Jump to content

Ce Distro Ti Se Potriveste ?

aligaby

Recommended Posts

• 4 months later...
  • 5 months later...

La ce folositi voi linuxul ? sau doar il folositi sa pareti mai cool ? La ce foloseste ... poate ma apuc si eu de linux

nu, de obicei nu se foloseste un anumit sistem de operare ca sa fi mai "cool", bineinteles ca or mai fi si astfel de oameni, totusi uite cele mai folosite distributii linux cu o mica descriere in dreptul fiecaruia:

1) KNOPPIX

Este extrem de flexibil + este si livecd, recunoaste nativ partitile ntfs, extrem de folositor mai ales daca lucrezi in domeniul pc service.

2) Slackware

Cel mai bun linux pentru servere de counter strike si de jocuri, si un linux foarte stabil, nu prea recomandat pentru incepatori, functioneasa foarte bine ca si un server presonal.

3) SLYNUX

Cel mai probabil cel mai bun linux pentru incepatori, foarte usor de folosit, are un design asemanator windows XP, o multime de comenzi sunt automatizate.

4) Debian

Este foarte "usor" de folosit si destul de utilizabil.

General: de obicei linuxul se zice ca ar fi mai stabil decat windowsul, si de obicei este folosit mai mult pentru servere.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

General: de obicei linuxul se zice ca ar fi mai stabil decat windowsul, si de obicei este folosit mai mult pentru servere.

Da ? Esti sigur de asta ? Hai sa dam un windows la un incepator si sa punem si un linux la un incepator .. eu dau pariu ca in 5 ore linuxul este terminat si windows-ul dureaza inca 1 luna 2... NU stiu de ce se foloseste acest linux cand nu ai habar in el .. Ce stiti sa faceti in linux ? Aaa da sa aveti bnc-uri pentru mirc sau mai noi sa floodati ? :)) Linuxul este extrem de bun pentru servere si atat ... desktop = windows ... Ca lucrati ca depanatori si trebuie sa salvati date atunci da se merita linux , dar in rest nu ... Oricum suntem o tara libera si putem alege ce dorim ... Si eu sustin open source ca nu stiu cati din romania avem windows cu licenta

bineinteles, linuxul putin mai greu de utilizat pentru incepatori, nu am spus ca e usor.

NU stiu de ce se foloseste acest linux cand nu ai habar in el .. Ce stiti sa faceti in linux ? Aaa da sa aveti bnc-uri pentru mirc sau mai noi sa floodati ?  Linuxul este extrem de bun pentru servere si atat

cam asta am spus si eu, prima oara ai intrebat cam la ce se foloseste si eu ti-am dat si niste exemple de cateva distributii.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 month later...
  • 4 years later...

Da ? Esti sigur de asta ? Hai sa dam un windows la un incepator si sa punem si un linux la un incepator .. eu dau pariu ca in 5 ore linuxul este terminat si windows-ul dureaza inca 1 luna 2... NU stiu de ce se foloseste acest linux cand nu ai habar in el .. Ce stiti sa faceti in linux ? Aaa da sa aveti bnc-uri pentru mirc sau mai noi sa floodati ? :)) Linuxul este extrem de bun pentru servere si atat ... desktop = windows ... Ca lucrati ca depanatori si trebuie sa salvati date atunci da se merita linux , dar in rest nu ... Oricum suntem o tara libera si putem alege ce dorim ... Si eu sustin open source ca nu stiu cati din romania avem windows cu licenta

Eu sunt sigur.Caz concret.Maică-mea, care e trecută de 50 de ani, prima dată i-am pus la dispoziție Ubuntu 11.04 și nu i-a luat mai mult de o jumătate de oră să în vețe să îl folosească, ca să nu mai zic că la unele chestii(accesarea meniurilor de exemplu) nici n u m-a întrebat nimic.M-a întreebat care îi messenger-ul șiskype-ul, și cum să navigheze pe internet folosind firefox.Astea au fost singurele întrebări adresate, restul a făcut singură tot.Vreau să spun că nu a mai utilizat un calculator până în acest moment, iar acum câteva zile am lăsat-o să se distreze cu Windows 7 emulat, nu mai știa care ce și cum.Fiind familializată cu ubuntu, mi-a pus mai multe întrebări decât la Ubuntu, deci concluziile le vei trage tu. :yes:

Interesantă chestia cu distribuția de Linux care ți se potrivește.Și la mine a avut precizie de ceasornic.A ghicit că e vorba de ubuntu, dași eu folosesc un ubuntu refăcut de la 0 de mine, asta pentru ca să am eu tot ce îmi trebuie și cum îmi place pe Linux astfel să nu mai fiu nevoit să apelez la windows.

Eu sunt sigur.Caz concret.Maică-mea, care e trecută de 50 de ani, prima dată i-am pus la dispoziție Ubuntu 11.04 și nu i-a luat mai mult de o jumătate de oră să în vețe să îl folosească, ca să nu mai zic că la unele chestii(accesarea meniurilor de exemplu) nici n u m-a întrebat nimic.M-a întreebat care îi messenger-ul șiskype-ul, și cum să navigheze pe internet folosind firefox.Astea au fost singurele întrebări adresate, restul a făcut singură tot.Vreau să spun că nu a mai utilizat un calculator până în acest moment, iar acum câteva zile am lăsat-o să se distreze cu Windows 7 emulat, nu mai știa care ce și cum.Fiind familializată cu ubuntu, mi-a pus mai multe întrebări decât la Ubuntu, deci concluziile le vei trage tu. :yes:

Concluzia este ca trebuie sa va apucati sa va omorati timpul cu ceva mai util. Ce concluzie vrei sa trag dintr-un singur exemplu care depinde de perceptia unui singur om ?

Daca ii puneai prima data Windows si pe urma Ubuntu, crezi ca rezultatul era acelasi ? Chiar tu ai spus:

Fiind familializată cu ubuntu, mi-a pus mai multe întrebări decât la Ubuntu
.

Pai evident... tot ce a facut mama ta a fost sa compare a-ul cu b-ul. Nicidecum nu poate fi considerata o concluzie, ci doar un alt exemplu subiectiv.

Si ce ziceai de Ubuntu refacut de tine de la 0 (zero) ?