Jump to content

Urgent, Forumul Meu Ipb A Fost Spart: Ajutor Restabilire

Gabytzu Thaauu

Recommended Posts

Daca e spart pe bune, back-up-ul ar fi cea mai buna solutie (daca tu nu ai, hosting-u lar trebui sa te poata ajuta), urmat de schimbarea parolelor si eventual intarirea securitatii (update la ultima versiune de IPB + Securing your IP.Board).

Daca nu e spart pe bune (nu stiu de ce tind sa cred ca un "prieten"/admin a facut asta), vezi sa nu iti fi modificat fisierul index.php sau alte fisiere din tema (globlaTemplate de exemplu). Daca totusi ti-au fost sterse fisiere de pe FTP sau baza de date, atunci tot back-ul ar fi solutia...

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators

Daca chiar a fost spart, trimite un mesaj informand utilizatorii, si spunele ca daca au aceasi parola si altundeva (yahoo,facebook, google) sa si-o schimbe acolo ca .. e nasol. Si forteaza o schimba de parola pe site. 

Cel putin, asa ar fi frumos.

What? Parolele IPB se cripteaza, Aka o parola gen "x45yzjjj" apare acolo ca "3200fj5kjb56fd2960pomnudsa"

Asa este. IPB cripteaza md5. Totusi, exista dictionare md5 unde sunt decriptate cuvinte din dictionar si cele mai frecvent utilizate parole, precum: 123456, password, etc.

Daca ai o parola mai complicata ar trebui sa fii safe :D.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Stiu ce e aia criptare, dar se poate sparge. Chiar daca nu direct (matematic nu poti ajunge de la "3200fj5kjb56fd2960pomnudsa" la "x45yzjjj"), metodele traditionale (program automat care ia siruri de caractere, aplica algoritmul pe ele, si vede daca ce scuipa e la fel => am aflat parola) sunt bune,  in functie de criptare. 

De exemplu, daca folosesti md5, se sparg una doua (md5 ar trebui folosit la fisiere..da unii folosesc si la forumuri). Acu vad ca gaby zice ca ar fi md5.. nu e deloc bine asta.. 

Daca folosesti ceva mai complicat e mai safe, dar e doar o perioada de timp pana vor fi sparte (si probabil nu foloseste sha 512 sau ceva de genu..)

Daca foloseste un salt (un sir aleatoriu de caractere pus in fata) poate fi mai ok, dar tot o perioada de timp.

Plus, exista rainbow table. Adica cele mai comune X parole sau totate combinatiile posibile de pana la 8 litere, sunt salvate intrun fisier impreuna cu hashul lor..si doar cauti direct.

Deci...not safe.

love is a verb
Love is a doing word

• 11 months later...