Jump to content

Ghid - Cum Se Instaleaza Un Procesor ?


Recommended Posts

Cum se instaleaza un procesor ?

Instalarea unui procesor nu este o treaba atat de grea pe cat pare la prima vedere. Urmati pasii de mai jos si sigur nu o sa vi se mai para complicat:

 • Pentru inceput trebuie sa va documentati in privinta placii de baza. Ea trebuie sa suporte noul procesor. Aveti grija atunci cand demontati vechiul procesor (si il montati pe cel nou, desigur) sa purtati la mana o bratara anti-statica sau sa descarcati electricitatea statica din corpul dumneavoastra – prin atingerea unor obiecte metalice (caloriferul, spre exemplu).
 • Aveti grija sa instalati o placuta termica intre procesor si "radiator" – heat sink (piesa din aluminiu care seamana cu un radiator de masina – contine lamele).
 • Aveti grija acum la montarea procesorului. Unele tipuri de procesoare se monteaza prin apasare, altele prin intermediul unor surubele.
 • Aliniati procesorul perfect, inainte de a-l conecta la placa de baza. De obicei se conecteaza prin intermediul unor pini. Pinul nr. 1 de la procesor trebuie sa fie aliniat cu pinul nr. 1 al socket-ului. Multe procesoare au un colt aurit ce se potriveste cu un colt in slotul de pe placa de baza.
 • De obicei, placile de baza detecteaza viteza procesorului, insa de multe ori trebuie sa configurati dumneavoastra CMOS-ul sau sa puneti niste jumperi. Daca instalati un singur procesor intr-un sistem cu mai multe procesoare, avrti grija sa folositi tranzistori terminali pentru celelalte.

excl.gifMare atentie la urmatoarele lucruri:


 • Documentati-va foarte bine inainte sa va apucati de treaba !
 • Nu fortati niciodata procesorul in suportul acestuia !
 • Curatati locul numai cu aer comprimat (daca suflati praful, dati-va seama ca puteti arunca si saliva)
 • Calculatorul nu trebuie sa fie alimentat cu curent in timp ce lucrati !
 • Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Va pun aici cateva pagini din revista PC World USA - July 2011 care explica (pe engleza) cum se monteaza un procesor, in cuvinte si cateva imagini sugestive.

Puteti sa-l luati de aici: http://dropdo.com/4ox/Extract%20Pages%20From%20PC%20World%20USA%20-%20July%202011-TV

source: PC World USA - July 2011

(Drepturile apartin detinatorilor de drept, eu nu am drepturi asupra materialului si nu mi-l asum. Daca cineva are ceva de reprosat despre impartirea acestor cateva pagini din aceasta revista, rog administratorii/moderatorii sa stearga postul).

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Moderators

Salut.

Placa aceea este mITX ( http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/filtre/general-format-mitx/ ). Se introduc în carcase de astea: http://www.pcgarage.ro/carcase/filtre/general-tip-carcasa-mini-itx/ sau http://www.pcgarage.ro/carcase/filtre/general-tip-carcasa-atx-htpc/ .

La ce se folosesc şi de ce ne-ar trebui aşa ceva?

Păi multă lume nu prea foloseşte PC-ul în gaming, ci mai mult la vizionat filme cu familia (de obicei îl ataşezi la un televizor mare - Windows Media Center) sau browsing. Astfel. nu ai nevoie de multă "putere", un dual core fiind arhisuficient, aşa că aceste calculatoare consumă mult mai puţin faţă de un PC normal (asta dacă nu pui ca bezmeticu' un procesor AMD care consumă aproape 100W). Dar găseşti şi cu procesoare incorporate care consumă puţin.

Dacă te uiţi la carcase, sunt mici şi se depozitează uşor unde vrei.

Ghiduri mai explicative:

E cam greu de explicat cum stă toată treaba (şi nici eu nu prea mă pricep la explicat). Spune-mi dacă n-ai înţeles ceva.

Link to comment
Share on other sites

 • gaby unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.