Jump to content

Recommended Posts

Posted

Deci (le iau pe astea cu socket-uri ceva mai noi :)):

AM2:

Athlon 64 - 1 nucleu

Athlon 64 X2 - 2 nuclee

Athlon 64 FX - 1 nucleu

Sempron - 1 nucleu

AM2+

Phenom X2 64 - 2 nuclee

Phenom X3 64 - 3 nuclee

Phenom X4 64 - 4 nuclee

Athlon II X2 / X3 / X4: 2 / 3 / 4 nuclee

Phenom II X2 / X3 / X4 : 2 / 3 / 4 nuclee

AM3

Sempron - 1 nucleu

Athlon II X2 / X3 / X4 - 2 / 3 / 4 nuclee

Phenom II X2 / X3 / X4 / X6 - 2 / 3 / 4 / 6 nuclee

FM1

Athlon II X4 631 - 4 nuclee

A4 - 2 nuclee

A6 - 3 nuclee. A6 3670K - 4 nuclee

A8 - 4 nuclee

AM3+ Am pus "nuclee" în ghilimele, deoarece mulţi zic că nu sunt quad core-uri / hexa core-uri / octo-coreuri NATIVE. Adică: au 2 / 3 şi respectiv 4 module, fiecare modul având APROAPE 2 nuclee.

FX-4*** - 4 "nuclee"

FX-6*** - 6 "nuclee"

FX-8*** - 8 "nuclee"

• Upvote 3
  • 7 months later...

Posted

Hai ca e buna asta. S-ar rezuma la faptul ca AMD considera un dual-core ca fiind de fapt un core si putin din al 2-lea. :))

Intr-adevar, AMD-ul incearca sa pacaleasca prin marketing de suprafata facut special sa te induca in eroare. Si cum cred ca la "Bulldozer" te referi, AMD a renascut o arhitectura veche care implica clustering de core-uri. Ce trebuie retinut este ca numarul real al core-urilor este redus la jumatate (cel putin pe arhitectura Bulldozer, ca de asta vorbim...).

Poti sa te gandesti la un octo-core AMD, ca fiind un Intel quad-core cu Hyper-threading.

Pentru utilizatorul de rand e ok. Poti sa-i dai un single core cu 7 core-uri false. Atata timp cat vede 8 grafice in task manager, inseamna ca are procesor octo-core si se va lauda cu asta. :))

• Upvote 1
  • Moderators
Posted

Exact asta zic şi eu. Marea dezamăgire e că la acelaşi preţ, FX 4100 nu întrece Phenom II X4 965 nici în ruptul capului. Dacă preţurile erau la jumătate faţă de acuma, se vindeau bine. Pe un forum, cineva cu FX 4100 avea nevoie de 5 GHz ca să ajungă un Phenom II X4 965 la 3.4 GHz (cu cât vine el din fabrică). Ori asta, nu prea cred că e normal pentru un procesor. (să-l sugrumi atâta numai ca să obţii un punctaj normal în scoruri). Deşi, marea mirare e că în testele ce folosesc fiecare "nucleu" FX sau ce o fi ăla, întrece şi un Intel core i7.

Oricum, am învăţat să fac configuraţii de vreo 10 - 11 luni şi în viaţa mea nu am recomandat vreun FX (poate FX 8120, care costă cam 8 milioane şi utilizatorul nu folosea decât programe ce folosesc multe nuclee).

Posted

Opa. Ce ti-a starnit nevoia de a exclama ? Nu vad pe nimeni sa fi facut vreo confuzie.

@Courage: Nu FX4100 este de vina, ci softurile. Atat Intel cat si Nvidia au intaietate fata de AMD la softuri cutting-edge. Mai pune la socoteala si faptul ca industria software are o inertie extraordinara. Inca sunt firme prestigioase producatoare de software care lucreaza cu standarde vechi de 10 ani. Deci stai linistit, procesorul e OK.

Testele despre care vorbesti sunt SUBIECTIVE. Fiecare producator de procesoare isi avantajeaza produsul in teste prin scrierea unor softuri care exploateaza la maxima eficienta microarhitectura (setul de instructiuni) produsului propriu. Nu ti se pare normal ? Un soft scris pentru arhitectura Bulldozer va rula mai slab pe Ivy Bridge si vice-versa.

• Moderators
Posted

Poti sa-i dai un single core cu 7 core-uri false. Atata timp cat vede 8 grafice in task manager, inseamna ca are procesor octo-core si se va lauda cu asta.

din cauza asta.

Alea sunt Threads, nu "core" si nici "fake cores".

In plus, fata de asta, nu toti care intra pe forumul asta sunt experti, semi-experti si merita sa stie sau sa poata face diferenta.

Posted

@Dan O.: A, ok! Daca se rumega oleaca contextul se poate observa nota ironica vis-a-vis de snobii care se bat in "numere" si "marimi". :))

Iar pentru restul, sper sa aiba destula minte sa nu creada ca tot ce zboara se mananca, vorba aia...

@GodsOtherHand: AMD e ok. Dar, dupa cum am spus, aplicatiile au ultimul cuvant de spus. Totul se reduce la mafia din politica. Firma dominanta pe un anumit segment cumpara piata la propriu.

Posted

asa ca fapt divers ( poate am auzit chiar aici pe forum, si acu ma repet), cica primele moodele a lu laptopu ala subtire de tot de la apple, (numi vine numele) ce au acu procesoare de la intel.. initial trebuia sa fie cu procesoare de la AMD, pentru ca inainte sa apara i-urile, aveau un raport performanta/consum mai bun. Just saying

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Păi, înainte de a apărea i-urile, macbook air avea Core 2 Duo. Până a apărea Phenom II, Core 2 Duo şi Core 2 Quad făceau legea.

• Upvote 1
  • Moderators
Posted

@Dan O.: A, ok! Daca se rumega oleaca contextul se poate observa nota ironica vis-a-vis de snobii care se bat in "numere" si "marimi". :))

Da da, am prins ironia.

• gaby unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.