Jump to content
  • 0

Închiderea oficială "WebFlake"

Sebastian C.

Question

După mai bine de 9 de activitate sub numele de "WebFlake" și alți 9 sub diferite denumiri, a venit timpul ca una dintre cele mai mari comunități cunoscute pentru oferirea de resurse IPS "nulled" a făcut tristul anunț că-și închide porțile în decursul următoarelor două săptămâni. 

"This is a difficult announcement, and while I always thought I could assemble some grand soliloquy for this moment, I'm honestly just going to wing it.

Next month would mark nine (9) years since WebFlake first launched. That's absolutely crazy. In that time, we accomplished both the unthinkable and the impressive. Together. In essence, that's what WebFlake was always about. Building a community of aspiring webmasters that just wanted a fair shake at constructing their dreams without the mind-numbing costs that are associated with sophisticated forum software. We've always known that on some level, both ethically and legally, that WebFlake was "wrong". But was it really? I've seen an untold number of wonderful, well-intentioned communities rise up and blossom into magnificent creations that otherwise wouldn't have been possible. We did that. All of us."

Până la luarea acestei decizii de către echipa administrativă, am putut observa și cum o serie de "3rd party developers" ai IPS au abandonat "nava" alegând să se retragă permanent din cadrul platformei din cauza unor motive interne.

Ce impact credeți că va avea închiderea "WebFlake" asupra numărului mare de comunități care folosesc versiunea lor de platformă nulled și / sau descarcă în mod frecvent aplicații de la ei ? ( cei drept, există multe comunități cu resurse, dar o mare parte se aprovizionau de la ei sau sunt în orice altă limbă mai puțin engleză )

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Avand in vedere cat de mult a evoluat platforma IPS  de la 3.4 pe care am lucrat eu prima data, tind sa cred ca nu mai puteau tine pasul. Clar pe versiunea anterioara existau sute de plugin-uri, template-uri, etc. gratuite iar versiunea nulled era destul de stabila. In schimb, lucrand si cu clienti ce au versiunea nulled de IPS 4, pot sa spun ca nu e la fel de stabila, prezinta foarte multe buguri, iar plugin-urile de genul o ajutau :))

Cred ca majoritatea site-urilor de genul se aprovizionau unii de la altii, chiar si Webflake, totusi ei erau cei mai "dotati", iar pentru romani cel putin, au fost Dragonul Rosu :)).

Toate ca toate, pana si ei sustin ca forumurile nu mai au niciun viitor in momentul de fata, adica ma uit si la forumul asta, foarte putini mai sunt interesati sa ajute, sa raspunda la intrebarile oamenilor, dar in acelasi timp nici intrebarile nu mai sunt ca inainte, doar erori de la instalare, etc. Tind sa cred ca si cei de la Invision Suite se simt putin amenintati, din moment ce au venit cu update-ul asta cu badge-uri in loc sa adauge ceva mult mai folositor userilor, pana la urma forumurile sunt destul de invechite si pretul platformei, plugin-urilor, template-urilor, e pe masura si probabil asta va afecta cel mai mult dupa inchiderea Webfalek.