Jump to content

PC-ul merge, dar ecranul este negru


Recommended Posts

Salut, de curand cand aprindeam PC-ul acesta statea aproximativ 3-4 minute cu ecranul negru, dupa aceste minute pornea, windowsul tot. Acum nu mai porneste deloc(adica sta numai in black-screen). Am incercat mai multe, am scos RAM-ul, l-am pus la loc, placa video, tot nu merge. Am cautat pe google si alte solutii si nu gasesc deloc. Care este cauza?

Da, este ciudat faptul ca dupa ce-l porneam statea acele minute fara sa faca nimic, dupa pornea Windows-ul. Acum nu mai porneste deloc, nu stiu ce s-a intamplat.

Link to comment
Share on other sites

Verifică să nu existe diferențe de compatibilitate între piese, dacă ai un PC mai vechi dar componentele se potrivesc încearcă să iei din cel vechi anumite elemente și să le înlocuiești în cel nou. Dacă este în garanție și este un pc „gata făcut” ia legătura cu cei de la garanție pentru a nu o pierde.

Link to comment
Share on other sites

Da mai multe detalii despre ce componente vorbim: placa de baza, procesor, ram, placa video, sursa, stocare de ce fel etc.

Ai conectat HDD sau SSD pe portul SATA corect? Daca sunt colorati diferit, posibil sa nu faca toate porturile aceeasi treaba. De exemplu, anumite porturi SATA erau puse pe placi de baza ceva mai vechi sa fie folosite exclusiv pentru CD-ROM sau DVD-RW.

Poate sursa sa fie pe duca, daca e veche. Incearca sa conectezi doar cele necesare sa porneasca: RAM, procesor, placa video (daca nu ai integrata) si stocare cu Windows.

Daca ai o carcasa ce permite cable management, vezi sa nu stea vreun cablu prea tare apasat pe spatele carcasei, sau poate prea flexat. Sau vezi sa nu fie ceva intre spatele placii de baza si carcasa, ce poate produce un scurt. Asigura-te ca folosesti un prelungitor cu impamantare.

Vezi sa nu fii conectat aiurea vreun cablu din sursa in placa de baza: ai nevoie doar de cel de 24 pini ATX si cel de 4 sau 8 pini pentru procesor. In rest, nu conectezi nimic altceva.

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.