Jump to content

Probleme memorie RAM 4GB (3,21 usable)

Recommended Posts

Salut PCTroubleshooting! Am o problema mai veche cu RAM-ul, inca de acum 2 ani, am ignora-o dar acum de cand mi-am pus Windows 10 am nevoie de ceva mai mult RAM, poza: http://i.imgur.com/VVttvYX.pngAm incercat sa setez memoria maxima in msconfig dar nu ramane setat, adica memorat, tot la fel arata dupa restart, iar in bios nu imi apare remapping, sau la fel ca la Biosul calculatoarelor care au procesor Intel (Puteti vedea si in Imagine, am AMD A8 5550M), sunt 3 optiuni la Advance ce nu au legatura cu memoria RAM, dupa denumire, voi incerca sa fac o poza. Windows 10 e cel de la Microsoft, toata versiunea fiindca am avut inainte de acesta windows 8.1 pro si i-am facut upgrade. Va rog mult sa ma ajutati, de 2 ani stau cu 3,21 GB Memorie RAM.

Folosesti un sistem de operare cu arhitectura X86?

Nu folosesc, am adaugat link mai sus doar ca s-a adaugat o linie in loc de link, uite poza cu proprietati la windows 10 x64: http://i.imgur.com/VVttvYX.png

Edit: Poza cu Biosul la Advance: http://i.imgur.com/DbLczi8.jpg

Am laptop Asus X550D.

Edited by Flavisu96

Nu tre sa renunti la placa video integrata (aia dedicata iti va face bateria sa tina mai putin si sa se incalzeasca mai tare), ci doar tre sa ii dai mai putina memorie. 128MB ajunge, sau chiar 64MB daca esti 'zgarcit' la memoria ram :P

cauta pe net cum aloci memoria pentru placa video integrata in cazul tau, sigur gasesti repede 

Edited by GodsOtherHand

love is a verb
Love is a doing word

Nu tre sa renunti la placa video integrata (aia dedicata iti va face bateria sa tina mai putin si sa se incalzeasca mai tare), ci doar tre sa ii dai mai putina memorie. 128MB ajunge, sau chiar 64MB daca esti 'zgarcit' la memoria ram :P

cauta pe net cum aloci memoria pentru placa video integrata in cazul tau, sigur gasesti repede 

Am cautat si nu am gasit, placa mea este AMD Radeon HD 8600, iar cea dedicata este AMD Radeon HD 8550G + 8600M Dual Graphics (asa scrie la device manager).

Cauta in BIOS, tre sa fie acolo :)

In casa am doua laptopuri, cel la care am problema si unul cu Intel Core I3 3217U 1,8GHz, placa video dedicata AMD Radeon 8530M 1GB, integrata Intel HD 4000, unul simplu pe care il folosesc ceilalti, iar la asta in bios am gasit unde sa reduc memoria rezervata pentru placa grafica dar la al meu nu.. (La cel cu intel pot folosii 3,9 din 4GB)

Eu sunt programator si m-am apucat de curand de grafica 3D, imi cam trebuie ram ca placa video dedicata ma ajuta mult, dar ramul nu...deja windowsul 10 consuma prea mult...mai am nevoie...La IT programatorii sunt batuti, o parte.... :-<

Ceva solutii? Ca biosul e cam sec la mine si nu gasesti mare lucru in el...

Edited by Flavisu96

Daca nu ai o astfel de setare prin BIOS tind sa cred ca nu ai ce face.

Totusi, cat de folositori ti-ar fi ~800 MB RAM in plus? Eu tind sa cred ca nu foarte. Laptop-ul detinut suporta pana la 8GB de RAM. Nu mai bine mai cumperi o placuta de 4GB daca spui ca simti nevoia de mai mult ram?

Memoria RAM standard folosita de laptop este 1 x 4G DDR3 la 1600 MHz (mai ai un slot liber).

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Daca nu ai o astfel de setare prin BIOS tind sa cred ca nu ai ce face.

Totusi, cat de folositori ti-ar fi ~800 MB RAM in plus? Eu tind sa cred ca nu foarte. Laptop-ul detinut suporta pana la 8GB de RAM. Nu mai bine mai cumperi o placuta de 4GB daca spui ca simti nevoia de mai mult ram?

Memoria RAM standard folosita de laptop este 1 x 4G DDR3 la 1600 MHz (mai ai un slot liber).

Am voie sa adaug RAM la el chiar daca este inca in garantie? Este ultimul lucru pe care il mai intreb, dupa se poate inchide topicul.
Edit: Am citit, pierd garantia...inchideti topicul, va multumesc de raspunsuri!

Edited by Flavisu96

Nu cred ca ai citit bine.

Majoritatea laptopurilor au un locas special unde poti deschide sa adaugi ram. NU trebuie sa deschizi tot laptopul, doar o zona mica speciala. Aia ai voie sa o deschizi si nu pierzi garantia.

Certificatul de garantie l-am citit, laptop-ul asta nu are doar un loc special fie deschizi tot fie nu...e prins carcasa de jos in 4 suruburi si daca o desfac pierd garantia, nu am ce-i face...Va multumesc oricum de raspunsuri, voi apela la flanco sa vad ce rezolv, poate fac upgrade la ei sau ma duc la un magazin local unde au servicii de curatare si upgrade.