Jump to content

Nelamurire Comanda Basefont Size="x" In Html

Recommended Posts

Posted

Salutare,

Sunt nou in limbajul HTML. Am inceput sa citesc niste carti, si am ajuns la un capitolul "Fonturi si culori", comanda <BASEFONT SIZE="..">, si ... m-am cam blocat, sincer ..

In cartea mea scrie asa :

"Exemplul 4.2 - Folosirea tag-ului <BASEFONT>

<HTML>

<HEAD>
<TITLE> Exemplul 4.2 </TITLE>
</HEAD>

<BODY>
<FONT FACE="Verdana" SIZE = "5">
text 1
</FONT>
<BASEFONT SIZE = "2">
text 2
<FONT SIZE = "1">text 3</FONT>
text 4
</BODY>
</HTML>

Rezultat: text 1 --> font Verdana, dimensiune 5

text 2 --> font implicit, dimensiune 2

text 3 --> font implicit, dimensiune 3

text 4 --> font implicit, dimensiune 2"

Acum intrebarea mea este:

De ce text 3 are dimensiunea 3 ? De ce nu are 1 ? Asa cum spune comanda <FONT> ??

Multumesc anticipat ;)

Daca iti iese un program din prima, inseamna ca ceva e gresit...

Posted

Citez din cartea pe care o am:

"Tag-ul <BASEFONT>

Are urmatoarea structura: <BASEFONT SIZE="...">

Nu are tag corespunzator de sfarsit. Stabileste dimensiunea fontului pentru intregul text care urmeaza dupa el, exceptand zonele de text care sunt formatate in mod specific cu font de alte dimensiuni"

Daca iti iese un program din prima, inseamna ca ceva e gresit...

• Moderators
Posted

Iti sfatuiesc sa nu folosesti BASEFONT fiindca nu este aceptat de catre HTML5, chiar daca nu e sa folosesti asaceva momentan, dar poate mai incolo da.

Revenind la problema, din cate am citit pe W3Schools, BASEFONT nu mai este compatibil cu niciun browser ( Sursa: click ), de aia Courage nici nu a auzit de asaceva sau vazut pe cineva ( nici eu nu am vazut )  :P

• Upvote 2

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

Posted

Intr-adevar, nici eu nu am folosit vreodata basefont. Totusi, ca sa iti raspund la intrebare trebuie sa iti spun ca raspunsul este: o eroare de tipar a cartii.

Era ilogic sa fie textul 3 cu dimensiunea 3, cand si in definitia basefont-ului scrie clar: "Stabileste dimensiunea fontului pentru intregul text care urmeaza dupa el, exceptand zonele de text care sunt formatate in mod specific cu font de alte dimensiuni."

Si, ca sa nu spui ca ma crezi pe cuvant, poti incerca sa copiezi liniile de cod de mai sus intr-un notepad, salvezi fisierul cu extensia nume.html (selectezi la file type all files) si vei vedea ca rezultatul este: textul 3 are dimensiunea 1, data de font size = 1. Uite cum ar arata:

BU5WhB9.png

• Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Intr-adevar, nici eu nu am folosit vreodata basefont. Totusi, ca sa iti raspund la intrebare trebuie sa iti spun ca raspunsul este: o eroare de tipar a cartii.

Sau chestii de genul erau ok la data cand s-a publicat cartea pentru prima oara.

Si in cartile C/C++ gasesti sintaxe care merg doar pe compilatoarele vechi de peste 10 ani. (ex: void main()).

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.