Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare!

Am nevoie de ajutorul vostru in legatura cu configuratia hardware a unui server de Metin2, pentru minim 600 de clienti. Inca nu cunosc bugetul, deci as prefera cea mai ieftina configuratie posibila care poate indeplini aceste functii. Va rog explicati si de ce ati facut respectiva alegere. Sunt deschis tuturor parerilor. 

Multumesc anticipat!

Posted

Mersi de raspuns, gaby. Da, la jucatori activi in acelasi timp ma refeream.

Sa inteleg ca ar trebui sa pun accentul pe procesor si memorie ram. Procesorul trebuie sa fie xenon sau ajunge un i7 4700k spre exemplu?

Cam cati jucatori ar putea sa tina pe 240 GB?

O asemenea configuratie necesita o racire foarte buna? Se astepta ca serverul sa functioneze 24/24, 7/7, reboot la o luna probabil.

Legat de banda de internet, este de ajuns una normala, de exemplu 1 Gigabit de la rds, sau trebuie un provider specializat pe asa ceva?

Dupa cum vedeti sunt inca un initiat in asa ceva, dar incerc sa invat ajutand pe cineva.

Posted

Procesorul nu trebuie sa fie neaparat Xenon, dar e recomandat sa dezlantuie ceva putere (un i7 4790k - http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/core-i7-4790k-40ghz-box/ ar trebuie sa fie suficient) daca vrei un numar mare de jucatori.

240 GB de RAM sau 240 GB HDD? Daca e vorba de RAM, nu ai nevoie de atata RAM.

Racirea trebuie sa fie buna, dar nu exagerata. Cooler-ul stock ar trebui sa se descurce bine pentru inceput.

Nu ai nevoie de provider specializat.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 3 weeks later...
Posted

1.Nu sunt hotarat ce sa aleg dintre cele doua surse.

2.Ma bucur ca voi ati fost mai atenti decat mine  :D . Eu ma uitasem ca merge Xeon E3 si dupa m-am gandit ca ar fi mai ok un Xeon E5 pentru 100 de lei in plus. Am uitat sa verific daca E5 e si el compatibil  :D .

Ce credeti ca ar trebui sa fac; sa schimb placa de baza sau sa schimb procesorul cu http://goo.gl/I0RGgW ?

In rest e in ordine? Imi cer scuze daca raspund mai greu.

• Moderators
Posted

Daca nu ma insel, si toate comparatile online nu mint, puterea e mult mai mare pe acel i7 decat xenonu ala. Pe langa asta, poti face putin OC la acei 4.0GHz cu care vine default.

Comparatie: Link

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

• Moderators
Posted

Da, my bad, nu vazusem ca e ECC memoria.

Ceva asemanator la pret si care ai putea sa-i scoti avantaje mai mari in viitor, sau ce-l putin din cate observ: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1036082/

Vei putea pune un maxim de 128GB RAM DDR4 daca chiar ai nevoie mai incolo si suporta o frecventa maxima de 3333MHz cu OC pe 8 sloturi. OC-ul il poti face foarte simplu, din cate au zis cei de la MSI are optiunea de OC printr-un singur buton:

One-second overclocking through a single button for your convenience

EDIT: Update la carcasa, nu incapea un ATX :)

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

Posted

Daca nu ma insel, si toate comparatile online nu mint, puterea e mult mai mare pe acel i7 decat xenonu ala. Pe langa asta, poti face putin OC la acei 4.0GHz cu care vine default.

Comparatie: Link

Pai asa ma gandeam si eu. Foarte util site-ul.

Daca mergi pe i7, vezi daca suporta memorie ECC..  Cel ales de tine nu suporta ECC

Problema este ca n-am vazut niciun i7 care suporta ECC. Pfff... Acum trebuie sa schimb memoriile si probabil si placa de baza probabil. Sau as putea sa las la fel, dar memoriile raman non-ECC.

Editat:

Da, my bad, nu vazusem ca e ECC memoria.

Ceva asemanator la pret si care ai putea sa-i scoti avantaje mai mari in viitor, sau ce-l putin din cate observ: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1036062/

Vei putea pune un maxim de 128GB RAM DDR4 daca chiar ai nevoie mai incolo si suporta o frecventa maxima de 3333MHz cu OC pe 8 sloturi. OC-ul il poti face foarte simplu, din cate au zis cei de la MSI are optiunea de OC printr-un singur buton:

Cred ca pe asta o sa merg. Singura problema e ca placa de baza nu are porturi pentru monitor, deci ii trebuie placa video.

• Moderators
Posted

Da, de aia in noul wishlist care este actualizat, am pus un corsair asemanator cu aerisire buna si la un pret asemanator :)

Ce-a din configuratie: http://www.pcgarage.ro/carcase/corsair/carbide-400r/

Carcasa mea este: http://www.pcgarage.ro/carcase/corsair/carbide-500r-white/ ( Exista si black )

Si pot sa-ti zic ca is foarte multumit de aerisire :)

Posted

Pare ok. Am foarte multa incredere in produsele Corsair. O sa raman pe configuratia asta.

Daca se schimba ceva probabil ca o sa va anunt  :D . Va multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru ca ati avut rabdare.

Posted

Un pic off-topic:

Legat de memoriile RAM pe Ddr4, am vazut ca sunt cl14, cl15 samd. Inainte ma uitam sa cumpar memorii cu latenta cat mai mica, de exemplu cl9. De ce aceste memorii pe Ddr4 au latentele asa de mari? Sau incurc eu...

• Moderators
Posted

Exact cum a spus Gods, DDR3 la inceput au avut si ele o latenta mare, cu timp-ul au scazut, la termen lung sanse mari sa iesi mai ok cu DDR4 decat cu DDR3, doar pentru faptu ca esti pe noua tehnologie care sigurat va fi mult mai rapida decat DDR3.

Daca vrei sa citesti o discutie interesanta cu teste si altele despre DDR4 ( in engleza ): Click

Posted

Eu personal nu mas agita..placile astea de ddr4 pe care le vei cumpara acum probabil nu vor fi io stiu ce mai performante decat ddr3, insa vor fi mai scumpe. 

Acuma nush cat de importanta e viteza RAMului in cazul tau..parerea mea e ca nu prea importanta :))

Totusi, ddr4 consuma mai putin, lucru care e dragut.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.