Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari. Vreau si eu sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile:

1) Acum am 2GB DDR2 (nu stiu exact de cati MHZ [parca 533 sau 600 si ceva]). E posibil cumva sa le scot si sa pun 2 de 2GB DDR2 dar sa fie de mai mult de 600 MHZ? Exemplu sa fie 2 placute DDR2 de 800MHZ. Am placa de baza Biostar Group P4M900-M7 FE.

2) Momentan am un procesor Intel® Pentium® 4 de 3.00 GHZ. Dar sunt confuz. Eu stiu ca el este single-core, insa la dxdiag apare Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHZ (2 CPUs) (adica e dual-core) ?

Oricum, eu as vrea sa-l schimb cu unul de la varul meu. Parca era ceva model de la Intel Dual Core de 2,2 sau 2,8. Il pot schimba atat timp cat placa mea de baza este BIOSTAR Group P4M900-M7 FE.

3) Acum am o placa NVIDIA GeForce 7300SE/7200GS iar la dxdiag apare ca e de 512MB, pe unele site-uri scrie ca e de 256MB, iar la CanYouRunIt apare ca e de 768MB. Sunt confuz, pana la urma de cat e?

Si placa video, vreau s-o schimb cu una de 1GB de la nVidia (nu stiu exact modelul). Afecteaza cu ceva sa spunem ca placa actuala e DDR2 iar cea care urmez s-o pun este DDR3?

Si inca ceva, la dxdiag, la Display, la DAC Type apare: Integrated RAMDAC (adica placa video e integrata???).

Sper sa nu va fi plictisit cu intrebarile mele, dar vreau sa fiu 100% sigur. Multumesc.

Posted

1) Daca placa de baza suporta 4 giga de rami, atunci poti sa pui 4 giga. Daca placa de baza suporta 800Mhz, atunci poti sa pui. Daca pui memorie mai rapida decat suporta placa de baza, ea (deobicei) o sa mearga la viteza placii de baza.

Poti cauta ce suporta placa ta de baza dand modelul pe google. La un link (deobicei primu) o sa ai un tab cu 'memory support' sau ceva asemanator.

2) Procesorul poate sa aiba HyperThreading, asa ca in Windows apare ca si cand ar avea 2 nuclee. Tot pe acelasi site ca mai sus gasesti si lista de procesoare suportate.

3) Alege, ai 7300 sau 7200? Unele placi video sunt comercializate cu diferite cantitati de memorie, deci pot exista si cu 512 si cu 256. Can you run it nu e prea de incredere, asa ca recomand sa folosesti CPU-Z.

3.1) Tipul memoriei video (aia de la placa video) nu conteaza. Poate sa aibe ce tip vrea ea. Conteaza totusi ca placa sa intre in placa de baza ( adica slotul, care poate fi AGP , PCI-E..) 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

1) Daca placa de baza suporta 4 giga de rami, atunci poti sa pui 4 giga. Daca placa de baza suporta 800Mhz, atunci poti sa pui. Daca pui memorie mai rapida decat suporta placa de baza, ea (deobicei) o sa mearga la viteza placii de baza.

Poti cauta ce suporta placa ta de baza dand modelul pe google. La un link (deobicei primu) o sa ai un tab cu 'memory support' sau ceva asemanator.

2) Procesorul poate sa aiba HyperThreading, asa ca in Windows apare ca si cand ar avea 2 nuclee. Tot pe acelasi site ca mai sus gasesti si lista de procesoare suportate.

3) Alege, ai 7300 sau 7200? Unele placi video sunt comercializate cu diferite cantitati de memorie, deci pot exista si cu 512 si cu 256. Can you run it nu e prea de incredere, asa ca recomand sa folosesti CPU-Z.

3.1) Tipul memoriei video (aia de la placa video) nu conteaza. Poate sa aibe ce tip vrea ea. Conteaza totusi ca placa sa intre in placa de baza ( adica slotul, care poate fi AGP , PCI-E..) 

Asa imi apare, nVidia GeForce 7300SE/7200GS.

*UPDATE:

- Placa video cea noua de la varul meu e nVidia GeForce 210 de 1GB iar procesorul e Intel Celeron de 3,2GHZ.

Acum vin alte 2 intrebari:

1) Merge sa pun placa GeForce 210 pe procesorul BIOSTAR ?

2) Se merita sa schimb Intel Pentium 4 de 3.00 GHZ (single-core) cu Intel Celeron de 3,2? (tot single)

Posted

1) wtf??? cred ca vroiai sa zici placa de baza biostar

Da, este compatibilă. Este o placă PCI Express 2.0 x16 dar poate fi pusă pe placa ta de bază care are suport PCI-E x16. La configuraţia aia oricum nu are rost să cumperi o placă video scumpă.

2) eu zic NU

iFwYryB.jpg

Posted

În privința primei întrebări (update), ți-a răspuns colegul meu. Privind schimbul de procesoare, Celeron e mai presus de Pentium. Așa știu eu + 3.2>3.0, logic, nu? :))

Intr-adevar am citit pe undeva ca Pentium 4 e mai bun decat Celeron la HT.

* Da matteo, voiam sa spun placa de baza. :P

Inca ceva:

- Imi poate da cineva un link de unde pot lua un procesor Intel Dual-core sau Intel Core 2 Duo sa fie compatibil pe placa de baza BIOSTAR de mai sus? (sa fie mai mare de 2,2GHZ)

• Moderators
Posted

Privind schimbul de procesoare, Celeron e mai presus de Pentium.

Dacă sunt ambele din aceeaşi serie, nu.

Așa știu eu + 3.2>3.0, logic, nu? :))

GHz? Procesoarele nu se mai compară dupa frecvenţă de 20 de ani.

Posted

Spune-ne exact modelul procesoarelor. Celeron/Pentium nu e suficient.. E extrem de ambiguu.

Desii un celeron e mai slab decat un pentium din aceasi perioada,daca celeronul e cu ceva ani mai nou decat pentiumul, atunci poate fi mai bun.

În privința primei întrebări (update), ți-a răspuns colegul meu. Privind schimbul de procesoare, Celeron e mai presus de Pentium. Așa știu eu + 3.2>3.0, logic, nu? :))

vrei sa zici ca un i7 deasta de 'ultima generatie' la 3Ghz e mai slab ca acel celeron? 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Spune-ne exact modelul procesoarelor. Celeron/Pentium nu e suficient.. E extrem de ambiguu.

Desii un celeron e mai slab decat un pentium din aceasi perioada,daca celeronul e cu ceva ani mai nou decat pentiumul, atunci poate fi mai bun.

vrei sa zici ca un i7 deasta de 'ultima generatie' la 3Ghz e mai slab ca acel celeron? 

Aoleo, așa credeam, nu mai săriți cu gura pe mine :))

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.