Jump to content

Cum aleg un laptop pentru copil (cursuri online)?

gaby

Recommended Posts

Scolile, gradinitele si universitatile raman inchise pana la toamna, conform declaratiilor recente ale presedintelui Romaniei precum si a Ministrului Educatiei, iar pana la incheierea anului scolar cursurile se vor desfasura in continuare online. Pentru ca este cert ca nu toti copii au sau aveau propriul laptop, iar necesitatea unuia in contextul actual este vitala, propun sa oferim cateva sfaturi parintilor aflati in prag de achizitionare.

Cum aleg un laptop pentru copil (invatat/scoala)?
Chiar daca laptop-ul va fi "de buget", ar trebui pe cat posibil sa fiti atenti la urmatoarele caracteristici:

• ecran mat/anti-glare - pe un ecran lucios/glossy culorile sunt redate cu o intensitate mai mare, insa reflecta lumina sau poate capata caracteristicile unei oglinzi in conditii de luminozitate crescuta ceea ce il face intr-un final inconfortabil;
  • procesor minim - Intel i3 respectiv AMD Ryzen 3;
  • memorie RAM minima - 4-6GB, daca se poate cu 8 ar fi excelent;
  • SSD - as alege oricand minim 256GB pe SSD in detrimentul a 1TB pe HDD;
  • tastatura pe cat se poate de clasica, fara taste inghesuite sau prea mici;
  • greutate pana in 3KG.

Daca aveti sugestii suplimentare va invit sa lasati un reply mai jos.

Se va putea juca pe un  laptop cu caracteristicile de mai sus?
Da, jocuri vechi sau fara prea mari pretentii. Poate fi luata in calcul si varianta de jocuri in cloud: Nvidia Now.

P.S: Luati in calcul si magazinele ce ofera laptop-uri second-hand/refurbished. Puteti gasi fosturi varfuri de gama la preturi rezonabile.

• Like 2
  • Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby changed the title to Cum aleg un laptop pentru copil (cursuri online)?

La procesoarele Intel as adauga sa fiti atenti ca prima cifra de dupa liniuta sa fie cat mai mare.

Ca de exemplu: i3-6157U e mai slab decat i3-8130U. Cifra dupa i3 si liniuta (6 sau 8 in aceste exemple) se refera la generatia procesorului. Cu cat generatia e mai noua (cifra mai mare), cu atat procesorul e mai rapid si se incalzeste mai putin – Atentie! Cu exceptia cifrei 1, care reprezinta seria noua de procesoare din 2019/2020 ex: i3-1005G1. NU va luati pur dupa frecventa. Generatiile noi sunt mai bune in majoritatea cazurilor cand compari aceleasi serii (i3 vs i3, i5 vs i5 etc.). Uneori si la serii diferite vom vedea ca generatiile mai noi spala pe jos cu cele vechi, mai ales la diferente de 2-3 generatii intre ele. In cazul celor 2 exemple date, generatia 6 ‘mananca’ maxim 28W iar generatia 8 ‘mananca’ maxim 15W. Cand ii dai de lucru, evident ca cel de 15W se va incalzi mai putin – pe langa ca e mai puternic.

• Like 1

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

• 4 months later...

Eu sincer as opta pentru un laptop reconditionat. Sa iti spun si de ce.... un laptop care sa aiba procesor bun, ma refer aici un i3/i5, chiar i7, de generatie noua, sa aiba mai multa memorie (8 sau 16 GB RAM), si sa fie si cu SSD e de la 2500 lei in sus. Poate copilul nu are neaparat nevoie de o configuratie asa buna, dar poti lua in considerare ca te poti folosi si tu de laptopul respectiv... cand il cumperi reconditionat pretul este mult mai bun, iar performantele calculatorului cam aceleasi. Sa nu mai spus de faptul ca la unele magazine care vand laptopuri reconditionate, produsele arata super bine si sunt intr-o configuratie foarte buna, si sunt si de brand. Cand spun brand a refer la DELL, ori lenovo. marci consacrate datoritatii calitatii laptopurilor.

Eu personal sunt client fidel madd electronics, am achizitionat pana in prezent 3 laptopuri dell de la ei, un monitor si accesorii (mousi, tastaturi). Am fost multumit intotdeauna de servire si de produse, dar si de faptul ca am sunat direct la ei si am primit un pret mult mai bun decat cel afisat pe site. Sincer, recomand!