Jump to content

Ce Windows Recomandati Pentru Aceasta Configuratie?


iulianemb

Recommended Posts

Bună seara! De ceva timp încerc să aleg sistemul de operare optim pentru PC-ul meu:

 

Procesor: 2,80 Ghz

Memoria RAM: 1 GB

Placa Video: GeForce FX5200 (128 MB)

 

Folosesc computer-ul doar pentru internet, am grijă mereu de el, nu joc jocuri, nu folosesc programe care necesită cerințe mari. Totuși, îmi place acel sistem de operare care să nu dea erori, să funcționeze bine, însă țin foarte mult la teme. Până acum am folosit XP SP2 simplu, fără teme, iar pentru a arăta mai bine, am instalat ulterior LastXP V21, însă internetul îmi face probleme pe această versiune de Windows. Ce sistem de operare îmi recomandați, având în vedere trăsăturile pe care le-am exprimat?

 

Link to comment
Share on other sites

Provider-ul de net din zona mea adoptă logarea prin username și parolă. Pe XP simplu, totul era ok: mă logam de fiecare dată, netul mergea, rareori paginile încărcându-se mai greuț. Pe LastXP, mi se deconecta foarte des, sau mi se conecta, iar paginile se încărcau greu pe orice browser (IE, Firefox, Chrome). Am instalat de curiozitate acum două ore Windows 7 Ultimate (32 bit), să văd dacă merge. Se mișcă un pic cam greu, dar merge. Cu net-ul nu am probleme, ceea ce se întâmpla după instalarea LastXP. Totuși, m-aș orienta și către un Vista, un Linux, MAC, dacă nu consumă multe resurse, dacă merge ok, iar la design este destul de drăguț.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca vorbim de PPPoE. La deconectari subite sau la incercari nereusite de a te loga, ar trebui sa-ti dea o eroare gen 678, 651, 769 etc. Cauti pe net descrierea erorii respective si vezi ce ai de facut.

Unele erori PPPoE sunt specifice sistemelor de operare modificate ca in cazul tau si de obicei se rezolva prin reinstalarea driverului pppoe.

Nu te mai incurca cu variante balarite. Instaleaza ceva cat mai aproape de original. Daca vrei sa incerci Linux, e si mai bine.

Nu Vista.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

LastXP e o prostie modificată din XP. Windows Vista nu pui în niciun caz...

 

Dacă merge Mac OS X și nu ai probleme cu el, atunci ar fi cea mai bună variantă.

 

Poți încerca Windows 8. Consumă mai puține resurse decât Windows 7.

 

Linux e și el bun, dar personal nu m-am obișnuit cu el, mai ales dacă dorești să joci jocuri (mărog, nu foarte pretențioase pe placa aceea video).

 

Dacă nu te satisface niciunul, rămâi la XP...

Link to comment
Share on other sites

Windows 7 (sau 8, e aceasi chestie..8 e putin mai rapid) se va misca mai bine decat XP in unele cazuri.. Eu am observat asta pe un laptop vechi (intel celeron de 1.4Ghz cu 512 rami) in sensu ca daca o aplicatie creaza probleme(se blocheaza) nu trage tot sistemu dupa ea. Insa per total, as ramane la XP nemodificat.

 

Linux incearca sa vezi LinuxMint daca te descurci cu el (user friendly + arata bine)

http://www.linuxmint.com/download.php

Incearca versiunea cu MATE(cea mai buna alegere, parerea mea) sau KDE sau XFCE. ( nu recomand Cinnamon pentru ca iti va solicita compul in plus..poti incerca)

 

Personal nu as incerca Ubuntu la tine din acelasi motiv ca mai sus.. desii poti incerca fara probleme.

 

(pav, chestia cu jocurile e discutabila..a venit STEAM, vor venii si jocurile..insa chiar si asa eu am jucat multe jocuri pe linux fara probleme.. devil may cry 4, CS, NFS Most Wanted, mass effect, etc) 

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Nu incepeti cu jocurile. A pus o intrebare clara "Ce sistem de operare îmi recomandați, având în vedere trăsăturile pe care le-am exprimat?"

"Trasaturile exprimate" se gasesc in primul post. I s-au dat niste exemple, cred ca de acum depinde de el ce va pune in balanta si ce va cantari mai mult pentru el.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.