tot cea zis gaby este ok si poate fi folosit.lucrurile care lea uitat sa le treaca la sfaturi ia mai zis si alcineva si plus subiectul este bun.

Defragmentarea se poate face pe orice partitie care vrei cand vrei dand click dreapta si dati Propietati cautand defragmentare.dati analiza si veti vedea o lista lunga cu multe chesti ptr ca acea lista sa nu mai fie sau sa nu mai fie asa mare veti da Defragmentare.

Ptr Defragmentare trebui sa ai minim 3 GB liber pe oricare dintre partiti.dc?ptr ca defragmentarea sa poata sa se faca avand un spatiu de miscare si depozitare in acelasi timp.

Ptr defragmentare trebui sa nu mai utilizezi niki un program si niki orice alceva ptr ca partitia respectiva,oricare vrei tu sa defragmentezi sa nu fie supra solicitata ptr ca se va ingreuna procesul si nu iti va mai dura poate 30 min-1 ora va putea dura 3 ore depinde de cat este incarcata e partitia. si este bine sa defragmentati de 2-3 ori la rand in aceiasi zi ,nu se intampla nimik rau totul se aseaza si mai bine.,si eu fac asa.

comanda de Defragmentare trebui sa exista in windows,daca no ai inseamna ca e cel mai piratat windows care il sti tu.:P

Posted

ma deci dak imi zice cand dai click dr p o partitie properties>tools>"no disk defragmentation instaled"............inseamna k nu il am instalat.........si am s incerc s fac rost d "dfrg.msc" :D

phpg4tjfyamta5.jpg
Posted

HDD este un echipament electromagnetic.

Voi face citeva analogii pentru a fi inteles mecanismul de functionare.

HDD poate fi comparat cu un pick-up. Discul are rol de memorare a informatiei si se numeste platan. Intr-un HDD se pot afla mai multe platane suprapuse. Pe platane este depus un strat magnetic care are rolul de a "memora" informatia asa cum este inregistrata si pe o caseta audio cu banda magnetica. In procesul de citire/scriere a informatiei pe hard disk intervine o componenta mecanica ( componentele mecanice sint foarte lente comparativ cu componentele electronice ) un brat ( similar cu cel de la pick-up ) prevazut la capat cu un cap magnetic ( asa cum este la casetofon ) care "pluteste" la o distanta de citiva microni, citind/modificind informatia de pe platan ( acesta se roteste ).

Suprafata magnetica ( fizica ) este impartita logic in mici blocuri numite clustere (vezi fig I ) care au aceeasi dimensiune pe o partitie. Un cluster are o capacitate mica de inmagazinare, de aceea un fisier este fragmentat si memorat in mai multe clustere ( vezi fig II ). Pentru ca timpii de citire/scriere sa fie cit mai mici este necesar ca clusterele unui fisier sa fie insiruite unul dupa altul, altfel durata de intregire a fisierului va fi mai mare si de aici vor apare latente mari ale HDD-ului.

Fragmentare fisierelor ( vezi fig III, IV ) este datorata modificarilor acestora prin scrierea sau stergerea unor informatii din ele. In momentul cind in fisier se adauga noi informatii acestea vor fi depuse pe HDD acolo unde sint clustere libere.

Defragmentarea este procesul prin care se incearca obtinerea cursivitatii si consecutivitatii clusterelor unui fisier ( vezi fig V )

post-18-1193399038_thumb.jpg

Vitrine frigorifice orizontale si verticale de refrigerare si congelare

Parchet din lemn masiv exotic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.