Jump to content

Care Este Sistemul De Operare Favorit Pentru Telefoane?

47 members have voted

1. 1. Care este sistemul de operare favorit pentru telefonul mobil ?

• Android
      31
    • iOS
      5
    • Windows Mobile
      4
    • Symbian
      4
    • RIM BlackBerry
      0
    • Palm webOS
      1
    • Altul (specificati care)
      2

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Posted

Android e baza privint telefoanele mobile (pentru maniaci și GOH, Android = Linux :)) )

Nope. 

Cauta pe google si citeste daca esti curios de aprofundari.. 

Uite, incepe de aici:

https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=why%20android%20is%20not%20linux

Pe scurt:

Cam toate aplicatiile de pe android ruleaza pe dalvik (sau mai nou pe ART), nu au treaba cu restu sistemului (ar putea fi si windows sub dalvik si aplicatia nu siar da seama). 

Kernelu ala de Linux e forkuit si modificat. Are multe modificari care NU sunt in kernelu oficial de linux si nici nu vor fi aduse.

Nu poti aduce o aplicatie scrisa 'pentru linux' pe android, si nici invers, fara sa scrii aplicatia de la 0, sau sa folosesti wrappere.

Deci, o fi linux peacolo pe undeva, dar ecosistemul nu e :D

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

O intrebare de incepator ...

Ieri m - am jucat cu 1 terminal pe Android .

Semana izbitor cu ce mi - ai aratat tu din Linux ...

Comanda de - am folosit - o [ am inlocuit aplicatia x cu aplicatia y , din radacina , ambele facand acelasi lucru , primordial procesului ] era foarte simpla ...

N - am facut altceva decat sa dau permisiuni de admin [ su ] si dupa continuasem cu executarea unui fisier [ am scris toata calea lui ] .

sh /sdcard/mw/root.sh - vezi link

Link : http://www.w0lfdroid.com/2013/11/How-to-Remove-Replace-VRoot-Chinese-superuser-with-SuperSU.html .

E la fel de simplu si pe Linux [ '' sudo '' pentru admin , etc . ] ?

Ma refer , comenzile astea din terminale , n - ar trebui sa semene sau chiar sa fie acelasi ?

Posted

jola cu sailfish pare promitator .... dupa multi androidul este baza (aplicatii cu duiumu) ..... windows phone este no-lag si ios e la putere toate au cate ceva bun

iFwYryB.jpg

Posted

Yeap. sudo si alea merg si pe Android, si pe Linux, si pe OSX (ala de la apple) si pe BSD.. tot ce e unix peacolo.

Oo , pai asa mai venim de - acasa ... :drinks:

Ca tot zisei de OSX , ma gandesc , iOS [ tot de la Apple ] nu se incadreaza si el ?

Posted

sudo e la randul lui un program care tre sa fie instalat. Desii e pe majoritatea sistemelor de tip unix, sunt si sisteme pe care nu e instalat.

Desii iOS e derivat din BSD (ca si OSX), am aruncat un ochi rapid pe google si acolo au scos mare parte din chestiile astea. Desii poti avea un terminal pe iOS daca te chinui putin, nu vei putea face mare lucru ca nu sunt puse programele necesare ca sa faci ceva.

link: http://apple.stackexchange.com/questions/41932/is-there-a-terminal-like-app-for-ios

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Inteleg ... Pai ... voi ramane la Android atunci ...

Dar daca OSX are comenzile de terminal ca si Linux nu vad de ce nu l - as pune pe PC in detrimentul Windows ...

Ma gandesc ... Daca luam toti cei 3 '' adversari '' ... Windows vs . OSX vs . Linux [ Ubuntu , in special , ca la el merg cele mai multe jocuri ] ... La gaming , OSX nu ar trebui sa fie imediat urmatorul [ la fel ca si la compatibilitatea programelor ] dupa Windows ?

Raportandu - ne desigur la ultimele versiuni ale fiecaruia ....

Posted

nu vad ce legatura are faptul ca ai un terminal cu a putea pune sistemul de operare pe comp. Cam toate sistmele de operare (daca nu chiar toate) au chestia asta intru-un fel sau altul (ca nu iti este tie accesibila tie ca utilizator final, e altceva).

Poti sa pui OSX pe compul tau. Daca merge. Pentru ca OSX e facut sa mearga pe compurile celor de la Apple, va avea drivere doar pentru acele componente. Si nu ma refer doar la placa video sau sunet.. multe chestii mici de care nici nu stiai ca exista iti vor cauza probleme.

Daca esti curios, cauta cum ss faci un hackintosh. Eu am folosit iso-urile create de Niresh (google daca esti curios) cand am pus OSX, dar din 3 compuri doar pe 1 am reusit sa il instalez, si multe chestii nu mergeau. 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Depinde ce folosesti. Ca numar pur, cred ca XP are mai multe programe. 

Dar e relativ.. depinde ce folosesti. 

Daca vrei sa joci Bioshock Infinite, pe XP nu merge (fara patchuri neoficiale). Insa pe Ubuntu merge.

Cred ca deja deviem de la subiect :)) Deschide un thread separat daca ai chef, si continuam discutia acolo :D

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

• 6 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.