Jump to content

Instalare Ubuntu fără USB/CDROM


Recommended Posts

Salutare, dragi concetățeni ai comunității PCTroubleshooting. Mi-era dor de voi. Cum înainte vă ofeream sprijin cu ce se putea, acum am eu nevoie de sprijinul vostru.

 

Plănuiesc să fac un jailbreak la un iPhone 6, dar am nevoie de un sistem de operare de bază Linux (fie că e Ubuntu, Kali Linux, nu contează). Eu acum sunt în izolare la țară (ca să nu mă mumific între 4 pereți acasă la bloc) și nu am acces la niciun stick, le-am uitat pe toate la București. Jonglez doar cu HDD-ul meu extern transformat din intern. Mă rog, intru prea mult în detalii. Am găsit 2 modalități să instalez acest sistem de operare, ori prin WUBI, care este cam cea mai bună metodă dintre toate, ori prin UNetBootin, care nu prea este atât de eficientă. Să vă explic și de ce:

- la WUBI, am creat o partiție EFI de 500MB (ca să mă asigur că am nevoie, e cam măricică știu) și o partiție separată de 9.5GB (știu că nu am nevoie de mai mult), toate pe SSD (pe HDD nu pot face partiție EFI, deoarece îmi spune că nu am memorie suficientă, DEȘI AM LĂSAT SPECIAL NEALOCAT MEMORIE!!!! Tot nu mă lasă DiskPart să îi fac partițe EFI nici cu size=1 măcar), dar când să îl instalez, l-am lăsat undeva la vreo 4 ore în standby să-și facă treaba și se blocase la un procentaj de 90-95% cam așa. De acolo nu se mai întâmpla nimic și l-am lăsat baltă.

- la UNetBootin, la bootare când selectez, pe UEFI dă eroare Windows și mă întoarce din drum, pe Legacy îmi spune că nu recunoaște niciun sistem de operare. Pe scurt, drum scurt și fără nicio destinație.

 

Așa că vă întreb: știți vreo altă modalitate să instalez în Dual Boot Kali Linux sau Ubuntu? Sau mă las păgubaș până fac cumva rost de un USB Flash Drive? Sau să mă ajutați voi la partiții ceva, nu știu. Eu o să mai încerc cu metoda WUBI, dar cu Kali Linux de data asta.

Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.