Jump to content

26 members have voted

1. 1. AMD sau Intel ?

• AMD
      5
    • Intel
      21

Recommended Posts

Posted

Intel fiindca e mai bun ca si performanta si mult mai popular deci ai mai mari sanse sa gasesti piese de schimb (noi sau la mana a 2-a)

• 3 months later...
  • 4 months later...
Posted

intel la orice e multy-core, pentru ca ofera performanta net superioara.

Amd pt orice are un singur nucleu, pt ca acolo amd detine suprematia :).

Vezi că e invers. :)

AMD stă pe piaţă datorită numărului mare de nuclee oferite (până la 8), dar dacă comparăm de exemplu un nucleu de Phenom sau Bulldozer cu un nucleu Sandy Bridge, Sandy câştigă detaşat.

ŞI, totul depinde de bugetul fiecăruia (aici mă refer la GAMING)

1000 lei - 1500 lei: Celeron dual core G530

2000 lei: AMD Athlon II X3 sau X4

2500 lei: AMD phenom II X4 965 (sau acel X6 1045 care e la super ofertă pe PCgarage) sau Intel core i3 2100

3000 lei în sus: Intel core i5

Posted

Vezi că e invers. :)

AMD stă pe piaţă datorită numărului mare de nuclee oferite (până la 8), dar dacă comparăm de exemplu un nucleu de Phenom sau Bulldozer cu un nucleu Sandy Bridge, Sandy câştigă detaşat.

ŞI, totul depinde de bugetul fiecăruia (aici mă refer la GAMING)

1000 lei - 1500 lei: Celeron dual core G530

2000 lei: AMD Athlon II X3 sau X4

2500 lei: AMD phenom II X4 965 (sau acel X6 1045 care e la super ofertă pe PCgarage) sau Intel core i3 2100

3000 lei în sus: Intel core i5

Ma refeream la sisteme ce au un singur nucleu, sti tu..alea vechi. Stiam ca nu ofera neaparat performante mai mari, dar sunt usor de facut OC pe ele comparativ cu Intel pe vremea aia (insa inter sia invatat lectia si tot ce gasesti pe piata acu e in general mai bun de la intel).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Oricum AMD a fost mult timp un specimen "suportat" de Intel, din diferite motive ( cel mai important fiind si unu mai nou.. faptul ca AMD a introdus standardu x64_86, fiind singurul standard care nu a fost impus de Intel).. Am auzit ca Intel vrea sa ii taie dreptul lui AMD de a produce procesoare x86.. (la urma urmei, Intel e proprietarul)

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

A ... până intel a scos seria Conroe (Core 2 Duo şi Core 2 Quad), AMD-ul domina piaţa procesoarelor. Dar vremurile bune s-au dus :(.

Ce domina ? Cred ca uiti de Xeon..

Da-mi un exemplu de procesor AMD produs inainte de 2006, sa vad si eu ce domina primul meu Dual Core-ul (sau dual thread:P).

PS: putin offtopic, de ce aud mereu de OC, venind din partea persoanelor care sunt fan AMD ? E doar o impresie de-a mea gresita ? Sau chiar asa e ? Pe intel nu poti face OC ? sau care-i faza ? Chestia asta nu m-a interesat niciodata. Consider ca daca producatorul a scos pe piata o un procesor ..la 3000mhz..asa a fost menit sa functioneze, chiar daca capabilitatile chipului pot fi mai mari, daca omul ala care la produs il lasa asa atunci, inseamna ca daca il fortezi, se poate intampla ceva.

Posted

Ce domina ? Cred ca uiti de Xeon..

Da-mi un exemplu de procesor AMD produs inainte de 2006, sa vad si eu ce domina primul meu Dual Core-ul (sau dual thread:P).

PS: putin offtopic, de ce aud mereu de OC, venind din partea persoanelor care sunt fan AMD ? E doar o impresie de-a mea gresita ? Sau chiar asa e ? Pe intel nu poti face OC ? sau care-i faza ? Chestia asta nu m-a interesat niciodata. Consider ca daca producatorul a scos pe piata o un procesor ..la 3000mhz..asa a fost menit sa functioneze, chiar daca capabilitatile chipului pot fi mai mari, daca omul ala care la produs il lasa asa atunci, inseamna ca daca il fortezi, se poate intampla ceva.

Well nu domina, insa erau destul de renumite. Procesoarele de pe vremuri produse de AMD erau mult mai "in forma" decat cele de acum, in sensul ca puteai sa faci un OC mult mai mare decat pe un procesor echivalent de la intel (cum ziceam, de cand cu dual-core, Intel sia invatat lectia, in timp ce AMD a cam uitato)

Asta (cred) e si motivu pentru care toata lumea zice de AMD ca e mai bun pt OC.. Pe langa nostalgie, mai e si faptul ca deobicei pe un sistem cu procesor intel ai sanse mai mari sa nu poti face OC (sa fie blocat BIOSul). ( ca regula generala, intel poti face OC mai bun ca pe AMD.. poate is modele ce incalca aceasta regula, dar in modul general asa sta treaba acuma).

App, primele dual-core uri sunt de la AMD (ei au introdus standardu x86_64)

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Realy ? De unde va luati informatiile ?

http://www.zdnet.co.uk/reviews/cpus-desktop/2005/04/05/intels-first-dual-core-cpu-benchmarked-39193811/

Intr-adevar, o porcarie, o treaba facuta de mantuiala de astia de la INTEL, doar ca sa le dea peste nas celor de la AMD.

Sa nu mai vorbesc ca P4 1,7 pe care l-am avut acum mult timp e multithread si a iesit cand in ca mouse pentru mine era soricelul din Tom si Jerry. :))

Posted

uite o comparatie "de pe vremuri" facuta intre AMD si INTEL

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1970

Ce informatii?

http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

X86_64 e principalul motiv pentru care AMD inca are licenta pentru a fabrica procesoare x86. (licenta e a celor de la INTEL, iar acest "model" de procesoare pe 64biti e parghia care a asigurat continuarea intelegerii intre cele 2 companii

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Până Intel a scos Core 2 Duo, Athlon 64 X2 domina piaţa procesoarelor (şi nu mă refer la xeon sau opteron, că astea-s de server), deoarece bătea pentium D, Celeron dual core Exxx sau chiar Pentium dual core Exxx. Dar de core 2 duo nu se putea apropia, de aceea AMD a scos seria Phenom 64, care nu a fost primită cu succes, fiind instabil atunci când era stresat la maxim. Şi astfel, Core 2 duo şi core 2 quad erau la putere. Mai târziu AMD a scos seria Phenom II, primită cu mare succes, cache mare, OverClockabil, vise. Să nu mai zic că Phenom II X4 965 OverClockat se bate cu intel core i3 2120 în jocuri. În benchmarkuri e mai puternic. + că Intel când a scos i3 2120, X4 965 avea deja 2 ani de existenţă.

Intel pentium 4 erau eşuate, toate seriile scoase pe piaţă :).

P.S. Sera Black Edition (Phenom II de la AMD) are vârful de OC undeva pe la 4 - 4.2 GHz cu voltajul "safe" (adică să nu-i scazi drastic durata de viaţă), pe când la Intel lucrurile stau altfel, atingâng şi la 5 GHz pe aer (nu-l poţi ţine în 5 GHz zilnic, dar la 4.5 - 4.7 poţi ajunge).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.