Jump to content

Sfaturi inainte de cumparare iPhone second hand?

robotboy

Recommended Posts

Salutari, imi puteti da si mie niste sfaturi cu privire la achizitionarea unui iPhone la mana a doua? Mai exact, la ce ar trebui sa ma uit inainte de a cumpara un astfel de terminal second hand? Nu vreau sa iau vreo teapa. Stiu ca exisita o optiune anti-furt de la Apple care blocheaza contul de iCloud sau ceva de genul. Banuiesc ca se poate verifica cumva sa vad daca telefonul a fost furat sa nu, nu?

Multumesc in avans!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Apple parca ofera ceva site al lor unde bagi IMEiul, si afli daca telefonul e furat sau nu.

Dar ai grija sa verifici ca IMEIul dat de vanzator sa fie acelasi de pe device. 

Eu nush daca as cumpara un telefon de la cineva care nu are cutia.. Si pe cutie sa fie acelasi IMEI ca si pe telefon. Majoritatea telefoanelor sunt furate pe strada. Am vazut ca se cumpara si cutii goale pentru telefoane, banuiesc ca asta e motivul. Sa vinzi un telefon furat cu cutie. Daca citesti IMEIul de pe cutie si de pe telefon, poti evita relativ aceasta problema. (nu e foarte greu sa faci propria ta cutie care sa arata ce cea a unui iphone original, cu IMEIul dorit de tine. Asa ca grija mare..)

Dupaia conecteaza telefonull la internet inainte de al cumpara si butoneazal vreo 5 minute. Astia dupa ce fura telefonul, opresc netul cat mai repede. Astfel, blocarea cu icloud nu se intampla cand telefonul e la hot. El til vinde, totu bine. Telefonu merge ok. Dar cand il conectezi la net, sa dus dracu totu si te trezesti cu un telefon care a fost furat.

App ai grija ca sunt destul de multe clone de iphone. Si unele sunt chiar reusite. La prima vedere arata exact ca un iphone original, doar ca are android. Nush cum ai putea verifica asta, am vazut pe net clone foarte bune care aratau foarte bine a ios. 

Si ultimu sfat..nu cumpara online. Ori te vezi cu tipu in persoana si te uiti la telefon, verifici IMEI etc.. ori nu. El iti poate trimite orice. Daca iei cu verificare colet, doar verifici ca e un telefon inauntru..IMEI si deastea nu poti verifica.

love is a verb
Love is a doing word

Salut,

Aici iti pot oferi eu un mic sfat.

In primul rand daca telefonul nu are cutie e clar furat. In general nu sunt furate din romania deci nu ai de ce sa iti faci probleme (decat morale). Daca este intradevar la un pret de nerefuzat si trece toti pasii il poti folosi fara probleme. Stii vorba aia ... nu il iei tu, il ia altu! Hotu tot il vinde.

In primu rand cand cumperi un dispozitiv de la apple ai doi pasi foarte importanti de facut:

1. Verifica sa nu fie blocat cu Find my iphone. https://www.icloud.com/activationlock/ . Daca este activat find my iphone si cel care iti vinde telefonul nu il dezactiveaza la primul update o sa il folosesti pe post de bibelou. Cand ai telefonul in mana chestia asta se poate verifica din Settings -> iCloud si sa fie dezactivat Find my iPhone

2. Verifica serial number-ul la apple pe site sa fie valid purchase. http://selfsolve.apple.com . Orice rezultat in afara celui cu 3 (4 daca inca e in garantie) casute cu valid purchase si date despre garantie inseamna ca e ceva in neregula cu el si NU trebuie sa il cumperi.

Si acu lista de verificat al dispozitivului atunci cand il cumperi (sunt chestii de care m-am lovit eu personal):

• Verifica ecranul de pete
  • Verifica serial number apple.com
  • Verifica activation lock (iCloud)
  • Verifica toate butoanele sa functioneze
  • Verifica camera fata/spate
  • Verifica sa functioneze blitz-ul
  • Verifica jack audio
  • Verifica mufa incarcare
  • Verifica difuzor
  • Verifica apel
  • Verifica diverse crapaturi/zgarieturi in lumina soarelui
  • Verifica sa nu fie indoit (de cand cu iPhone 6)
  • Verifica sa nu aiba sticla camerei zgariata/sparta
  • Verifica sa mearga touch-ul in toate zonele
  • Verifica sa mearga touch-id-ul daca este cazul
  • Verifica senzorul de proximitate (suna *222 si acopera cu degetu. Normal ecranul trebuie sa se inchida)
  • Verifica vibratoru
  • Daca are suruburile insurubate pana la capat
  • Daca are suruburile tocite (daca sunt tocite sau zgariate inseamna ca s-a umblat in el)

As mai adauga daca consideri ca este cazul:

• solicitarea facturii si/sau certificatului de garantie;
  • verificarea daca telefonul este blocat intr-o anumita retea.

Un subiect de pe forum in care mai poti gasi informatii utile este:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Sunt foarte utile.

O mica nelamurire mai am, am postat aici: Cum aflu IMEI-ul la iPhone?

GodsOtherHand: mie mi se pare ok ce a spus Tavicu, de ce spui ca mentalitatea nu e ok? Vrei sa spui ca hotul nu va vinde telefonul?

Cel mai bun sfat, cumpara de la prieteni/rude.Un telefon poate avea 10001 probleme.Nu stii de ce-l vinde si ce a facut cu el pana atunci.Si sincer aia-i politica mea cu aproape ori aparat electronic.

Da, poate-l iei mai ieftin si te tine 4 ani.Sau poate te tine 4 luni.Mai ales ca e Iphone.

Edited by VladOcs

GodsOtherHand: mie mi se pare ok ce a spus Tavicu, de ce spui ca mentalitatea nu e ok? Vrei sa spui ca hotul nu va vinde telefonul?

Ti se pare OK sa cumperi un produs furat doar pentru ca "daca nu-l iau eu, altul il ia"? 

Cumparand produse furate, oferi motive hotilor sa fure. Daca nimeni nu ar cumpara, furturile sar reduce considerabil. Dar logic ca avem o mentalitate de 2bani si rationalizam furtul, atata timp cat ne aduce noua un profit. A cumpara un produs despre care sti ca e furat e exact acelasi lucru (din punct de vedere moral) ca si furtul in sine. 

Pe acelasi rationament, pot impusca pe cineva in cap. Ca daca nu-l omor eu, oricum moare cumva. 

Nu te uita la ce face altul, uita-te la ce faci tu. Cand altul moare de foame nu zici ca vrei si tu. Incearca sa ai totusi demnitate.

Cum sa nu-ti fie rusine stiind ca ai cumparat un produs care a fost furat de la o alta persoana?

(nu ma refer la cazul in care produsul e furat desi tu nu stiai. Aia se intampla si nu ai ce-i face, atata timp cat ai luat si tu un minim de masuri de siguranta. Daca nu ai verificat deloc => esti complice la furt).

App, in legatura cu legile despre cumpararea produselor obtinute fraudulos. Daca politia face legatura intre tine si telefonul furat, si arati ca l-ai cumparat de la altcineva (nush cum dovedesti..poate cu conversatia de pe net? Nush), ai scapat. Nu patesti nimic. Dar telefonu este luat si inapoiat proprietarului, si tu ramai fara bani. Trebuie sa ii recuperezi de la cel care ti l-a vandut.

App in legatura cu cumpararae telefonului... ai grija ca unii fac tepe mai urate. Povestea e urmatoarea: 

Daca cumperi un telefon din tarile mai civilizate ca noi (de exemplu UK) poti plati o garantie mai avansata. Asta inseamna ca daca tiai spart telefonu, sau a fost furat, iti este inlocuit. Asa ca unii smecherasi mai fac urmatoarea smecherie: Cumpara un telefon cu garantia asta smechera. Vin in Romania si vand telefonul la un pret ok. Totu bine, telefonu nu e blocat, au acte pe telefon.. Dar dupaia cand pleaca inapoi in UK declara telefonul pierdut. Ei primesc alt telefon, iar telefonul tau e blocat remote. Am auzit despre chestia asta si pe telefoane cu IOS, si pe telefoane cu Android. 

love is a verb
Love is a doing word

@robotboy atunci mai bine cumpara nou, sau ia alta marca mai ieftina.Daca zici ca nu ai personae apropiate care-l vand.Asa risti sa vrei sa le faci un cadou si sa le faci o bataie de cap.

Poate avea probleme cu bateria, ecranul, virusi(pusi de cel care-l vinde), probleme cu antena, boxe.Toate sunt probleme care le vezi in 1-2 zile.Nu cat il butonezi 5-15 minute atunci cand vrei sa-l cumperi.

@GodsOtherHand: Sunt de acord cu tine, nu as vrea sa cumpar un iPhone furat, de aceea am si deschis acest topic, ca sa ma informez cat mai bine inainte de o posibila achizitie.

@VladOcs: Da, inca ma gandesc daca sa-l iau second hand sau nu.

Ti se pare OK sa cumperi un produs furat doar pentru ca "daca nul iau eu, altu il ia"? 

Cumparand produse furate, oferi motive hotilor sa fure. Daca nimeni nu ar cumpara, furturile sar reduce considerabil. Dar logic ca avem o mentalitate de 2bani si rationalizam furtul, atata timp cat ne aduce noua un profit. A cumpara un produs despre care sti ca e furat e exact acelasi lucru (din punct de vedere moral) ca si furtul in sine.

Te contrazic total! De ce sa imi fie rusine ca am cumparat un lucru furat? :)) Pai daca tu esti hot bun si imi aduci bbiecte ce costa in magazin 50-100 mil lei vechi si tu le vinzi la jumate de pret? De ce mi-ar fii rusine ca am cumparat un bbiect la jumate de pret? 

Majoritatea Elect. de la Apple se vand peste 80% pe piata Neagra (Furate) Si te asigur ca Incepand de la Gardianul Scolii pana la La Procuror Achizitoneaza Obiecte ce apartin unor Brand-uri Mari Precum (Apple , Samsung etc) de la TV la Sisteme Electronice Fie Mobile,Laptopuri si tot asa Si lor nu le mai e rusine ;)

Dupa tine asa GodsOtherHand acele laptopuri (Apple) dupa Olx, Okazii, sunt cumparate din magazin la pretul de +80 Mil lei vechi. si puse la vanzare la 20-30 Mil? Tu detinator de un asemnea Component te-ar avantaja Combintatia nu?

De aici iti dau seama ca SUNT cumparate de la Hoti la un pret de .... Si puse la vanzare sau direct de Persoanele (Hoti) in cauza puse la Vanzare.

Daca nu ar fii fost Hotii Multa Lume Nu stia ce e Un Iphone,Macbook, Samsung Edge si tot asa... Poate ca din reclame.

• Downvote 2

Ok..nush daca eu am zis ce ai scris acolo sau nu, dar acolo zice doar ca sunt multe produse furate pe net, si ca lumea le cumpara. Nu scrie ca e bine ce fac sau e rau.

Si daca nu tie rusine ca ai cumparat un produs furat, zice ceva despre caracterul tau. Nu cred ca tiar placea sa ti se fure lucruri. Dar cumparand lucruri furate, exact acest comportament il incurajezi. Ce pot sa zic..cand o sa tio iei in freza si nu o sati mai gasesti telefonu/laptopu/masina, poate o sa vezi si tu altfel lucrurile. Pana atunci, fi romanu ala stereotipic care nu vede mai departe de buzunaru lui.

Edited by GodsOtherHand

love is a verb
Love is a doing word

@GodsOtherHand: Sunt de acord cu tine, nu as vrea sa cumpar un iPhone furat, de aceea am si deschis acest topic, ca sa ma informez cat mai bine inainte de o posibila achizitie.

@VladOcs: Da, inca ma gandesc daca sa-l iau second hand sau nu.

Omule Verifica Telefonul daca detine Cont Icloud si daca are activat search my Iphone le gasesti in Setarii

Daca la cloud icloud are example.com si my iphone nu e activat (Pui vanzatorul sa iti dea resterare in fata ta si daca totul functioneaza ca nou) Cumparal  daca are si pret Bun.

Doar nu esti Nebun sa dai 25-40 De mil pe un amarat de Iphone. ca vorba aia cand te roade stomacu nu Mananci din el

Ok..nush daca eu am zis ce ai scris acolo sau nu, dar acolo zice doar ca sunt multe produse furate pe net, si ca lumea le cumpara. Nu scrie ca e bine ce fac sau e rau.

Si daca nu tie rusine ca ai cumparat un produs furat, zice ceva despre caracterul tau. Nu cred ca tiar placea sa ti se fure lucruri. Dar cumparand lucruri furate, exact acest comportament il incurajezi. Ce pot sa zic..cand o sa tio iei in freza si nu o sati mai gasesti telefonu/laptopu/masina, poate o sa vezi si tu altfel lucrurile. Pana atunci, fi romanu ala stereotipic care nu vede mai departe de buzunaru lui.

Imi convine sa cumpar anumite Obiecte Sigilate noi la pret bun

Nu furate din buzunarul omului si uzat :))  Omu cand are nevoie de banii nu stau eu sa il intreb de unde il are si cum la obtinut atat timp cat ma avantajeaza pe mine ca posibil cumparator prea putin ma intereseaza La oferta la O canapea intrebi dece tio da asa ieftin ??? stiind ca e o canapea la pret foarte bun

• Downvote 2

Te contrazic total! De ce sa imi fie rusine ca am cumparat un lucru furat? :)) Pai daca tu esti hot bun si imi aduci bbiecte ce costa in magazin 50-100 mil lei vechi si tu le vinzi la jumate de pret? De ce mi-ar fii rusine ca am cumparat un bbiect la jumate de pret? 

Majoritatea Elect. de la Apple se vand peste 80% pe piata Neagra (Furate) Si te asigur ca Incepand de la Gardianul Scolii pana la La Procuror Achizitoneaza Obiecte ce apartin unor Brand-uri Mari Precum (Apple , Samsung etc) de la TV la Sisteme Electronice Fie Mobile,Laptopuri si tot asa Si lor nu le mai e rusine ;)

Dupa tine asa GodsOtherHand acele laptopuri (Apple) dupa Olx, Okazii, sunt cumparate din magazin la pretul de +80 Mil lei vechi. si puse la vanzare la 20-30 Mil? Tu detinator de un asemnea Component te-ar avantaja Combintatia nu?

De aici iti dau seama ca SUNT cumparate de la Hoti la un pret de .... Si puse la vanzare sau direct de Persoanele (Hoti) in cauza puse la Vanzare.

Daca nu ar fii fost Hotii Multa Lume Nu stia ce e Un Iphone,Macbook, Samsung Edge si tot asa... Poate ca din reclame.

Offtopic: Nu ma asteptam la nimic mai mult de la cineva care plagiaza tot ce apuca.Norocul tau ca inca esti mic si nu ti s-a format caracterul pe deplin.

On: Second e un joc de noroc. Daca nu te deranjeaza riscul sa dai 1000+/- ron degeaba astunci cumpara linistit.

Edited by VladOcs

Cel mai bun sfat, cumpara de la prieteni/rude.Un telefon poate avea 10001 probleme.Nu stii de ce-l vinde si ce a facut cu el pana atunci.Si sincer aia-i politica mea cu aproape ori aparat electronic.

Da, poate-l iei mai ieftin si te tine 4 ani.Sau poate te tine 4 luni.Mai ales ca e Iphone.

Un iPhone stricat se schimbă cu totu :)) deci te alegi cu unul nou , de ce să-ți iei de pe olx sau tot felu de site-uri când se deschide un magazin Appel în România ? Te duci și iei la abonament , și în loc să dai 30/40 mil pe loc dai 30/40 lei.

As mai adauga daca consideri ca este cazul:

• solicitarea facturii si/sau certificatului de garantie;
  • verificarea daca telefonul este blocat intr-o anumita retea.

O mica mentiune cu factura si cretificatul de garantie, Apple nu iti cere certificat de garantie pentru a repara device-ul (asa in primul an de garantie). Garantia la ei se bazeaza pe serial number si se poate verifica la apple pe site. Daca intradevar telefonul este luat din Romania ai sanse sa vina cu garantie de 2 ani de zile (nesimtitii au schimbat la 1 an de zile) ceea ce inseamna ca in al doilea an de garantie iti va trebui factura pentru interventii.

Ce mentalitate de tot cacatul.

De cacat sau nu, asa e realitatea.

Hotii vor fura indiferent ca il cumperi tu sau nu si indiferent ce ai face nu o sa se poata stopa asta. Iti doresc sa ii sustii atunci pe hotii legali care iti vand in magazin un iphone 6s la 4000 ron cand in America e 2700 ron. Cei 1300 ron diferenta cum ii cataloghezi? Pe cei care fac manevrele astea cum ii numesti? Nu ca niste nesimtiti care profita de noi? Nu niste hoti cu acte?

Sincer prefer surse alternative (si nu ai de unde sa stii ca a fost furat sau nu) decat o firma/magazin care isi bate joc de mine si imi ofera un produs cu 50% mai scump decat pe alte piete externe. Nu noi suntem cei care trebuie sa ne conformam preturilor lor, ci ei sa puna preturi corecte. In momentul in care se va intampla asta iti garantez ca tot romanu se va duce sa cumpere din magazin preferand sa dea 100-300 ron mai mult da sa fie sigur. Dar cand pe olx cumperi telefonul la 2400 ron si in magazin il gasesti la 4000 ron ... greu!

Alta nesimtire (am specificat si mai sus) este faptul ca toate magazinele au schimbat politica si acum iti ofera la device-urile Apple 1 an de zile garantie, nu 2 cum este obligatoriu in uniunea europeana. De asta ce zici? Ii dai in judecata baiatu? Pana castigi judecata au trecut cei 2 ani de zile ...

Asa ca ceea ce ai spus tu mai sus functioneaza in ambele directii. Ori nu mai cumparam noi de la hoti si nu vor mai avea de ce sa fure, ori nu mai cumparam din magazin si vor scadea pretul (preferand sa faca un profit mai mic) ca nu mai au vanzare. De asta ce zici? Functioneaza la fel! Ar trebui sa zic si eu despre tine ca ai o mentalitate de tot cacatu.

Asa cum zicea cineva mai sus, majoritatea device-urilor Apple sunt furate din afara, furate sigilate din depozit. Ia zi tu mie, daca firma care avea depozitul/magazinul dadea un slariu decent paznicului mai facea ala combinatii cu hotul? Iti zic eu ca nu.

Putem sa discutam pe tema asta zile intregi. Cine are sau nu dreptate si unde se greseste. Dar iti garantez eu ca cea mai mare greseala nu e ca noi cumpara un produs furat ci faptul ca firmele mari isi bat joc de oameni si ii trateaza ca dracu. Fiecare functioneaza dupa regulile lui. Si eu sunt adeptu la a cumpara din magazin atunci cand diferenta de pret chiar merita si se vede ca nu esti bataia lor de joc. Si eu platesc abonament lunar pentru programele ce le folosesc desi as putea sa le iau de pe torente, servicii contra cost care au un pret real, etc, etc.

O sa vezi si tu ca atunci cand vrei sa faci ceva in tara asta greu reusesti daca esti corect. Ma refer la a iti deschide o firma, la a face o afacere pe barba ta. O sa vezi ca statu stie doar sa iti ceara si niciodata sa iti ofere sau sa te ajute sa te dezvolti, pentru ca prefera sa ii ajute pe cei care iti vand produsul cu 50% mai scump (aia pot da spaga "mai mare", pot promite mai multe decat tine). Sa vedem atunci ce mentalitate o sa mai ai.

2 lucruri mai zic si am terminat.

1) Vorbeam in mod clar de furtul de la indivizi. Poate intro zi o sa mergi pe straga si un Gheorghe cu prietenii lui vor sati vada telefonu putin.. Din cate am inteles, nu ai avea nici o problema cu asta. 

2) Da, sa cumperi telefon Apple e o necesitate. Gen omu tre sa aibe mancare, apa, si apple. Casa e optionala. Daca produsele apple sunt scumpe si cu conditii de cacat, trebuie totusi sa avem. Logic..   

Exista atatea firme care ofera servicii mai bune. Voteaza cu banii, cumpara de unde iti convin serviciile. Ei nu sunt obligati sa ofere nimic, atata timp cat tu cumperi, chiar daca ai alternative mai bune.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Eu cand am facut acea afirmatie in primul post a fost mai mult in gluma (din pacate e si adevarat). Evident ca nu sustin sa vina cineva sa iti fure din casa sau de oriunde. Tu ai lucrat pentru a iti cumpara obiectul respectiv si e bunul tau.

Din pacate legea nu ne protejeaza de astfel de indivizi si nu ne ajuta. Daca iti intra hotu in casa si ii dai cu tigaia in cap tot tu esti de vina ...

Si da, multi isi cumpara telefon de la Apple pentru ca este la moda. Cunosc baieti care si-au luat Rose Gold pentru ca e singura diferenta intre iPhone 6 si 6s. Nu aveau cum altfel sa vada toata lumea ca ei au 6s si nu 6. Produsele Apple sunt intradevar scumpe dar ai o calitate si un pret de resale mai mare. Merita daca stii sa le folosesti la capacitatile maxime si ai nevoie de ele. Daca iti cumperi doar ca e la moda ... e o alta poveste.

Cat despre firme si alternative mai bune, aici e dupa preferinte :). Poate sunt mai bune pentru tine dar nu si pentru mine/altii.