Jump to content

Problema Nu Porneste Windows Pe Pc Vechi


Recommended Posts

Salut am si eu un pc mai vechi cu procesor AMD Duron de 850MHz RAM de 160mb(o placuta de 128mb si una de 32mb) am un hard de 10gb cu windows nou nout pe el(mi l-a bagat cineva de pe alt pc) si nu porneste cand se incarca windows ramana blocat.Am incercat si eu sa instalez windows xp dar cand ajungea la windows setup starting sau ceva de genul asta mi se bloca placa de baza ,si imi dadeam seama ca nu mai merge becul de la tastatura de num lock si am incercat si cu 98 dar degeaba tot la fel facea. Sa fie de la ram? A si nush ce model este placa de baza ca nu scrie pe ea. cand se aprinde scrie Award si versiunea de bios este din 2001.Mai este o chestie ca nu am ventilatorul din acela special sa mil gaseasca placa de baza cu trei fire am unul cu doua si l-am cuplat la molex de la sursa.

Link to comment
Share on other sites

poftim? cine tea mintit? Linux merge pe sisteme pe care WindowsXP nici nu indrazneste sa se gandeasca.

(ca idee..cel mai mic linux care lam gasit si sa aiba interfata grafica are 50MB... uite aici: http://www.damnsmalllinux.org/ )

Run light enough to power a 486DX with 16MB of Ram

Run fully in RAM with as little as 128MB (you will be amazed at how fast your computer can be!)

Uite, de exemplu un Linux foarte usor de folosit si care arata asa

>

consuma maxim 100mb. (se poate si mai jos daca nu vrei taskbar si iconite pe desktop.)

eventual uite un Linux care poate sa faca cam tot ce iti trebuie (filme, muzica, internet) http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started.htm#More

(cam 100MB doar el, 256 MB daca vrei si office.. la specificatiile tale, eu pe asta mas duce, nu pe windows. )

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

server? oh boy. esti sigur? ce server? ce sa faca?

Ubuntu nu e bun. Necesita macar un 512MB dupa cum ai zis, pentru ca are o interfata grafica foarte bogata, numita Unity.

Daca chiar vrei sa incerci, Downlodeaza imaginea .iso, instalea UNetBootin de aici: http://unetbootin.sourceforge.net/ si incearca. Da o sa fi dezamagit. (ubuntu e facut sa concureze cu Windows7, nu samearga pe compuri vechi).

Alternativele propuse de mine:

1) Puppy linux.

CURRENT RELEASES: Find Slacko 5.3.3 (Slackware-Compatible) or LuPu 5.2.8 (Ubuntu-Compatible) in the Latest Release page.

Este compatibil cu ubuntu (cauti pe net "how to NuStiuCe on ubuntu" si va fi aplicabil si in Puppy)

2) Daca chiar vrei un ubuntu clasic, foloseste Lubuntu (Ubuntu cu interfata grafica numita LXDE, facuta special pentru compuri mai slabe. Link aici: http://lubuntu.net/

Low RAM Computers

Computers with less than 600 MB of RAM may fall into the class of low-RAM computers. Using the minimal ISO, it's possible to install and run lubuntu-core on a PC with only 64 MB of RAM. We consider 128 MB of RAM the minimal requirements for a usable Lubuntu Desktop system. Even with 128 MB, you will have problems (apparent freezing) running memory hungry applications like the Chromium web browser. In that case, we recommend using the low-memory web browser called xxxterm, which is available from the Universe repository, which is enabled by default.

The LiveCD included on the Desktop ISO ('Try Lubuntu') requires at least 300 MB of RAM. Because the LiveCD must build the file system in RAM, the memory requirements are 100-200 MB higher than normal operation.

This is important: On the 'Desktop ISO', The graphical installer Ubiquity requires about 200-400 MB of RAM to run, and over 300 to run quickly. This requirement does not include the RAM required to run the LiveCD (100-200 MB). So running the graphical installer after doing a 'Try Lubuntu' requires more RAM than you may have. Don't do it!

3)LinuxMintDebianEdition (XFCE). Asta folosesc eu pe un laptop mai vechi (nu asa vechi ca al tau): http://www.linuxmint.com/edition.php?id=101

Avantaje:

Este bazat pe Debian (tata lu ubuntu) deci este foarte asemanator. Cam ce ai pe Ubuntu gasesti si aici, si merge la fel.

Este mai rapid si consuma mai putin ca ubuntu

Daca vrei sa consume si mai putini RAMi, instaleaza LXDE sau OpenBox si cand porneste alege sa porneasca cu alea. Vei vedea o scadere mare

Dezavantaje:

Nu e ubuntu, asa ca unele componente sar putea sa nu fie recunoscute (diferenta intre ele e mica, insa se poate sa fi printre "norocosi".. (mentionez ca Puppy fiind derivat ubuntu si fiind facut special pentru compuri vechi, are sanse mai mari decat Ubuntu sa se inteleaga cu toate componentele)

Cam atat. Nu are prea multe dezavantaje really.

Daca vrei sa inveti ceva interesant, axeazate pe acel DamnSmallLinux. Nu e foarte greu de invatat (google is your friend.. teas ajuta eu da nu stiu mai nimic de el.. lam vazut doar), si va fi cu siguranta cel mai rapid.

  • Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

problema este ca nu am cd-rom am inprumutat unul de la cineva si am incercat sa bag atunci windows si acum i l-am dat inapoi. Bios are obtiunea sa buteze de pe stick dar nu merge.Cum se face update de bios (nush cum se numeste placa de baza stiu decat ca este de la foxconn) si mai stiu ca este de la Award ver 2.50 anul 2001

Link to comment
Share on other sites

ce eroare?

Incearca Puppy Linux please. Vad oameni ce ruleaza AMD Duron de 700Mhz fara probleme cu Puppy, ca sa eliminam probleme gen arhitectura nesuportata.

O sa mearga si puppy ( uite aici ce zice lumea http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=77660&sid=6ff40c7060ed837aabe9666bc679114e )

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

am citit aici niste chesti de ma ia ameteala :stars: cum frate pe acel sistem foarte mik cat capu de ac vreti sa functioneze un S.O. mai nou sau mai actual? Iati windows 95 sigur va merge ce vrei tu :D:-s

Am modificat sfarsitul dialogului ptr ca sa se inteleaga,sa nu citeasca lumea legat!

Link to comment
Share on other sites

Ce zici Paul? cum adica, Windows 95 nu e un Sistem de Operare?

Si nu, pe acel sistem merge sa te uiti la filme, muzica, chiar sa postezi pe acest forum. Uitate pe linku de la ultimu post, si o sa vezi cat iti ia ca o aplicatie sa porneasca pe un sistem asemanator cu al lui. :P

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.