Jump to content

Recommended Posts

Posted

Intentionez, in curand, sa schimb HDD-ul actual (un WD de 320 G /a cam inceput sa caraie). Am un SSD de 120 G pe care am sistemul de operare si programele. Noua unitate de stocare o voi folosi doar pentru poze, jocuri, filme etc. Ce recomandati ca a doua unitate de stocare (nu conteaza bugetul): Un alt SSD de 500 G, un HD sau un SSHD. Ma intereseaza sa am viteza si sa fie durabil. Multumesc

Posted

depinde.. un ssd ieftin o sa tina mai putin ca un HDD.. un ssd scump o sa tina mai mult ca un HDD..

Then again, sunt 2 animale diferite, un hdd solicitat 100% 24/24 va tine mult mai mult decat un SSD solicitat 100% 24/24, din cauza felului in care functioneaza.. (cel putin asa stiu eu)

Eu personal as merge pe 2 harduri normale in RAID (nush care e ala cu mirroring). 

Motive: Viteza mai mare de citire decat la un singur hard (totusi nu la fel de mare ca un SSD)

Cred ca 2 HDDuri de 500 GB sunt totusi mai ieftine decat un SSD

Daca ai date pe care nu vrei sa le pierzi, e mai ok asa. Din cate stiu, un SSD cand crapa, crapa brusc. Nu prea te avertizeaza..un hdd te avertizeaza facand zgomot, si dand erori din cand in cand. + asa ai avea un backup

Despre SSHD nush ce sa zic, nush cat de durabile sunt avand acel mic SSD in care se scrie in mod constant.. Desii ca viteza am auzit numa de bine despre ele.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Daca bagi 2 HDD in RAID 1 (mirroring), de unde atata extra-viteza ?

Comparatia de preturi nu are sens (vezi - nu conteaza bugetul).

Un SSD generatie noua depaseste cu mult un HDD din toate punctele de vedere.

Posted

Daca bagi 2 HDD in RAID 1 (mirroring), de unde atata extra-viteza ?

la scriere nu, dar la citire ma refeream. Nu citesti acelasi fisier din ambele harduri deodata?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Ma gandeam la asa ceva, In materie de SSD

http://www.pcgarage.ro/ssd/samsung/500gb-sata-iii-25-inch-840evo-series-basic/

asta pentru SSHD:

http://www.pcgarage.ro/hard-disk-uri/seagate/desktop-sshd-4tb-5900rpm-64mb-sata-iii/

sau asta pentru HD:

http://www.pcgarage.ro/hard-disk-uri/western-digital/1-tb-sata-iii-10000-rpm-64-mb-velociraptor

Unul din astea 3. Am mai zis ca SSD pentru OS si programe am deja.

Daca aveti alte recomandari, sunt gata sa le primesc. Va multumesc.

Posted

la scriere nu, dar la citire ma refeream. Nu citesti acelasi fisier din ambele harduri deodata?

Nu. Servirea fisierului se face de catre primul HDD care-l gaseste. In practica, nu vei observa nici o imbunatatire pe partea de citire, insa vei fi faultat pe partea de scriere.

O solutie ar fi RAID 1+0 pentru HDD, sau SSD pentru rezolvarea tuturor problemelor de performanta I/O.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.